Last news in Fakti

18 Юни, 2016 21:20 3 423 4

Ким Чен-ун унищожава севернокорейско село

  • северна корея-
  • кндр-
  • ким чен-ун-
  • селище-
  • тематичен парк-
  • пхенян

Селището му напомняло за предателството, извършено от екзекутирания му чичо

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е започнал да разрушава фолклорно селце в Пхенян, защото го притеснявало, след като презреният му чичо Джан Сон-тхек работел по финализирането на тематичния парк, пише британското издание „Дейли Експрес“.

Фолклорното селище, наречено мини-Пхенян, тъй като в него са изградени миниатюрни версии на столични сгради, е плод на въображението на бащата на тантурестият тиранин - Ким Чен-ир. Смята се, че неговото изграждане е струвало на държавата милиони долари.

"От началото на миналия месец, от тематичния парк се чуват експлозии. Носят се слухове, че той ще бъде разрушен", заяви източник.

"Затварянето на парка, като че ли е свързано с неговия чичо, който бе екзекутиран по обвинение в държавен преврат. Сякаш паркът напомня на Ким, че предатели могат да се появят навсякъде и по всяко време, дори когато държиш властта чрез терор", заявява друг източник.

Говорител на туристическа агенция, която извършва екскурзии в Северна Корея, зави, че от министерството на туризма в КНДР са обявили, че комплексът е затворен само временно за ремонт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пич

    2 1 Отговор
    Тези сами са си виновни, че търпят подобна диктатура. Ние си имаме своят урок от тоталитарното Живково време, от фитлеристките орди от Османската империя, от понастоящите бюрократично-номенклатурти лицемери в партийки, от много подобни индивиди като Ким. Няма причина да се вярва, че севернокорейците имат основание да се сърдят на други.

    Коментиран от #2

  • 2 зеро

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "пич":

    Не си живял през комунизма и не знаеш какво е вцепеняваш страх. А азиатският комунизъм е крайно жесток. Не ги съди толкова лрсно!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "зеро":

    "Не си живял през комунизма и не знаеш какво е вцепеняваш страх."
    - да не си бил наркодилър или престъпник през комунизма, че си бил толкова вцепенен?! ...и сега ти е спокойно и рахат през "демокрацията", нали?! ...аман от глупости!!!
    п.с.
    Не ми отговаряй! Нямам нужда. ;)
  • 4 Goro Lafchi

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "зеро":

    Още съм вцепенен и не мога да си раздвижа пръстите по клавиатурата.
Новини по държави: