Last news in Fakti

19 Юни, 2016 19:36 5 340 4

Британски снайперист уби с един изстрел двама терористи

  • либия-
  • великобритания-
  • ислямска държава-
  • даеш-
  • sas-
  • снайперист

Командосът от британската армия стрелял по кола-бомба, пътуваща към Триполи

Британски снайперист стана герой, след като елиминира с един изстрел двама бойци на Ислямска държава в Либия, съобщава изданието "Съндей стар".

Войникът от Специална авиодесантна служба на Великобритания (SAS) стрелял от разстояние 1 километър по двама атентатори, които се готвели да извършат самоубийствена атака с кола бомба на оживен пазар в Триполи.

Инцидентът е станал миналия месец, докато британските войници помагали на местните сили за сигурност да се справят с екстремисти на Ислямска държава.

Според вестника, командосът уцелил шофьора на автомобила в главата, а пътника до него - във врата.

Терористите се били отправили към оживен пазар в сърцето на либийската столица с бял Mercedes от 1990 година, зареден с "голям брой експлозиви".

Либийски военен първи открил огън по колата, която се движела с 50 км/ч. В същото време британският снайперист произвел два изстрела, преди третият да улучи целта.

Впоследствие либийската армия унищожила колата-бомба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 300 wm

    1 0 Отговор
    супер
  • 2 tost

    1 0 Отговор
    С един куршум,два заека .
  • 3 тъп трол

    1 0 Отговор
    Няма шанс Путин
    Залага на традиционни Руски шикалкавения,Вяра и се бутат пари на български и византииски измамници!А особенно българските номенклатурчици и наследниците им нямат никакъв реален интерес да изтърват заграбеното общо което е в ръцете им след 1989г и им позволява да живеят като милиардери а някой са си и такива!А Руснаците и да бутат пари те изчезват и въобще не стигат до който трябва и затова са хем без Южен поток,хем с Нато в Черно море без Никой да е разбрал как са стигнали до тука!!!Хем обградени от всички страни и със стена от Скандинавия до Турция!
    а Американците явно кешът здраво,действат последователно и целенасочено,имат и контрол и явно им се получава!!!А Руснаците щърбат отвсякъде,плюят по Запада,ама и парите и децата им са вечно там
  • 4 чичо пичо

    0 0 Отговор
    Пияните сами ще си го нахакат с тяхната вечна противопоставеност на целия свят! Не си ли променят гадната сбъркана политика на инат , агресивност, реваншизъм, затвореност и страх ,че вечно все ги превземат, нищо добро не ги чака след 50 г. Бавно и полека, ще бъдат удушени тъй като ресурсите на земята свършват,а технологиите ги създава запада и никой друг. Долните казача ще си дишат газта и ще си пият нефта след 50 г.