Last news in Fakti

6 Ноември, 2016 19:16 887 2

Задържаха 11 души по подозрение за тероризъм

  • албания-
  • косово-
  • арест-
  • тероризъм
Задържаха 11 души по подозрение за тероризъм - 1

В Албания и Косово са задържани 11 души по подозрение в подготовката на терористични атентати и вербовка на младежи за причисляване към групировката „Ислямска държава”.

На територията на Албания са били задържани 4 души заподозрени във финансов тероризъм и „терористична пропаганда”. В Косово са задържани 7 души по подозрения за тероризъм и създаване на заплаха на обществената сигурност. Задържаните са планирани нападения в региона на Балканския полуостров и са си сътрудничили с други местни терористични групировки.

Много граждани на Албания и Косово отиват да воюват в Сирия. Двете страни приеха наскоро поправки в конституциите си с и удължиха срока за лишаване от свобода на участвали във военни конфликти на 10 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    0 0 Отговор
    тези свине бяха доста добре поддържани от Европа И НАТО
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    В Косово е зародиша на терористите на Балканите.