Last news in Fakti

9 Декември, 2016 22:02 1 389 0

Париж може да въведе блокада за дизелите за десетилетие

  • париж-
  • дизели-
  • десетилетие

Сериозни мерки за борба със замърсяването на въздуха

Париж може да въведе блокада за дизелите за десетилетие - 1
Снимка: БТА/AP

Ограниченията за автомобилите с дизелови двигатели в Париж може да останат за постоянно, заради тежката битка срещу масивния смог, която се води в града, съобщи ITV.

Ограниченията за замърсяващи околната среда автобуси и автомобили могат да останат в сила за поне 10 години.

Властите в Париж обявиха, че са готови да забранят достъпа на превозни средства с дизелови двигатели в града поне до 2025 г. Кметът Ан Идалго вече се присъедини към усилията на властите в Атина, Мексико Сити и Мадрид, за прочистването на въздуха в големите столици.

„Днес ние заявяваме, че сме готови да се борим с климатичните проблеми. Замърсеният въздух причинява проблеми, особено за най-уязвимите жители на нашето общество. Това изисква смели действия. Призоваваме разпространителите и производителите на автомобили да се присъединят към нашите усилия.

Превозните средства с дизелови двигатели се смятат за едни от най-големите замърсители на въздуха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: