8 Декември, 2016 17:00 2 138 2

Париж затваря парковете си, за да се бори с плъхове

  • париж-
  • паркове-
  • франция-
  • плъхове-
  • борба с гризачите-
  • капани

Хиляди гризачи се разхождат из града посред бял ден

Париж затваря парковете си, за да се бори с плъхове - 1

Парковете във френската столица са затворени. Управата на града бе принудена да предприеме този ход, за да се справи с огромното количество плъхове, които нападнаха Париж през последните седмици, пише Би Би Си.

Пет парка вече са недостъпни за посетители и предстои да бъде забранен общественият достъп и до Марсово поле.

Според властите, броят на гризачите се е увеличил, заради обилните количества боклук по улиците на града.

Но Париж не е застрашен от чума. Като крайречен град, той винаги е бил дом на стотици гризачи, които необезпокоявано тичат по парижките улици в малките часове на денонощието.

От време на време обаче, популацията на плъховете се увеличава, което поражда множество проблеми. Ето защо в града има специална служба, която регулярно прочиства улиците от гризачи и други вредители.

Настоящата мащабната кампания, също е насочена към намаляване на популацията на плъховете. Повратна точка в нея е създаването на нов вид капани, за които се твърди, че са екологично чисти.

Капани вече са поставени на някои парижки площади, включително Комброн и Гарибалди в 15-ти район, както и в кулата „Сен Жак", която също е затворена.

"Вчера вечерта, около 18:00 часа, преброихме около 200 от тях, които тичаха от парапетите на Риволи, събираха се в градината на кула "Сен Жан" и пак се разбягваха", оплакаха се местни жители.

Властите призовават местните жители и туристите да не хранят гълъбите, а още по-малко плъховете, за да не им дават допълнителен стимул да се "шляят" навън и по светло.

За да се ограничи достъпът на плъховете до храна, местната управа е преработила дизайна и за кошчетата за боклук, които често преливат.

През 2014 г., шокиращи видеокадри и снимки, показаха пълчища плъхове да обикалят из градините на Тюйлери посред бял ден, необезпокоявани от седящите на тревата туристи.

Смята се, че Париж е дом на около шест милиона плъха, т.е. на всеки жител на града се падат по два плъха и половина.

Париж затваря парковете си, за да се бори с плъхове
Снимка Архия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    1 0 Отговор
    Боклуците на бежанците развъждат по -голямата популация .
  • 2 Рlovdiv

    0 0 Отговор
    Остава да се научат да правят бомби и да стават камикадзета, и мигрантите ряпа да ядат...
Новини по държави: