13 Декември, 2016 14:38 1 609 0

Кой ще бъде в кабинета на Доналд Тръмп?

  • рекс тилърсън-
  • джеймс матис-
  • кабинет-
  • сащ-
  • президент-
  • доналд тръмп

Тръмп ще встъпи в длъжност през следващия месец

Кой ще бъде в кабинета на Доналд Тръмп? - 1
Снимка: БТА/ AP

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп вече започна да избира екипа, с който ще работи през следващите четири години.

Държавният глава вече направи няколко ключови избора по отношение на администрацията си, пише „Скай нюз“.

За външен министър Доналд Тръмп избра Рекс Тилърсън. Шефът на „Ексон Мобил“ ще бъде държавен секретар. Интересна ще е връзката му по оста с Москва, тъй като не са тайна близките му бизнес отношения с руснаците.

През 2013 година руският президент Владимир Путин го награди с Орден за дружба за сътрудничеството между двете страни в енергийната сфера.

За отбраната ще отговаря Джеймс Матис. „Той е най-добрият“, заяви Доналд Тръмп по време на реч в Охайо. Бившият морски пехотинец е служил в Ирак и Афганистан. Известен с прякора си „Бясното куче“, военният бе един от най-отявлените критици на политиката на Барак Обама и неговата администрация в Близкия изток, особено по отношение на Иран.

Ведомството за жилищното строителство и градско развитие бе поверено на Бен Карсън. За правосъдието пък ще отговаря Джеф Сешънс. 69-годишният сенатор на Алабама подкрепяше Тръмп по време на президентската кампания. Неговите критици го обвиняват в расизъм – нещо, което той самият отрича.

Съветник на Доналд Тръмп по националната сигурност ще бъде Майк Флин. Неговите критици посочват, че изявленията му граничат с ислямофобия.

Очаква се начело на Централното разузнавателно управление да застане Майк Помпео. 52-годишният конгресмен от Канзас, завършил право в Харвард, бе един от критиците на Барак Обама за ядрената сделка с Иран.

За здравеопазването ще отговаря Том Прайс, а за образованието – Бетси Девос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА