Last news in Fakti

8 Януари, 2017 12:12 2 712 21

Германският вицеканцлер: ЕС може да се разпадне!

  • зигмар габриел-
  • германия-
  • ес-
  • разпадане-
  • финанси

Ако това се случи, нашите внуци ще ни проклинат, заяви Габриел

Германският вицеканцлер: ЕС може да се разпадне! - 1
Снимка: БТА/ AP

Разпадането на Европейския съюз вече не е немислимо. Това заяви германският вицеканцлер Зигмар Габриел в интервю за вестник „Шпигел“.

„Вече не е немислимо ЕС да се разпадне. Ако това се случи, нашите деца и внуци ще ни проклинат. Защото Германия е най-големият бенефициент на общността – и икономически, и политически“, заяви вицеканцлерът.

Зигмар Габриел заяви, че една от причините за опасенията му е по-строгата дисциплина по отношение на финансите в еврозоната.

„Веднъж попитах канцлера Меркел кое ще е по-скъпо за Германия – да позволи на Франция още половин процент дефицит, или пък Марин льо Пен да стане президент“, заяви Габриел, добавяйки, че все още не е получил отговор.

Зигмар Габриел е лидер на Германската социалдемократическа партия (SPD), която е коалиционен партньор на Ангела Меркел в правителството на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бати

    25 5 Отговор
    Няма и да получиш отговор, а ЕС неизбежно ще се разпадне, и май ще е за хубаво, а не за лошо.
  • 2 иии

    22 1 Отговор
    да така е , и голям принос за това имате ви г-н Габриел ,с вашата любов към "бежанци" специално идил-миндиловци ,талибани и други животни..
  • 3 Дървояд

    10 15 Отговор
    Тежко ни и горко ни ако се разпадне ЕС,ще падне учене на
    турски език,купуване на фесове и снабдяване с вазелин за
    задници.

    Коментиран от #4

  • 4 VWandMercedes

    2 11 Отговор

    До коментар #3 от "Дървояд":

    Ааааа недей така, защото може да се наложи да учиш и друг език.
    В демилитаризираната зона (след изтреблението на българи) на северно азиатския Мордор може да ти се наложи да учиш развален старобългарски (руски) език.
    И ако има реваншизъм моля Ви се рушняци, ние не ви предадохме, А ВИЕ НИ ИЗОСТАВИХТЕ.
  • 5 Сноудън

    20 1 Отговор
    Колкото по-бързо се разпадне толкоз по-добре, икономиката - ще цъфне!
    Този съюз трябва да остане само икономически и не политически, да ни управляв някой си от Брюксел!
    Германия се бои защото само тя ще загуби от разпада на съюза, там всичко се измерва на рчботен час и само от чакането по границите ще загубят!
  • 6 иииииииииииииии

    12 1 Отговор
    А дано.
  • 7 сметкаджията

    19 1 Отговор
    Германците тъкмо завзеха половин Европа( без война) и сега за тях едно разпадане на EU наистина ще е голяма трагедия . За България е без значение дали ще има или няма европейски съюз .Ние и сега сме последни по доходи . Сътрудничели сме си и с Турция ,и с Русия ,и с Германия,така че много бързо ще сменим посоката. Стига навреме да усетим от къде ще задуха вятъра...
  • 8 майничка

    6 4 Отговор
    дано да не се разпада до някоя година още,да си извадим паспорти,че в България нама оправяне с тия крадливи големци,корумпирана полиция и продажна прокуратура,
  • 9 Истината

    13 1 Отговор
    Я виж ти,синове и внуци нямало да им простят! Какво всъщност е ЕС? Това е заимстване от СИВ,но с далеч по-голями ограничения за отделните държави. Какво се случи със СИВ?- за 1 млрд долара "белязаният"(Горбачов) го разруши и СИНОВЕ И ВНУЦИ не проклинаха никого! Затова не се притеснявайте,никой извън Германия няма да рони сълзи и сополи. Нещо повече- много от членките ще си стъпят НА СВОЙТЕ КРАКА и бъдете уверени че ще бъдат далеч по-добре!
  • 10 сноу

    10 1 Отговор
    И...какво толкова измислил Зиги дебелундерчето...?? Колко истински лидери го предупреждаваха ,че с тази политика /простотия/ на апапката му Баб Смъркъл ,много скоро ще настъпи раздор,той се дращеше по дебелия задник и сучеше празни приказки...Те били бенефициенти-германците смучат като питони от всичко каквото им падне,коли ,химия и са превърнали целия ЕС в провинции и печелят стотици пъти по-вече от това което дават.
  • 11 681 БЪЛГАРИЯ

    4 1 Отговор
    Айде а дано чул та господ !
  • 12 Диди

    2 6 Отговор
    Ако ЕС се разпадне,това ще бъде зле за всяка държава,особено за нас.А Германия ще се справи и ще остане силната икономическа държава в Европа.България ще затъне повече в мизерията.
  • 13 стоян георгиев

    0 5 Отговор
    разпада на ес ще доведе до гигански катъклизъм в европа икономически политически и военен.българия ще бъде една от наи-ощетените и може би ще се разпадне.като чета постовете на мераклиите за разпадане на ес просто не мога да повярвам до каква деградация е докаран българския народ ,да иска сам унищожението си!

    Коментиран от #14

  • 14 на Деса шушито

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    От твоя катЪклизъм следва, че България не може да съществува, като държава самостоятелно! Защо, кой доведе страната ни до това състояние? Путин ли?

    Коментиран от #15

  • 15 стоян георгиев

    0 6 Отговор

    До коментар #14 от "на Деса шушито":

    ти да не би верно да живееш в челябинск,а?българия към момента не може да съществува самостоятелно ни като икономика ,ни като политика рни като нация.разделени сме тотално на две групи -българи дето искат да живеят в настоящето и такива дето чакат да се върне бая ти тоша или някакъв негов еквивалент,икономиката ни макар за 10 години да се постабилизира е изцяло обвързана с ес като пазар,технологии и инвестиции,а имаме и поне два много рискови съседа и още един по- малко рисков но също такъв,сложи и русия през черно море и ситуацията се затвърждава.особено е лоша за нас демогравската криза и културата на българина да има едно дете и да го праща извън страната с намерение да не се връща ,което допълнително натоварва нацията щото малцинствените групи макар и да имат и те проблеми променят съотношението си и това води до рискове за един граждански конфликт.липсата на средна класа и тоталната доминация чисено на соцносталгиците над останалите българи води до това положение и макар все пак средната класа да се увеличава тя все още е крайно недостатъчна за да потдържа стабилността на страната ни ако тя излезе от ес.да се разчита на олигарси и пролетарии е доказано нерентабилно и двете групи не могат да доведат до просперитет.днешната ситуация в българия напълно го доказва.питаш кой ни доведе до това?доведе ни комунизма и отличните резултати дето постигнахме при него.двоикарите като полша или унгария се оправиха първи.при нас се създаде икономика и общество точно
  • 16 стоян георгиев

    0 5 Отговор
    питаш кой ни доведе до това?доведе ни комунизма и отличните резултати дето постигнахме при него.двоикарите като полша или унгария се оправиха първи.при нас се създаде икономика и общество точно като в ссср .мързеливи ,импотентни,мрънкялници с големи претенции ,унищожи се българина къвто беше ,не остана нищо от неговата работоспособност,патриархалност,вяра .тези гигански разрушения през прехода се мултиплицираха ,щото хората нямаха никаква представа от свободата и демокрацията и възприеха падането на системата като отвързани кучета.липсата на традиции както и на отговорна политическа класа ни вкараха в безвремието и въпреки хуманитарния жест да ни приемат в ес ние съботираме всячески европеиските стандарти и се превърнахме в черна дупка на този съюз.ще трябва време народа да се освести и да се случат нещата дето ги има в другите страни,тогава може спокойно и ние да викаме против ес ,но сега е много рано и твърде опасно за нас.
  • 17 Паразит

    2 0 Отговор
    На този под мен. Сънчооо, докато ги изписваше тези щуротии да беше се потрудил и вдигнал БВП! Да беше елиминирал двама трима комунисти!На крива ракета, космоса и пречи.

    Коментиран от #19

  • 18 мъжкар

    3 0 Отговор
    Изчетох доста мнения тук които видимо показват масовата некомпетентност на много хора.За България няма по-лошо нещо от ЕС съчетано с "партньорство" със САЩ.И уважаеми безхаберници искам да ви разочаровам че малко бъркате понятията.Не е виновен комунизма виновни са бившите комунисти които приеха щедри парични дарения от нашите "патртньори " от САЩ и за това така бързо ликвидираха икономиката на България.Вие явно не сте на ясно с огромната и мощна индустрия която имаше тук и която произвеждаше продукти които бяха на световно ниво.Ще ми отнеме много време да изпиша хилядите примери но ще дам един от тях и това е КРЕМИКОВЦИ господа глупаци.Този завод произвеждаше наистина качествени стомани имаше огромен капацитет да изнася на световните пазари но защо да съществува нали вашите "приятели" германците и американците те трябва да си пласират продукцията от РУР металургичния им сектор.Да не говориме че масово сега се внасят метали и профилирани стомани от Турция които до 1990-та не знаеха какво е това.Така че не говорете глупости комунизма изгради всичко това но НАШИТЕ подчертавам НАШИТЕ комунисти после го ликвидираха а вие дето драскате глупости тука какво направихте вие защо не предприехте някакви действие като сте такива големи Българи ами си стояхте на топличко и се наливахте с алкохол и чакахте спасението да дойде от вънка.

    Коментиран от #20

  • 19 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #17 от "Паразит":

    ако поне 10% от българите сте като мен страната ще се оправи за 10 години.бвп дето създавам аз е сериозна величина дори и за хората от страни с висок такъв,но за съжаление тук съм възприеман като човек дето не ги разбира работите ,а такива като теб не прочели ни една книга и не преборили се с ни един проблем са капацитети особено като се аргументират колко много сланина са изяли и как са се напили снощи.манталитет кво да се прави!

    Коментиран от #21

  • 20 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #18 от "мъжкар":

    ето го и компетентния.както се очакваше.трябвало да не сме в ес и да не сме американски партниори,щото те давали пари да ни се разбие индустрията :)))))))))))!що не даваха на чехите пари за тяхната да се разбие бе компетентния?или на унгарците или на румънците?кремиковци е сериозен аргумент,няма дума.днес американците го ползват като декор на всички свои филми за апокалипсис ,зомбита и въобще ужаси.та я ми разкажи как така кремиковци конкурираше рур ?с кво?технология ,евтини суровини?евтин кокс?вземи поразходи се до там да видиш ква мизерия създаде този завод ,колко отрови .иди в бухово или кремиковци разгледаи хората ,ще те хване страх.лежал съм в болницата в бухово през ранните 90 и ти казвам по разрушено място на страната ни не съм виждал,но трябва да изчезнете вие щото вас не ви лови развитието,докато не изчезнете няма да се тръгне нагоре тази страна.щото за теб панела,москвето и кремиковци са върха на сладоледа ,а за нормалните хора в нормалните страни тва са боклуци.та за да не забозвам в дискусия с теб .кажи що само на нас българите ес и сащ ни прецакват?що румънците се оправят ,а централна европа вече забрави за комунизма?чакам компетентен отговор!а и ми кажи за поне една страна на балканите дето да не иска да влезе в ес или вече да не е там?
  • 21 на Деса шушито

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Десо, моля те не пиши глупости! До по-миналата година чеше безработна и се чудеше как да нахраниш трите си чаавета! Какъв БВП си създавала? 10% като теб и ето го дережето ни в момента! Ще ме умориш от смях, моля те, недей!
Новини по държави: