Last news in Fakti

25 Януари, 2017 12:09 4 217 34

"Адмирал Кузнецов" под строго наблюдение (ВИДЕО)

  • адмирал кузнецов-
  • самолетоносач-
  • сирия-
  • ла манш-
  • ламанша

По план руската бойна група трябва да се върне в базата в Североморск на 9 февруари

"Адмирал Кузнецов" под строго наблюдение (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Шест бойни кораба от пет страни членки на НАТО патрулирали в Ламанша по време на повторното преминаване през пролива на ударната група на ВМС на Русия, водена от самолетоносача „Адмирал Кузнецов“, съобщава „Интерфакс“.

Руската група, плаваща от източното Средиземноморие към базата си в Североморск, влязла в Ламанша на 24 януари. В нейния състав освен самолетоносача участват още атомният ракетен крайцер „Петър Велики“, десантният кораб „Александър Шабалин“ и още няколко по-малки плавателни съда. Според източник от командването на руския флот групата трябва да се върне на родния бряг на 9 февруари.

Бойната група акостира край бреговете на Сирия на 15 октомври 2016 г. Месец по-късно от Москва се похвалиха с първата в историята бойна операция с участието на самолети от борда на „Адмирал Кузнецов“.

Не всичко обаче протече по план. По време на престоя си в Средиземно море „Адмирал Кузнецов“ изгуби два самолета (Су-33 и МиГ-29) по „невоенни причини“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    10 14 Отговор
    Стуваше ли си ? Е гаси показухата, заради една похвала, че това е първата в историята бойна операция с участието на самолети от борда на „Адмирал Кузнецов“, един огромен самолетоносач и една камара корабчета и подводници да бият толкова път до другия край на света. Но иначе, герои само, че забравиха да се похвалят за двата самолета дет са цъмбурнаха у морето !

    Коментиран от #23

  • 2 Kcaniba

    12 10 Отговор
    Победа!
    Бързо и прецизно!
    САЩ освен в Холиууд, много побеждаваха последните 10 години...
    ...в жълти медии и прпагендни статийки най вече.

    Коментиран от #3

  • 3 ссс

    10 14 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Каква победа. льолик ? Защо върнахта Палмира на миндилите, кога пак ще я превземате,, че после пак да им я върнете ?? Но нищо, нека става търпаната !

    Коментиран от #8

  • 4 Пеньо

    9 11 Отговор
    Този кораб ще остане в историята, с това че въведе нов клас - самолетотрошач. Не мога да разбера путинофилите защо се дразнят от майтапите по негов адрес, след като самите руснаци в медии и социални мрежи направиха "курящий Кузя" за посмешище, така както никой в България не успя!

    Коментиран от #6

  • 5 Сноудън

    11 6 Отговор
    Вместо да пишете безсмислени статии и да вмъквате някакви епизоди да създавете интриги напишете, че Тръмп иска всяка страна членка в НАТО да плаща по 2% от БВП за сигурносттс която им усигурява САЩ иначе да не се надяват!
    На немците им се вижда много, може България да поеме и тяхната вноска!

    Коментиран от #14

  • 6 абе овча главо

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "Пеньо":

    Пенчо-от Кузнецов паднаха 2 самолета и то при бойни действия...От американски самолетоносачи за 2015 г. са паднали 14 самолета и то при тренировъчни полети-схвана ли сега бе ....

    Коментиран от #7, #12

  • 7 ссс

    7 9 Отговор

    До коментар #6 от "абе овча главо":

    Не при бойни дейвствия ве льолик, учебно-тренировъчни полети ! Улавяш ли разликата ?
  • 8 Сноудън

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "ссс":

    Върнахая за да те пратят теб като "ЧЛЕН" в НАТО да покажеш бойно изкуство!
    Тогава от зор ще станеш и изобретател, ще измислиш памперс от Магарешки бодил!

    Коментиран от #10, #11

  • 9 ссс

    7 7 Отговор
    Да ве товрищ Сноуден, нали и аз това им казвам !? Да вземат да напишат за отзива на всички руски бракувани двигатели на ракетата носител Протон М ! Много интересна тема нали льолик ?
  • 10 Д'Мин

    9 7 Отговор

    До коментар #8 от "Сноудън":

    Що му се връзвате на изтрещялото шорошче? Невиждате ли, че ви юрка нарочно! Не му обръщайте внимание, току виж се е сетило да си вземе хапчетата.

    Коментиран от #13

  • 11 ссс

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "Сноудън":

    Преди бях член на СИВ и на Вършавския договар !Сега, по вина на една братска страна, която развали СИВ и ВД, съм член на ЕС и НАТО и за първото членство и за второто никой не ме е питал дали искам да членувам. А ти чий Член си ?
  • 12 абе овча мисъл

    6 9 Отговор

    До коментар #6 от "абе овча главо":

    Колко самолетоносача има САЩ и колко самолета носят на борда си ?

    Само "форд" има 100 /сто /самолета на борда си !

    Адмирала има 10 и два от тях паднаха какво сравняваш и какво тролиш!

    Коментиран от #15

  • 13 ссс

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "Д'Мин":

    КазвАх вече на един от ваште тролчита, важното е ти да не забравяш да си пиеш аповете, а за моите не бери грижа минчо
  • 14 работник и колхозничка

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Сноудън":

    Когато бяхме с руснаците отделяхме 8-10 % от БВП а заплатите бяха 50 $ а пенсиите по 35 лв.

    Коментиран от #16, #19

  • 15 ссс

    6 7 Отговор

    До коментар #12 от "абе овча мисъл":

    Кво ме интересува мен колко имали тия и колко ония ве льоик ? Защо обръщаш темата ? Ти лъжеш, че самолетите са паднали при бойни дейвствия, а аз ти отговарям, че лъжеш. Тва е, къв ти е проблема !?

    Коментиран от #17

  • 16 да ти го фукна в тролската зурла

    10 9 Отговор

    До коментар #14 от "работник и колхозничка":

    Що не продължиш по-нататък: с 8-10% от БВП издържахме армия със стотици самолети и танкове, а не футболна агитка като сегашната; осигурявахме си качествено образование и здравеопазаване; и със оставащите 50 долара за месечна заплата, всеки имаше дом, можеше да сви купува качествена храна, нямаше проблеми да си плаща тока и можеше да ходи на почивки.

    Коментиран от #18

  • 17 Сноудън

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "ссс":

    Учения мой човек се правят в териториални води, а не на чужда територия!
    Русия в Сирия воюва значи има военно действи!
    Адмирал Кузнецов както се нарича самолетоносача е бил в док за ремонт и е тръгнал за Сирия без да е приключил ремонта от там с проблема със системата за прземяване и двата инцидента!
    Защо е тръгнал преди да приключи ремонта-задасе по успокоят натовци!
  • 18 Сноудън

    4 5 Отговор

    До коментар #16 от "да ти го фукна в тролската зурла":

    Разсмя ме!
    Фукай му го по няколко пъти дневно, но няма да помогне, само ще изпитъш удоволствие!
    Да е К-. да му го нафукаш, а то акъл бе братче!

    Коментиран от #20

  • 19 Лупи

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "работник и колхозничка":

    Как ти хрумна на гениалния мозък да сравняваш 50$ преди 50 години в страна от източния блок и 500$ сега в страна от ЕС? А не ти ли хрумва, че цифрата няма никакво значение, а важно е какво може да си купиш с нея? Ако взимаш 5$ и хляба ти е 0,01$ и взимаш 500$ и хляба ти е 1$ за теб по-добре е да взимаш 500$ ли?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Реалист

    7 7 Отговор
    Тук е пълно с хибридни тролчета на Пути... Кузя не вярвам да нанесе военни щети в Ламанша, но ако ушанките го потопят все едно са нанесли "ограничен ответен удар". То тая консерва за друго не става. А на всички забравили да припомня че освен хляб в магазините друго нямаше по времето на победилия социализъм. И се чакаше по 10 години за една кола. Мъчените от носталгията по социалиЗъма да си купят билети за Северна Корея.

    Коментиран от #24

  • 22 heroly

    4 0 Отговор
    Тоеа не е самолетоносач а авионосен крайцер и не е направен за толкова тежки самолети а за як 141. Затова стават инциденти
  • 23 ост 1

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "ссс":

    Омръзна ни бе майна, не си интересен вече....ако, сам не си се усетил, да ти го кажа най-добронамерено ! Явно е че, имаш някакви комплекси, това всеки ясно го разбра ! Остави тия психарски, драскачески занимания, ...хората не ги интересува кой си и какво мислиш ! По добре излез навън срещай се с реални хора, радвай се на живота, на природата, въздуха, защото всичко е кратко.... много кратко !!!
    P.S. - И не се кози...защото ти го казвам най-приятелски... нищо че, не сме такива ! Със здраве !

    Коментиран от #33

  • 24 гост 1

    7 5 Отговор

    До коментар #21 от "Реалист":

    Аз, живях в това време и като се замисля, в крайна сметка имаше всичко от което човек има нужда ! А ако, нямаше нещо ( дънки, сафари, уокмен, бонбонки tic-tac или цигарки KENT ) а имаш силно желание, винаги имаше начин да си го намериш ...и така беше много сладко ! Сега свикнахме с тази пренаситеност и човек дори не може се зарадва !

    Коментиран от #25

  • 25 Долу БКП

    4 11 Отговор

    До коментар #24 от "гост 1":

    Дънки Панака и Кондор , маратонки Ромика и Трейнинг , кисело мляко -краве , сирене -краве и овче , кашкавал витоша и балкан и това беше всичко !!! Имаше и ток , чат пат ;)
    Абе що не си ходите в Северна Корея и да си изживеете приятно остатъка от жалкото ви съществуване , а ?
    Оставете ни нас демократите да си се мъчим тук ;)

    Коментиран от #27

  • 26 Възмутен

    12 2 Отговор
    Какво ни донесоха тези 27 години преход? Донесоха ни популация на циганите, ограбени пенсионери, изнасилени бабички, износ на секс робини в "западните" държави, разграбване на построеното от майките и бащите ни, липсва ни сигурност,. Това ни липсва! Липсва ни и образователната система, защото 50 ℅ от "новите" българи, живяли в демокрация не могат да си напишат името! Липсва ни здравеопазването, защото мой познат работил дълги години в чужбина и в момента в който си дойде и получавайки перетонит му отказаха операция, докато не си внесе осигуровките, близките му ги внесоха, но той до операция не доживя, а ако беше някой мангали на момента щеше да получи здравна помощ! Липсва ни трудовата заетост на ромите и тяхната успешна интеграция, защото почти всеки циганин роден до 80 година пише и чете! Липсва ни работещата промишленост, пълните детски градини и кипящите от живот села и градове, а сега са се превърнали в призраци! Липсва ни дори и армията по границата и оградата, защото тогава пиле не можеше да прехвръкне, кани ли нежелани тук бежанци! Много неща ни липсват.........
  • 27 гост 1

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Долу БКП":

    Няма как да "си отида" в Северна Корея, понеже съм българин и тук съм си у нас !!! И съществуването ми не е "жалко", защото...и преди и сега съм щастлив човек. Това което писах е за принципа че, човек никога не е изцяло задоволен и напълно доволен ! Има поговорка... на един не му стигали парите за хляб, на другият за самолет и двамата биле нещастни в живота но, явно не си уловил смисъла на това което исках да и кажа !!! Че не си бил доволен по старото време разбрах/ме,.... но като чета, ти и в новото време все си си тъй изнервен и недоволен !!! :)
  • 28 Ще го купувате ли?

    0 1 Отговор
    Ако не ви харесва, не сте длъжни да го купувате. Вие сте си от време оно аргати и магарищари каруцари.
  • 29 КиМирСен

    0 2 Отговор
    То в Северна Корея са щастливи дори когато имат купичка ориз, а не дънки Кондор или Панака, защото ако те видят с тях, може и да "изчезнеш за 90 секунди"...
  • 30 Генерала

    2 1 Отговор
    А такааа, пазете дистанция!!! Строго наблюдавайте ама от далече!
  • 31 Коце

    2 2 Отговор
    Абе, на вас тролове от руското посолство ли ви плащат? "Кузя" стана за т...к на целия свят. Смешно е да се дупите с тази пушлива машина...
  • 32 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    добрата новина за руския флот ще бъде като се пребере без потънал кораб.искренно се надявам на това и стискам палци,щото нова екокатастрофа около европа хич не ми е по вкуса :)))!за сега се справят успешно въпреки допотопните кораби и мърлявата им потдръжка ,та да им пожелаем успех до мурманск.
  • 33 и на другите

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "ост 1":

    Що не кажеш и не посъветваш същото путиновите тролове дето не пропускат нито една статия?
  • 34 СТАРОТО

    0 0 Отговор
    и защо не се вижда пушека от дъртия пушливец-вероятно са угасили котлите докато минават покрай цивилизовани държави