25 Март, 2017 09:50 930 2

Администрацията на Тръмп обсъждала екстрадиция на Гюлен

  • сащ-
  • фетхулах гюлен-
  • майкъл флин

Това е станало още преди изборите в САЩ

Съветникът по национална сигурност на президента на САЩ Доналд Тръмп - Майкъл Флин се е срещнал с турски дипломати. С тях е обсъдил евентуалната депортация на Фетхулах Гюлен, съобщи Daily Caller.

Срещата се е състояла на 19-ти септември, още преди президентските избори. Информацията е от бившия директор на ЦРУ Джеймс Улси.

Бил е обсъден вариант за предаването на Гюлен, без да се минава през законната процедура. Самият Улси твърди, че е присъствал на срещата в Ню Йорк.

Турското правителство смята Гюлен за организатор на опита за преврат в страната през миналата година. В момента той е базиран в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карантията

    1 0 Отговор
    Фетхулах Гюлен е дърт и вече драстично изкуфял, мисля че е минал 80 години! Реджеп Ердоган използва Фетхулах Гюлен, като нещото което е виновно за незгодите му по презумция, и повярвайте едва ли изка да го връща в Турция, защото върне ли го трябва да търси нов проводник антигерой, а такива трудно се намират!
  • 2 Ел Турко

    1 0 Отговор
    Защо му трябва на проповедник да вербува прокурори,съдии,военни,учители, професори освен за да ги използва като агенти или да влияе върху обществото!?