10 Май, 2017 19:56, обновена 10 Май, 2017 20:22 2 477 7

Путин и Тръмп се срещат през юли

  • русия-
  • сащ-
  • лавров-
  • тръмп-
  • среща
Путин и Тръмп се срещат през юли - 1

Срещата на президентите на САЩ и Русия – Доналд Тръмп и Владимир Путин, ще бъде през юли в германския град Хамбург по време на срещата на G20. Това стана ясно след близо 2-часовият разговор в Овалния кабинет между Тръмп и руския министър на външните работи Сергей Лавров. Срещата беше окачествена от американския президент като „много, много добра”.

„Потвърди се, че независимо от всичко, нашите държави могат и са длъжни заедно да решават ключови проблеми, които стоят на международната арена”, каза Лавров.

Двамата са обсъдили следващия рунд от преговори за конфликта в Сирия, който ще бъде в Астана и създаването на демилитаризирани зони. И САЩ, и Русия са на мнение, че подобни зони трябва да са крачка към прекратяване на насилието в цялата страна. Те ще спомогнат за решаването на хуманитарната криза и ще допринесат за политическа стабилност.

Арабско-израелският въпрос, ситуацията в Афганистан и съблюдаването на минското споразумение са другите теми обсъждани от Тръмп и Лавров.

Администрацията на Тръмп се състои от „хора на делата, които искат да се договорят, за да решат конкретни проблеми. Ако трябва да кажа накратко, то сега нашият диалог е лишен от идеологизацията, която беше характерна за администрацията на Обама”, заяви министърът на външните работи на Русия.

Визитата на Лавров в САЩ беше в отговор на посещението на държавния секретар на САЩ в Москва Рекс Тилърсън на 12 април.

Що се отнася до санкциите на САЩ към Русия, то те остават, докато Москва не прекрати действията, които са довели до тяхното въвеждане, пише в съобщение разпространено до медиите от пресслужбата на Държавния департамент на САЩ Хезър Науърт. Информацията дойде след срещата между Лавров и Тилърсън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 681 БЪЛГАРИЯ

    5 9 Отговор
    Мен пък ма боли сайдера за тия !Юли сме на мррето на бира и риба !

    Коментиран от #2

  • 2 Патето Яки

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "681 БЪЛГАРИЯ":

    Оти та боли сайдера бре юначе.
  • 3 Диди

    1 8 Отговор
    Времето ще покаже как ще решат проблемите описани в статията,и какви действия ще предприеме Путин по проблема с Украйна. Хамбург е един от най красивите градове в Германия.Пак ще затворят половината град.
  • 4 jambazina

    3 4 Отговор
    Време е да почне да се учи от най-добрия.
  • 5 Гост1

    1 2 Отговор
    На тази среща двамата ще кажат, каквото им е наредено от св.лидери, иначе дупе им яко.
  • 6 Червен интернационал

    3 2 Отговор
    Еврейчето,Лаврович на визита в САЩ по заръка на другото еврейче-разПУТИН !

    Коментиран от #7

  • 7 Пеньо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Червен интернационал":

    Не знам дали джуджето е еврейче, не бих заложил на това, нищо че фамилията на майка му по баща е Шаломова. Евреите не кръщават дъщерите си Мария. Но определено не е кръстен и православен! Единственият, който твърди това е самото джудже, което е твърдо доказателство заобратното. В полза на тази му теза няма нито един свидетел, нито едно писмено доказателство, дори изфабрикувано, за сега!