14 Май, 2017 08:38 5 317 59

Ердоган гледа на Сърбия като на съсед

  • турция-
  • сърбия-
  • реджеп ердоган-
  • александър вучич-
  • бизнес-
  • съсед-
  • президент-
  • пекин

Ердоган покани Вучич в Турция

Ердоган гледа на Сърбия като на съсед - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган се срещна със сръбския премиер Александър Вучич в Пекин. Двамата лидери обсъдиха икономическото сътрудничество между двете страни.

Вучич изрази задоволство от нарастващия интерес на турски инвеститори. Той подчерта, че между Белград и Анкара съществува положителен бизнес климат и е необходимо тази тенденция да продължи.

Турският президент, от своя страна, заяви, че макар да няма обща граница със Сърбия, Турция счита балканската страна за съсед.

„Сърбия е много важна за мира и стабилността на Западните Балкани. Ние нямаме обща граница със Сърбия, но ги считаме за съседи. Имаме много добри отношения със сърбите и се надяваме да разширим сътрудничеството“, заяви Ердоган, цитиран от радио „Б92“.

Турският президент покани официално Александър Вучич да посети страната му, след като встъпи в длъжност като държавен глава на Сърбия.

Реджеп Ердоган изрази надежда, че турските компании ще продължат да инвестират в Сърбия. Двамата лидери са обсъдили и засилване сътрудничеството в различни инфраструктурни проекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    20 7 Отговор
    Подтекстът е ясен - скоро сме съседи.Че то иначе защо не каже и на Тръмпич - макар да нямаме обща граница с Америка считаме Америка за съсед
  • 2 Kcaniba

    18 21 Отговор
    Русия + Турция + Сърбия = Вечна дружба, Браво на Ердоган, велик е.

    Коментиран от #3

  • 3 ключаря

    26 14 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Браво, браво - добре браво.Ама турски знаеш ли?, чушката ти обрязана ли е?, брада имаш ли?, жена ти съгласна ли е да ходи забрадена и то на метър два след тебе и ако си по-богат, а ти сигурно си, с още две три забрадени, и с чаветата барабар?
    Нашите дядовци нещо не са били съгласни!

    Коментиран от #6, #30

  • 4 некойси

    21 6 Отговор
    Ердо в шизофренните си мечти вече е превзел България и е станал съсед със Сърбия.

    Коментиран от #24

  • 5 Ловеца на поршета

    17 10 Отговор
    Явно са му обрязали и мозъка на този ! :)
  • 6 помак

    13 28 Отговор

    До коментар #3 от "ключаря":

    По завистливите коментари ще ги познаете.."ключаря"гледал си някое провокативно клипче в Ютуб и си готов специалист по Ислям.Обрязването е за чистота и мноого хора дори християни,а не като теб псевдо такива го правят.А защо монахините са покрити?И по добре ЗАКОННА съпруга от колкото любовница.Другите ти драсканици ще го подмина,не си заслужават коментара ми;)

    Коментиран от #7, #9, #12, #35

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гостуващ

    7 16 Отговор
    Местните руски подлоги си но тачат Ердоганчо и са готови да му простят всички прегрешения, оти той е аркадаш на Путин, а аркадашите на Путин по принцип не могат да бъдат грешни и лоши !! Та затова Реджепчо е кумир на местната русофилня, която му лизва от време на време , само и само да угоди на другаря Путин !

    Коментиран от #16

  • 9 Дух

    19 8 Отговор

    До коментар #6 от "помак":

    Аз пък, вместо да се обрязвам - се къпя. Останатлите опорни точки на фанатизираните мюсюлмани няма да коментирам.
  • 10 OMBRE

    11 4 Отговор
    Ще има повече инвестиции в сърбия и това е истината. Интереса клати феса, било квото било. Трябва да се глрда в бъдещето, трябва да се живее, и икономиката върти света. А ние ще пребим минаващите бабички и на двете граници , ето ти далаверата.
  • 11 гала

    14 12 Отговор
    Човек,който праща по затворите интелигенцията си/както нашите комунисти/,не е нормален.Ердоган определено е със психични отклонения.Смесица между комунист,хитлерист,ислямист и увреден мозък.Ще става и по-зле....
  • 12 Made in Bulgaria

    17 7 Отговор

    До коментар #6 от "помак":

    Чистота....,не ме карай да се смея.Това е значи решаването на проблема на Исляма🇹🇷, обрязване и 15 дена не го минеш, ха ха. Ние Християните🇧🇬образова ме децата да се мият редовно. И за монахините са друго Мирно подразделение на Християни зима, което нас не ни засяга. Гледам, че говориш от име на Исляма,да те питам, ЗАЩО ПРОПАГАНДИРАТЕ ПОСТОЯННО ИСЛЯМА? ЗАЩО ЖЕНИТЕ СА КАТО МАТЕРИАЛНО ПРЕТЕЖЕНИЕ, ЗАЩО УБИВАТЕ ВЪВ ИМЕ НА ИСЛАМА?

    Коментиран от #14, #26

  • 13 Хасан

    14 17 Отговор
    Много тъпи коментари.. Първото нещо не разбирате смисъла.. За турската култура комшията е нещо свято, призвание.. Човек на който има доверие, човек на който може да довери честта си,родната си,собствеността си.. Добрия комшия е човека който ще ти се притече на помощ, ще ти сподели радостта си.. Има поговорка "не избирай къща избери комшия "....докато в българската култура е обратното и може да се общи с "не е важното аз да съм добре важното е на съседа да му е зле "
  • 14 Хасан

    10 18 Отговор

    До коментар #12 от "Made in Bulgaria":

    За чистотата..Потърси в Версайския дворец баня или тоалетна.. Няма защото за френските аристократи да се къпат означавало унижение.. И за това са използвали мазила и парфюми.. Понятието градска баня или хамам е дошло на Балканите именно с османлиите

    Коментиран от #15, #36

  • 15 али баба

    23 6 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    хасанчо за версай не знам но още през 1981 г. съм ходил в РИМ.и там са докарвали вода от километри през 1 ви и 2 ри век..а не знам да са османлии
  • 16 Марчо

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "гостуващ":

    Не зная откъде си направи изводите, че тоя дето уважава президента Путин е подлога на него и неговите партньори. Това, че много от постъпките се харесват, не значи, че се харесват всички. Той си гледа от неговата камбанария, от която ти и аз никога няма дори и да предположим какво вижда. И по тази причина някои негови решения за нас са непонятни. За мен след свалянето на самолета пътя по който президента Путин беше тръгнал е единствено правилния. Не ми се щеше да се затолпят отношенията и, защото това не е в наша полза изобщо. Можехме да извлечем много ползи от това. Загубите за турската държава бяха огромни от тая простотия и Ердо бе принуден от обстоятелствата да преклони глава пред бащицата. Колкото и да уважавам Путин, не мога да приема тази псевдо дружба с Турция. Няма идеални. И това не е само мое мнение.
    А Ердо се опитва да тъче на повече от два стана, а никой не харесва такива лопати. Вика ти "Бате Иване, а гледа за к-----а да те хване".
  • 17 фен

    16 2 Отговор
    След битката при Косово поле 1389г Сърбите ,в ородължение на много години ,са най-верния османски съюзник.с тяхна помощ пада България
  • 18 Нафарфорий

    14 4 Отговор
    Ердо да не се пуйчи току виж половината Константинопол станал пак гръцки, а другата половина - български!!!!!!!!

    Коментиран от #23, #34

  • 19 до хасан 14

    21 6 Отговор
    Асане,га римляните са донесли градската баня по тия места дядо ти Моамед и в топки не е бил още.я ми напомни някой османски учен,математик,астроном или друг някой по учен,ама не отвлечен като дете.само огън,ятаган и трупове са донесли тук
  • 20 до хасан 14

    11 3 Отговор
    А за комшулука за съжаление си много,ама много прав
  • 21 АЙ АЙ АЙ ВЪХ

    4 4 Отговор
    А НИЕ ШЪ ГЛЕДАМЕ, ШЪ ГЕЕЕДАМИ И ШЪ ЗЛОБЕЕЕМИ, МИ КВО ДРУГО НИ ОСТАВА. НИЙ ШЪ ЧАКАМИ НЕВОЛЯЪА ДА НИ ОПРАВИ. АЙДИ СПОЛАЙТИ.

    Коментиран от #22

  • 22 Хасан

    7 12 Отговор

    До коментар #21 от "АЙ АЙ АЙ ВЪХ":

    Има си мюсюлмански и турски учени.. Все пак да не забравим че основите на Ал -Джебра, Ал-химия,астрономия са положени в Близкия изток

    Коментиран от #28, #31, #32

  • 23 Хасан

    8 11 Отговор

    До коментар #18 от "Нафарфорий":

    15 милиона град ако гърци или българи управляват или града ще измре от глад или от мръсотия.. Иди да видиш Истанбул как чистят след 24 през нощта.. Ти тука през деня не чистят

    Коментиран от #25

  • 24 Shmeker

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "некойси":

    Ако го вземем е ЕС ще се сбъдне - Сърбия ще му е съсед.
  • 25 Shmeker

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    То щот ся всички са сити, а мръсотията е само за окраса.
  • 26 Хасан

    3 13 Отговор

    До коментар #12 от "Made in Bulgaria":

    Обрязания доставя по голямо удоволствие на жената.. Питай някоя по разкрепостена

    Коментиран от #27, #37

  • 27 любопитен

    9 1 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Само ти как направи тази разлика не ми е ясно?

    Коментиран от #29

  • 28 умник

    10 2 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Все пак не забравяй,че те са ползвали трудовете на гърците!
  • 29 Хасан

    2 11 Отговор

    До коментар #27 от "любопитен":

    Правех анкета с жените които съм спал.. И да ти кажа че съм бил с бая от Тайланд през Русия до Холандия.. И някоя друга африканка но при тях е друго.. Свикнали са на ХL размер
  • 30 помак

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "ключаря":

    Мноого злоба ей...е тва сте вие онази част от българската общност,които не могат да си намерят място,да са християни не са християни,защото не изпълняват нииищо от християнството,да са мусюлмани е абсурд,вие сте онези,които живеете просто да мразите.Страхувате се от Исляма заради това,че ви е втълпявано години време,че Исляма е война и убииства,а не се ли замисляте,защо толкова мноого хора приемат Исляма въпреки всичко?Исляма не унижава жената,а напротив издигая до ниво,което вашите жени никога няма да бъдат,това което вие коментирате не е от Исляма ,а от традициите на хората,които не познават Исляма.

    Коментиран от #39

  • 31 ААА

    10 2 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    От Араби , не от турци, и само до там стигнаха, щото Исляма не им позволи. И църквата през средните векове е играла подобна убийствена роля , против прогреса , но по рано сме се осъзнали в Европа.

    Коментиран от #33

  • 32 до хасан 14

    10 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Не бъркай арабските учени с османски.а прословутите цифри всъщност не са арабски,а индийски.и дацелуват ръка на елините,че сега нямаше да ича кво да пишеш.айде лека от мен
  • 33 Хасан

    4 8 Отговор

    До коментар #31 от "ААА":

    Сигурно си прав.. Но в основата на западната цивилизация е алчността.. Колубм търсеше богатства на Индия, алхимиците търсеха искаха да превърнат метала в злато..Джек Лондон търсеше злато.. Кръстоносните походи убедих Папата че отиват в Божия гроб но плячкосаха всичко.. Именно това е разликата между духовния Изток и материалния Запад.. Японци,китайци,руснаци,индийци, араби и турци станаха много по късно капиталисти.. Търсещи печалба и богатство..

    Коментиран от #44

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Диди

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Е там ви е на вас турците проблема, че не гледате напред в бъдещето, а гледате в 13-ти век и там сте си останали и застинали в развитието. Там ще си и останете, но това си е ваш проблем.
    Светът включително и ние макар и бавно вървим напред, а вие си стойте в средновековието.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хасан

    1 6 Отговор
    Здрасти Диди.. Как сме?! Какво лошо има в това да обичаме жените??!

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Хасан

    1 7 Отговор

    До коментар #35 от "Горд Българин":

    Всеки има право на самоопределение..

    Коментиран от #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Горд Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "suny":

    Ей "suny" чувал ли си приказката "Който копае гроб другиму сам пада в него". Успокой малко топката, че да не се изненадаш как набързо Константинопол ще стане гръцки, а любимците ти бъдат натикани в анадола. Така като гледам на къде вървят нещата ще се съберете под един чадър, толкова ще останете.
    САЩ въоръжават сирийските кюрди това, какво ти говори? Сирийските кюрди от своя страна пък развяват Руското знаме това пак ли нищо не ти говори? С две думи великите сили, към които турция не спада, Русия и САЩ са се разбра ли за създаването на Кюрдистан, а това означава автоматично смаляване на вашата територия.
    Така, че не гледай в нашата паница да не стане вие да нямате такава и да гледате гладно гладно.
    Кюрдите живи ще ви изядат и това е въпрос на време, защото и Русия и САЩ вече ги подкрепят и въоръжават. Вашата е изпята.

    Коментиран от #49

  • 44 ААА

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "Хасан":

    Е да алчността , мързела и суетата са велики движещи сили.
  • 45 Горд Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "Хасан":

    Ми самоопределяй се ако искаш и на марсианец. Това нас не ни интересува. Само не се опитвай да се бъркаш и да даваш акъл на нас българите. Когато ние сме били държава вас ви е нямало на картата на света. И не забравяй историята, а тя е, че има създадени три български държави. Историята ни не е на 1300 години, а на много повече, но това е друга тема.
  • 46 Диди

    6 2 Отговор

    До коментар #42 от "Хасан":

    Говориш неща, които ме дразнят. Не искам да слушам разни реклами да обрязаните, за удоволствията от това и тем подобни твърдения.
    Аз мисля, че Господ и природата си знаят работата и ако мъжа е трябвало да бъде обрязан то той нямало да бъде създаден такъв какъвто е. Ти обрязан ли си се родил? Кой ти е казал, че така трябва да си? Всичко това идва от вашата религия, която аз не споделям. Някой си имам ли е там какъв е не го знам и не ме интересува си е измислил това обрязване и хоп вече всички безпрекословно го изпълнявате, а дали това е правилно или не е никой не се замисля. Ако религията ви проповядва да си отрежете и топките и това ли ще направите? назадничави сте. това е, а се опитвате и на нас да ни давате акъл. Нали знаеш старата българска поговорка "Всяка жаба да си знае гьола." Моя и твоя гьол са различни.

    Коментиран от #47, #48

  • 47 Хасан

    1 6 Отговор

    До коментар #46 от "Диди":

    Евреите също са Обрязани.. Извинявай ако малко прекалих.. Знаеш аз правя само коментари.. Нямам намерение някого да го правя турчин или мюсюлманин.. И си имам уважението към държавата и приятелите българи..
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хасан

    4 6 Отговор

    До коментар #43 от "Горд Българин":

    Ами не знам дали 80 милионна Турция ще свърши ама доколкото знам миналата година населението на България намаля с 50 хиляди.. Вместо да пишеш тука прави деца.. Аз си направих две

    Коментиран от #51

  • 50 Диди

    4 3 Отговор

    До коментар #48 от "Хасан":

    С това мое изказване може и да съм пресолила манджата, но ти много ме ядоса. Понякога и аз използвам по груби изрази също като вас мъжете. Те не са само ваша запазена марка нали?

    Коментиран от #52

  • 51 Горд Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #49 от "Хасан":

    Хасане не си мисли, че числеността в днешно време има голямо значение. Те и израелците не са много, ама водиха война с три съседни държави едновременно. Нещо да кажеш за това?
    А това че турция е 80 милиона си в голяма заблуда. Само кюрдите там са около 30 милиона. И ако големите решат тоест Русия и САЩ турция ще отиде курбан, колкото и милиона да е. Нали не мислиш че тя им е равна, колкото и това да ти се иска? Просто гледам развитието на нещата, а така като гледам на мен нещата ми се струват доста сложни с въоръжаването на сирийските кюрди и с вдигането на руското знаме от тях. Намирисва ми на някакво тайно съглашение между големите и план, който определено няма да е в полза на твоите хора. Честно казано мен не ме интересува какво ще става там. Интересува ме турците да не си пъхат носа в нашите работи и да не предявяват нездрави териториални претенции към нашата територия. Друго не ме интересува.
  • 52 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #50 от "Диди":

    Да права си.. Но все пак вие сте жени.. по хубавата част от човечеството, вие създавате ние рушим. Не трябва да сте като нас мъжете
  • 53 Хасан

    1 5 Отговор
    Аз не мисля че турците предявяват териториални претенции към България.. Само патриотите и ДПС (русофилите) нажежеват обстановката.. Искат Близкия изток ама като пазар и суровини.. Искаь да си диверсифират доставчиците на газ и петрол и да са по малко обвързани с Русия

    Коментиран от #54

  • 54 Горд Българин

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Хасане, а какви бяха тогава тези бръщолевения на Ердоган, че Кърджали и кое беше там от нашата българска територия "са му на сърцето"? Как той би изтълкувал едно такова изказване ако гръцкия президент каже, че Константинопол му е на сърцето? турците ще вдигнат вой до небето нали. Трябва държавниците да си мерят приказките. Ние обикновените хора можем много неща да си приказваме, но не и политици и държавници от такъв ранг.

    Коментиран от #55

  • 55 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #54 от "Горд Българин":

    И какво ще прави в Кърджали?? Бил съм там.. Пълно с пияници.. Едва ли ще са му от полза.. На теб Желязната църква в Истанбул не ти ли е в сърцето?? Би трябвало да е..защото някой българин е дал пари и с усилия е направил.. И турците в знак на уважение са съхранили

    Коментиран от #56

  • 56 Горд Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #55 от "Хасан":

    Хасане мислиш ли, че Ердо се интересува от пияниците в Кърджали? Сигурен съм, че не. Той се интересува не от хората, а от земята това иска и за това ламти. Сигурен съм, че не се интересува и от българските граждани, които изповядват ислям, каквото и да говори. За него те са просто един инструмент, от който да се възползва и използва срещу християните, за да постигне целите си, а те, както вече казах са завладяването на територия. До тези изводи съм стигнал от разказите на мои познати български изселници в турция. Самите те ми казват, че там са ги обиждали с думата "гяури" въпреки, че изповядват исляма, държали са се надменно с тях и не са ги имали за хора.
  • 57 Хасан

    0 3 Отговор
    Едва ли.. За какво му са територии..?!няма полезни изкопаеми, няма население, няма пазар.. Да кажеш че е стратегическо -не е..Русия присвои Крим, но Турция е в западния отбор.. Зачита международните договори

    Коментиран от #58

  • 58 ключаря

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Хасан":

    Можеш ли да обясниш ужаса в очите на 7-8 годишните момчета преди и по време на обрязването, а въпросителният им поглед след това, който сякаш казва - кому беше нужно това?
  • 59 Хасан

    0 1 Отговор
    Ти са турчета.. Нямат ужас в очите от таково нещо
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания