15 Май, 2017 12:58 1 630 1

Транспортен апокалипсис в Гърция

  • гърция-
  • солун-
  • стачка-
  • транспорт-
  • атина-
  • пирея

В южната ни съседка започва тридневна стачка срещу поредните мерки за икономии

Транспортен апокалипсис в Гърция - 1

Истински транспортен апокалипсис в южната ни съседка. Първа жертва на започналата стачка стана Солун, където протестират шофьорите на градските автобуси.

Лошата новина за всички жители и гости на Гърция е, че това е едва началото. Общественият транспорт в цялата страна от утре ще се движи с нарушен график.

Причината са стачки на работещите в сектора срещу поредните нови мерки за икономии, договорени от правителството с кредиторите на страната в замяна на международни заеми, съобщават гръцките медии. Стачките ще продължат три дни.

От 16 май на улиците излизат и журналистите по решение на техния синдикат. От утре фериботите също остават по пристанищата заради 48-часова стачка на моряците.

Транспортен апокалипсис в Гърция

48-часова стачка започват на 17 май и болничните лекари в Гърция, които оценяват новите мерки като "антинародни". Те обвиняват правителството, че мерките не само ще доведат до орязване на пенсиите, но и до уволнения и съкращения в здравната система.

Тридневните протести стават факт в момент, когато в парламента текат дебати по законопроекта с новите мерки за икономии. Законопроектът трябва да бъде гласуван на 18 май.

В рамките на предварителното споразумение, постигнато с кредиторите в началото на месеца правителството прие да плати 3,6 млрд. евро, като събере тези средства от съкращения на пенсии и от данъци. Кабинетът на Ципрас пое ангажимент мерките да бъдат приложени през 2019-2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не ги мислете

    0 0 Отговор
    То тяхното ще мине и ще замине, ще се оправят за няколко години, ами ние и нашата мизерия до кога ???????
Новини по държави: