Last news in Fakti

18 Май, 2017 07:37 1 552 1

Конгресмен поиска импийчмънт на Тръмп

  • импийчмънт-
  • президент-
  • конгресмен-
  • доналд тръмп-
  • ал грийн-
  • русия-
  • сащ-
  • правосъдие

Конгресменът иска Тръмп да бъде свален от власт

Конгресмен поиска импийчмънт на Тръмп - 1
Снимка: БТА/ AP

Американски конгресмен поиска официално започването на процедура за сваляне от власт на президента Доналд Тръмп, съобщиха американските медии.

Конгресменът от Тексас Ал Грийн заяви, че иска импийчмънт на държавния глава заради погазване на правосъдието. „Не правя това от политически мотиви“, заяви конгресменът.

През последните седмици на няколко пъти се заговори за импийчмънт на Тръмп, но за първи път конгресмен иска започване на правна процедура срещу държавния глава.

Доналд Тръмп си навлече гнева на конгресмена заради уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми. Заповедта бе издадена в момент, в който службите разследваха предполагаемите връзки между президента и Кремъл.

Американският държавен глава отрече да има каквито и да е контакти с Москва и заяви, че демократите използват руската карта, за да оправдаят провала си на президентските избори.

„Искам импийчмънт на президента, защото вярвам във великите идеали, зад които стои тази страна. Свобода и правосъдие за всички. В тази страна никой не е над закона“, заяви конгресменът, според когото демокрацията е в риск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    1 1 Отговор
    Опааа започна се! Появи се и тази думичка "импийчмънт"! Съвсем закономерно! Вчера слушах изявлението на джуджето относно срещата Тръмп-Лавров. Не си спомням руски, съветски държавен глава така да се е подигравал на американците. Обобщавайки думите му джуджето каза, че американците са "тъпи шизофреници". С този избор може би си го заслужават. Определено джуджето води в резултата! Не случайно си избра слабак за спаринг партньор, не за противник!