Last news in Fakti

20 Май, 2017 15:59 1 722 1

Вътрешен враг във ФБР

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • фбр-
  • джеймс коми

Компроматите срещу президента Тръмп идват главно от уволнения директор Джеймс Коми

Вътрешен враг във ФБР - 1
Снимки: БТА/АР

Основен източник на изтичащите компромати срещу президента на САЩ Доналд Тръмп са бившият директор на ФБР Джеймс Коми и служители от апарата на Белия дом.

Това мнение сподели пред телевизия "Фокс нюз" Карл Роув, бившият ключов вътрешнополитически съветник на 43-я президент Джордж Буш младши, архитект на изборните му победи през 2000 и 2004 г., предаде ТАСС.

"Най-големият организатор на изтичания у нас е Коми, който използва записи и докладни записки, предоставяни чрез негови приятели на печата", заяви Роув, който работи в една от най-големите структури на Републиканската партия - т. нар. комитет за политически действия "Америкън кросроудс".

Вътрешен враг във ФБР

Той изрази учудване, че Тръмп все още не е сложил край на тези действия, предприемани от негови противници в апарата на Белия дом. "Озадачава ме, че толкова много хора от Западното крило (на Белия дом, където се намира Овалният кабинет на президента и тези на най-близките му помощници, бел. ТАСС) клеветят свои колеги, с което правят мечешка услуга на президента. Но това е тяхно съзнателно решение", убеден е Роув.

Той препоръча на държавния глава да проведе откровен разговор със служителите от апарата на Белия дом, за да станат напълно ясни нещата. "Щом те клеветят свои колеги, същевременно клеветят и президента. Щом клеветят президента, значи клеветят администрацията, с което накърняват способността й да служи на народа", обясни Роув.

Вътрешен враг във ФБР

Опозиционната Демократическа партия и близките до нея медии в САЩ упорито правят опити да раздухат скандала около предполагаемата руска намеса в предизборните процеси в САЩ на страната на Тръмп.

И самият Тръмп, и Русия решително отхвърлят тези предположения. Президентът на САЩ изтъква, че трябва да бъдат разследвани на първо място незаконните изтичания на информация от силовите структури на страната, отбелязва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 125

    0 1 Отговор
    Еййййй, тая кранта Клинтън м...та му разката на Дони. Типични к...венски номера. Спукана му е работата на Дони, тая до край ще го тормози....