Last news in Fakti

18 Май, 2017 12:01 1 631 1

Тръмп е получил секретната информация от...

  • доналд тръмп-
  • разузнаване-
  • израел-
  • йордания-
  • ислямска държава-
  • информация-
  • президент

Шпионски игри на живот и смърт

Тръмп е получил секретната информация от... - 1
Снимка: БТА/ AP

По време на срещата си с руския външен министър Сергей Лавров, американският президент Доналд Тръмп се изпусна и сподели секретна разузнавателна информация. От Кремъл и Белия дом отрекоха, но съмненията витаят във въздуха.

Няколко американски издания посочиха, че президентът е споделил разузнавателна информация, свързана с „Ислямска държава“, получена от съюзници – с изричното желание да не достига до Москва. Заговори се, че източникът е израелското разузнаване.

Това обаче не отговаря на истината. Разузнавателната информация е пристигнала от Йордания, защото израелските сили няма как да се доберат до такава, съобщи „Ал Джазира“, позовавайки се на ветерани от йорданското разузнаване.

По думите им израелските военни събират секретна информация за „Ислямска държава“, използвайки електронно разузнаване. Йордания, от своя страна, има внедрени хора, които действат от първо лице. Страната има човешка сила, докато израелците – единствено електронна.

Различни източници подчертават, че ако Израел снесе разузнавателна информация на САЩ, то тя ще е получена от йорданските шпиони. Макар да разполага с най-модерната техника за събиране на разузнавателна информация в региона, Израел няма пряк досег с джихадистите.

ЦРУ отказа коментар по тази тема. Каквато и да е истината, то доверието на различни разузнавателни служби към Вашингтон е разклатено. А във времена, в които информацията е основно оръжие, американците трябва да бъдат внимателни какво и с кого споделят...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    0 3 Отговор
    Бла-бла-бла, тоя имал, оня нямал. Важното е, че Дони се изпусна и замириса по цял свят!