Last news in Fakti

21 Май, 2017 21:06 3 638 6

Първият робот – полицай започна работа в Дубай

  • полицай-
  • робот-
  • дубай
Първият робот – полицай започна работа в Дубай - 1

Първият робот-полицай официално се присъедини към полицията на Дубай, съобщи изданието Arabian Business. Ръстът му е 170 см, а теглото 100 кг. Той е снабден с „детектор на емоциите”, като по този начин разпознава жестовете и сигналите на ръцете на разстояние до 1.5 метра. Също така той може да разпознава емоциите и израза на лицето на своя събеседник.

Патрулиращите роботи-полицаи ще помагат на властите на реда да разкриват нарушители на реда и да предоставят съответно видеозаписи от престъпленията им. Роботът също така ще помага на хората на улицата, на обществени места, а също да се бори с престъпността и да отговаря за безопасността в градски условия.

Той има способността да се ориентира, благодарение на вътрешна навигация, да говори на шест езика, включително английски, арабски, както и предоставя възможност да се плащат глоби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    12 0 Отговор
    ТУКА ДА ПУСНАТ ТАКЪВ
    ЧЕ ДА ВИДИТЕ КАК НЯКОЙ ЩЕ СИ ГО ОТКРАДНЕ
  • 2 майна

    6 0 Отговор
    ако е в БГ съответно такъв робот трябва да може да ходи по чуждо,да си иска рушвети,да прави интервенция на наркопласьорите,и да глобява балъците,т.е обикновените граждани
  • 3 RoboCop

    2 1 Отговор
    Ще се дупи ли по 5 пъти на ден?
  • 4 Bai

    3 0 Отговор
    Много е добро за България , така като го хванат в корупция ще лежи един робот ,а началника му от плът и кръв ще харчи на Бахамите :)
  • 5 Denis

    2 0 Отговор
    Все повече напредва техниката
  • 6 БОКО

    1 0 Отговор
    В БГ най добре ще пасне на портала в РДВР-то,защото ще бъде програмиран да се мазни на "началството"!