Last news in Fakti

27 Август, 2017 18:45 3 589 3

Терминатори постъпват на бойна служба? (ВИДЕО)

  • робот-
  • убиец-
  • терминатор-
  • автономно оръжие

Използването на роботи-убийци в глобални конфликти е "задължително да се случи", заяви високопоставен британски военен

Терминатори постъпват на бойна служба? (ВИДЕО) - 1
Снимки: Wikipedia

Използването на роботи-убийци в глобални конфликти е "задължително да се случи". Това заяви високопоставен британски военен.

Пенсионираният генерал - сър Ричард Барънс каза пред The ​​Telegraph, че всяка превантивна забрана по въпроса е малко вероятно да бъде успешна, защото автономните оръжия биха били "по-евтини, по-ефективни и могат да предпазят хората от тежки наранявания и смърт".

Генерал Барънс е бил шеф на командването на обединените сили на кралството до миналата година.

"Машината не мига, не се нагрява, не изстива и просто спазва правилата", твърди генералът. "Защо да изпратите 19-годишно момиче с пушка в къща, за да видите дали там има нещо, ако можете да изпратите машина?”, пита той. “Има още много, много примери в сухоземните и морски битки", допълва британецът.

Терминатори постъпват на бойна служба? (ВИДЕО)

Други обаче са на противоположното мнение. Наскоро повече от 100 технологични експерти написаха писмо до ООН, в което настояват за забрана на автономните оръжия.

"Смъртните автономни оръжия заплашват да станат третата революция във войната", пише в писмото. "След като бъдат разработени, те ще позволят въоръжен конфликт да се води в по-голям мащаб отвсякога и по-бързо, отколкото хората могат изобщо да разберат”, твърдят експерти.

"Те могат да бъдат оръжия на терор, оръжия, които деспоти и терористи използват срещу невинни народи. Нямаме много време да действаме, след като се отвори кутията на Пандора, тя трудно ще бъде затворена”, твърдят авторите на писмото.

116 светила в света на технологиите подкрепят инициатива за забрана на автономните оръжия, сред които и Елън Мъск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    7 0 Отговор
    Да се чуди човек все за мир са а за война мислят-пак руснаците им са виновни или някой друг - тъпънари.
  • 2 гоол

    6 0 Отговор
    Не си гледат бабата кралица а за война - стига глупаци.
  • 3 Otoplitel

    0 0 Отговор
    Те едно такова чудо да ви се разходи по моста и двореца и ще пеете обратната песен.Че бъдещето е на ИИ е ясно с такива куку генерали без пипе.
Новини по държави: