22 Май, 2017 15:14 5 126 3

Турция осъди убиеца на руския пилот (ВИДЕО)

  • су-24-
  • алпарслан челик-
  • турция-
  • сирия-
  • самолет

Алпарслан Челик ще лежи 5 години затвор за нарушаване на закона за притежание на оръжие

Турция осъди убиеца на руския пилот (ВИДЕО) - 1
Стопкадър: YouTube

Турският гражданин Алпарслан Челик, който по-рано пое вината за убийството на пилота на сваления миналата година от Турция руски бомбардировач Су-24, беше осъден днес на 5 години затвор. Той беше признат за виновен за нарушаване на закона за носене и притежание на огнестрелно оръжие, предаде ТАСС.

Челик пое вината за гибелта на руския пилот в качеството си на командир на формирование, чиито бойци не са се подчинили на заповедта му да прекратят стрелбата, но заяви, че лично той не е стрелял по него.

На 24 ноември миналата година военновъздушните сили на Турция свалиха руския бомбардировач Су-24. В Анкара твърдят, че сваленият самолет е нарушил турското въздушно пространство.

Министерството на отбраната на Руската федерация заяви, че Су-24 е бил в небето над Сирия. Екипажът успя да катапултира, но един от пилотите, Олег Пешков, бе убит от огън от земята, докато се спускал с парашут. Вторият пилот бе спасен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    13 8 Отговор
    Човека обра пешкира така става слугите на ЦРУ заповядват невинните го обират.
  • 2 Bat Sande

    8 4 Отговор
    Вероятно в затвора ще му бъдат предоставени екстри и заплата които няма да може да си позволи в реалния живот. Това е цената на политиката, а Туркия може да си го позволи.

    Коментиран от #3

  • 3 Справедлив

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Bat Sande":

    Не пич-в панделата някоя сутрин ще го намерят обесен-самоубил се...И така ще прекъснат връзката със секретните служби и ЦРУ...Че случайно може и да проговори-като оня Али Агджа,който стреля в папата...когато почна да говори,тогавашният шеф на ЦРУ каза-тоя е наш пропуск-трябваше да се самоубие в затвора.
Новини по държави: