Last news in Fakti

23 Май, 2017 11:17 1 424 3

Още трупове във Венецуела (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • венецуела-
  • каракас-
  • николас мадуро-
  • уго чавес-
  • протест

Продължават протестите, напрежението ескалира

Още трупове във Венецуела (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Противниците на венецуелския президент Николас Мадуро отново протестираха в Каракас против глада и репресиите в страната. Демонстрациите с искане за оставката му продължават вече осма седмица въпреки продължаващото насилие, взело вече 51 жертви, предаде ТАСС.

Прокуратурата съобщи в понеделник за 19-годишен младеж, застрелян по време на демонстрация в щата Баринас, после за други двама убити там, без да добави уточнения. С това стават 51 загиналите от началото на тази протестна вълна на 1 април, а ранените са близо хиляда.

Опозицията изчисли, че оттогава властите са задържали над 2600 души, а повече от хиляда все още са под стража, допълва ТАСС.

Още трупове във Венецуела (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според сайта на в. "Насионал" протестиращите в Баринас, решили да отмъстят за убитите вчера, са превзели местната сграда на Националната гвардия и са опожарили къщата, в която е роден бившият президент Уго Чавес (1999-2013), посочва руската агенция.

Още трупове във Венецуела (ВИДЕО+СНИМКИ)

Още трупове във Венецуела (ВИДЕО+СНИМКИ)

Силите на реда спряха вчера протестиращите в Каракас - около 20 000 души, с истински потоп от сълзотворен газ, информира АП. Съвместно с браншова синдикална централа на медици демонстрантите се канеха да тръгнат към здравното министерство за митинг срещу "катастрофалното" положение на болниците.

Навремето най-богата от страните в региона благодарение на огромните си запаси от петрол, Венецуела е вече само сянка от тази някогашна държава - съсипа я спадът в цената на черното злато, довел до тежък недостиг на храни и медикаменти, напомня агенцията.

Финансовият център на Каракас беше наводнен вчера с лозунги от рода на "Стига вече глад, несигурност и репресии", "Ще видим кой пръв ще се измори" - намек за схватката с властите.

Както при всяка демонстрация срещу Мадуро, успоредно с този протест пред президентския дворец се състоя акция на чависти - привърженици на бившия президент Чавес. Очакваше се те да бъдат приети от държавния глава, който призова във вторник да се организира шествие в защита на мира.

Още трупове във Венецуела (ВИДЕО+СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сценарии

    9 3 Отговор
    Този сценарии го гледаме вече 27 години, а той се развива от доста по-назад. Изпитан, отработен и за съжаление все още работещ. Един от последните беше в Украйна. Организириха им майдан за смяна на властта уж за по-добър живот. "Уважаеми" медии защо вече не отразявате живота там, колко е поскъпнал и колко по-лошо живеят хората, а вече на дневен ред е Венецуела. Познайте защо ?

    Коментиран от #2

  • 2 Гостенин

    3 13 Отговор

    До коментар #1 от "Сценарии":

    Познахме, от първи път.Отговорът е : има ли социализъм няма живот.Проверено в бившия соц. лагер, и най вече в нашата Родина.
  • 3 Соросоида

    1 2 Отговор
    До скоро най-богатата държава в региона е съсипана от диктатура! Там, където основните свободи на гражданите са унищожени няма икономически просперитет! Гласувайте за БСП!