26 Май, 2017 18:44 1 814 4

Абеди разговарял с брат си минути преди атентата в Манчестър

  • хашем абеди-
  • атентат-
  • манчестър

Задържани са осем души по случая

Абеди разговарял с брат си минути преди атентата в Манчестър - 1
Снимка: БТА/AP

Британската полиция е заловила голяма част от хората, за които се смята, че са формирали терористична мрежа, от която част е бил Салман Абеди, съобщи Би Би Си.

Това беше обявено от асистент – комисаря Марк Роули. Абеди се взриви по време на Концерт в Манчестър в началото на седмицата. Атентатът уби над 20 души и рани още десетки.

До този момент по случая са задържани 10 души. 8 от тях са мъже на възраст между 18 и 38 години. Момче на 16 и жена на 34 години вече са били освободени, без да им се повдигат обвинения.

В същото време се оказа, че Абеди е разговарял с брат си Хашем минути преди да извърши атаката. Хашем се намира в Либия. Хашем вече е била разпитан от либийските власти. Той твърди, че не е знаел нищо за атаката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ

    2 0 Отговор
    Егати изрода!!!
  • 2 хан крум

    2 0 Отговор
    На цялото му семейство да ампутират краката и ръцете и да ги пуснат във фейса....и така на всеки следващ.....само след година,ще им се изпари желанието за атентати
  • 3 шшш

    0 0 Отговор
    тази отрепка мисли че ще отиде в рая , а оная работа не ще ли да лапа свинска зурла...
  • 4 Фалшиви новини

    1 0 Отговор
    всички са пълни боклуци и брат му и всички имигранти. Днеска им казвате добре дошли ,утре вашите деца стават жертви на тези ислямисти..
Новини по държави: