9 Юни, 2017 12:43 1 778 3

Следизборни драми на Острова

  • тереза мей-
  • великобритания-
  • избори-
  • брекзит

Тереза Мей все пак ще опита да състави ново правителство

Следизборни драми на Острова - 1
Снимка: БТА/АР

Британският премиер Тереза Мей ще се опита да състави ново правителство, въпреки че нейната партия изгуби абсолютното си мнозинство в парламента, съобщи говорител на "Даунинг стрийт", предаде "Ройтерс".

Тереза Мей ще отиде в Бъкингамския дворец, за да поиска от кралица Елизабет Втора разрешение да се опита да състави правителство, добави говорителят.

Северноирландската Демократична юнионистка партия обяви, че ще подкрепи консерваторите на Мей в парламента, съобщава телевизия Скай нюз.

Почти пълните резултати от вота показват, че партията на Мей печели 318 места в парламента, а юнионистите имат 10 места.

Лейбъристите имат 261 места, шотландските националисти - 35, а либералните демократи - 12.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сори

    6 0 Отговор
    Ту би ор нот ту би... Мей би ;)

    Коментиран от #2

  • 2 Телериг Пулев

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "сори":

    Мей ор мей нот би.
  • 3 реалист

    2 0 Отговор
    Ами тая дърта английска метреса да беше се поучила от челния опит на наш Бат Бойко ,че да не си губи "абсолютното "мнозинство. Който на голям тарикат се прави накрая по тарикатски му разтварят и задните бузки ...
Новини по държави: