9 Юни, 2017 17:00 1 740 3

Кралицата даде разрешение на Тереза Мей

  • тереза мей-
  • избори-
  • великобритания

Тя ще се опита да състави правителство

Кралицата даде разрешение на Тереза Мей - 1
Снимка: БТА/AP

Британската кралица даде разрешението си на лидера на консерваторите Тереза Мей за съставяне на правителство. Това стана след официална среща между двете, съобщи Би Би Си.

През вчерашния ден във Великобритания се проведоха парламентарни избори. Те бяха спечелени от Консервативната партия. Въпреки това партията загуби мнозинството си в парламента. В същото време лейбъристите реализираха голям прогрес спрямо последния вот. Някои консерватори вече поискаха оставката на Мей. Това стана, след като тя сама поиска предсрочния вот.

„Сега ще сформирам правителство. Това правителство ще дава стабилност и ще преведе страната ни през този кризисен период. Трябва ни стабилност, за да минем през Brexit. Това правителство ще даде спокойствие и сигурност на нацията ни“, заяви Мей.

Очаква се скоро тя да започне преговори с другите партии за съставяне на кабинет. Тя ще се опита да запази и премиерския си пост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 густ

    6 3 Отговор
    Ми тя тая изглежда като Меркел и като Хилари кат техна сестра. Нищо чудно да направи некоя помия.

    Коментиран от #3

  • 2 Горд Българин

    2 1 Отговор
    Тази ще поведе Великобритания надолу към бездната, което ме радва. Всичко лошо за англетата е добро за България така, че давай смело Мей ние от БГ сме с теб. Ха ха ха ха ха ха.
  • 3 Sergiy

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "густ":

    тя няма нищо общо нито с една нито с другата, с първата дори имат голями разногласия, така че лошо сравнение
Новини по държави: