25 Юни, 2017 17:01 2 367 6

Простреляха тъмнокож полицай. Помислиха го за престъпник

  • стрелба-
  • сащ-
  • тъмнокож-
  • полицай-
  • сейнт луис

Полицаят не бил разпознат от свой колега

Простреляха тъмнокож полицай. Помислиха го за престъпник - 1
Снимка: БТА/ AP

Тъмнокож полицейски служител в Сейнт Луис, Мисури, беше прострелян от свой колега, помислил го за престъпник, съобщи „Фокс нюз“.

Инцидентът е станал по-рано през тази седмица, когато 38-годишният полицай – чието име не се споменава – не е бил на работа. Близо до неговия дом обаче полицаи подгонили престъпници, които откраднали кола.

Полицаят чул виковете и се притекъл на помощ на своите колеги, взимайки служебното си огнестрелно оръжия. Един от заподозрените бил ранен в крака, докато друг бил арестуван от силите за сигурност.

Трето лице обаче е успяло да се измъкне. При пристигането на 38-годишния полицаи неговите колеги му заповядали да легне на пода. Секунди по-късно все пак го разпознали и му казали да се изправи и да тръгне към тях.

В този момент обаче друг полицай влязъл през вратата и видял изправения тъмнокож, който не бил в полицейска униформа. Стрелял. Мъжът е бил ранен и настанен в болница за лечение.

В изявление на полицията след инцидента се казва, че полицаят, открил стрелба, „не разпознал“ своя колега. Силите за сигурност не разкриха имената на лицата, участвали в инцидента. Знае се само, че те са били опитни полицаи.

Простреляният служител е с 11-годишен стаж в полицията, докато другият полицай е сложил униформата преди осем години. По случая се води разследване.

Наскоро 17-годишен тийнейджър беше застрелян от полицейски служител по погрешка. Полицаят се опита да убие кучето на младежа, но в крайна сметка улучи момчето, което почина от раните си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кучето шаро

    18 2 Отговор
    тия са по тъпи и от нашата кукуежбина
  • 2 Радо

    19 2 Отговор
    И какъв е извода? - че в щатите полицаи трябва да са само бледоликите, за да не стават недоразумения!

    Коментиран от #3

  • 3 мъка

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Радо":

    Извода е че добре че в БГ на полицаите им е забранено да стрелят ,че ако им дадът малко власт ще се у.ерът
  • 4 Али Раза

    16 4 Отговор
    Никой не може да ме убеди, че в САЩ расизма не е подминал одавна нормалните граници. Тия се мразят много яко.
  • 5 Ники

    1 2 Отговор
    От такива статии ми се повдига Патриотичния дух и още повече се радвам че живея в България !!!
  • 6 Кака Гинка

    1 0 Отговор
    Спомням си,че преди години и нашенски полицаи се бяха изпозастреляли един друг при някаква акция.Явно в такова меле е трудно да се прецени кого да бият и кого да пазят.А и "цветът" на колегата им не им е помогнал особено...