13 Юли, 2017 09:48 1 950 5

Италия със спешни мерки срещу мигрантите от Африка (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • италия-
  • средиземно море-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • ес-
  • трафик-
  • африка

Рим спира контактите между хуманитарните организации и трафикантите на хора  

Италия със спешни мерки срещу мигрантите от Африка (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

В опит да спре притока на мигранти към Италия, правителството в Рим изготви кодекс за поведение за неправителствените организации, провеждащи спасителни операции в Средиземно море, съобщи официален представител, цитиран от Reuters.

Планът от 11 точки се очаква да бъде представен идните дни на около 9 организации, които редовно изпращат спасителни плавателни съдове в международни води край бреговете на Либия.

Ако някоя от тези организации откаже да приеме условията, може да й бъде отказан достъп до италиански пристанища.

Според новите правила екипажите на спасителните кораби няма да могат да се обаждат по телефона на трафикантите на хора в Либия или да ги известяват със сигнални ракети кога да пращат лодки с мигранти навътре в морето.

Италия със спешни мерки срещу мигрантите от Африка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Италия със спешни мерки срещу мигрантите от Африка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Освен това организациите ще трябва да пускат на корабите си полицаи, които да следят за скрити сред мигрантите каналджии. Веднъж щом качат на борда си мигранти, те няма да имат вече право да ги прехвърлят на други кораби, а ще трябва директно да ги закарат до дадено пристанище.

Поведенческият кодекс ще включва и категорична забрана тези плавателни съдове да влизат в териториалните води на Либия, освен ако няма застрашени човешки животи.

Общо над 600 000 души, предимно от Субсахарска Африка, стигнаха до Италия през изминалите четири години. Малка флотилия кораби на благотворителни организации заемат все по-важна роля в спасителните операции.

От началото на тази година те са закарали над една трета от всички мигранти до бреговете на Италия. За сравнение през 2014 г. тези организации са осигурили транспорта на едва един процент от мигрантите.

Италия със спешни мерки срещу мигрантите от Африка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Рим подозира, че присъствието им в непосредствена близост до либийските териториални води насърчава мигрантите да рискуват живота си и да отплават по море. Над 13 000 души се удавиха от 2014 г. в опит да достигнат до Италия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dedo wi pras

    20 1 Отговор
    е сега става ли ви ясно що орбан прави кампании против шорош. боклуци като тоя евреин плащат да ходат с кораби чак до либия и да прибират неграта от там. всъщност тези неправителствени организации са легални трафиканти на хора.
  • 2 трафиканти

    5 1 Отговор
    Въпрос на гледна точка, ако се погледне от друг ъгъл въпросните НПО-та могат да бъдат третирани, като трафиканти на хора, защото всъщност, какво правят те, звънят им арабските трафиканти, казват им къде има тяхна лодка тези отиват и ги прибират и вкарват в Европа !!!
    В Гърция едно българско семейство лежа 3 г затова, че взело на стоп няколко имигранта и ги закарало до първите полицаи.
    Италианците дори са много меки въпроснитв НПО-та нямат никакво право да провеждат такива операции в международни води, най-малко са реална заплаха за националната сигурност на всяка държава в Европа!
  • 3 Morgoth

    3 1 Отговор
    То било голяма далавера бе :)
    Значи хваща се мафиота в Либия и организира потока. Събира паричките на имигрантите и в замяна ги пуска когато дойдат лодките със спасителите. Част от парите отиват за субсидиране на същите тези организации за да е ясно, че лодките ще дойдат и следващия път. Успелите да минат се обаждат на близките и казват, че канала работи та и те да тръгват. И така бизнеса върви. Официалният престъпник е в Либия, а там е разграден двор. Съучастниците му са скрити зад благородна кауза, вместо да са в затвора, където им е мястото.
  • 4 гост

    3 0 Отговор
    Естественно, че каналджиите разчитат на тях. Не е нужно да ги карат до италианския бряг щом НПО ги чака в либийски води. Само е нужно да напълнят лодката, да заредят гориво и да я засилят навътре в морето. Другото върши НПО. А парите, хиляди долари на човек, се прибират от каналджията. НПО са много покварени, вършат страхотни небивалици и за това европейците им плащат стотици милиони дарения. Има толкова разследвания, че се злоупотребява с даренията, че реално милионите не стигат до размирните региони, а остават в Германия под формата на курсове за мигранти и т.н. не дарявайте, това е. Според незавизимо проучване под 30% от парите стигат до нуждаещите се, като с нашата корупция горе-долу.
  • 5 Glog

    1 0 Отговор
    Защо в татията не е казано какви са печалбите на тези благотворителни организации от тази тяхна благотворителна дейност?
Новини по държави: