Last news in Fakti

11 Декември, 2011 18:05 3 077 7

Нападение срещу ромски катун заради фалшиво изнасилване

16-годишна изгълага родители си, за да оправдае загубата на девствеността си

Нападение срещу ромски катун заради фалшиво изнасилване - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Фалшиво обвинение в изнасилване, отправено от млада италианка, доведе до наказателна акция и опожаряване на ромски лагер в Торино, Северна Италия, съобщиха италианските медии.

16-годишната Сандра измислила изнасилването, за да оправдае загубата на девствеността си пред своите родители, които редовно я карали да ходи на гинекологични прегледи. Тийнейджърката заявила, че двама цигани са я изнасилили, докато се прибирала в къщи, като така предизвикала гнева на жителите на квартал Валета в предградията на Торино.

Организираното снощи мирно протестно шествие прераснало в наказателна акция. Стотина души, въоръжени с бухалки, камъни и самоделни експлозиви, атакували ромския катун, подпалвайки автомобили и бараки.

За да се прекрати насилието, карабинерите довели на мястото брата на мнимата жертва. Той им казал да спрат саморазправата, тъй като Сандра е излъгала, за да не й се карат.

За сериозни прояви на насилие са задържани двама мъже - на 20 и на 59 години.

"Не" на линчовете, които целят омразата и насилието да надделеят, реагира кметът на Торино Пиеро Фасино. Недопустимо е невинни хора да бъдат линчувани само защото са чужденци, добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 папагал

    1 0 Отговор
    абееее... Кмете я си гледай работата! Те хората си знаят...
  • 2 бай Георги

    1 0 Отговор
    Не съм много сигурен дали е излъгало момичето!Май са излъгали властите,за да спрат справедливото насилие над циганите!
  • 3 дон пепино

    1 0 Отговор
    линч лииииииииииииииинч
  • 4 соти

    1 0 Отговор
    гьрбене само гьрбене ей хора трябва в всеки град да стане това и стига вече с тия права на малцинствата и тия европейски глупости
  • 5 бай уй

    0 0 Отговор
    Много се чудя,какво ли ще стане с броя на кражбите и изнасилванията ако се организират по често такива,,културни,,мероприятия?
  • 6 val

    0 0 Отговор
    Даа, ето така се постъпва по ЕВРОПЕЙСКИ. Да са живи и здрави
    нашите италиански братя и да ни дават пример как да постъпваме и ние!
  • 7 данчо

    0 0 Отговор
    абре българи грамотнилисте нацисти такива и какви българи сте вие че сте били под турско иго 500години не чететели че италйанксото момиче е излъгало зада не я бият родителитеи първо прочитаите и тогава си даите мнението нацисти такива