Last news in Fakti

18 Юли, 2017 14:53 744 3

САЩ: Преместването на посолството ни в Ерусалим е въпрос на време

  • израел-
  • майк пенс-
  • доналд тръмп-
  • посолство-
  • тел авив-
  • ерусалим
САЩ: Преместването на посолството ни в Ерусалим е въпрос на време - 1
Снимки: БТА/АР

Преместването на американското посолство в Израел от Тел Авив в Ерусалим е само въпрос на време, заяви вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, цитиран от ТАСС.

Обещавам пред вас: ще дойде денят, когато президентът Доналд Тръмп ще премести американското посолство от Тел Авив в Ерусалим. Въпросът не е "дали", а само "кога", каза Пенс на форум, организиран от най-голямото християнско сдружение в САЩ, подкрепящо Израел.

По думите му "президентът Тръмп е лично ангажиран да помогне на страните в уреждането на отдавнашния израелско-палестински конфликт". Тръмп не само че неотдавна бе на посещение в Израел, но през последните седмици изпраща там и свои съветници, "за да помогнат в насочването на преговорите" за мир, напомни Пенс.

Пенс призна, че в преговорите "без никакво съмнение трябва да се правят компромиси" и от двете страни. "Нека обаче уверя всички събрали се тук: президентът Тръмп никога няма да склони на компромис по повод сигурността на еврейската държава Израел, нито сега, нито когато и да било", заяви той.

САЩ: Преместването на посолството ни в Ерусалим е въпрос на време

Америка вече няма да търпи усилията на Иран да дестабилизира региона и да застраши сигурността на Израел. При управлението на президента Тръмп САЩ няма да позволят на Иран да разработи годно за употреба ядрено оръжие, обеща още Пенс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 1 Отговор
    Не мога да разбера защо християните толкова подкрепят Израел...та нали Христос беше предвлен от евреите

    Коментиран от #2, #3

  • 2 майка Индия

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Алооо, Харе Кришна, какъв е бил Йешуа бен Йосиф? Ашуре, ми и той е бил юдей-арамеец. В Юдея кой да го предаде,китайците ли!
  • 3 батко бугар

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Научи се да пишеш на правилен български език във българските форуми и тогава задавай въпроси! Никакви шансове да разбереш, какво значи Нов Завет, Стар Завет и т.н. То и вашата измекярска религия произлиза от юдаизма и християнството, но не това ви казват на вас! Концентрирай се върху любимата ти турция и остави Християнството и България на нас. Все пак точно в твоята възлюбена псевдо родина децата няма да учат теорията на Дарвин, а ще изучават "джихада е любов". После само едно послание ви липсва - *правете любов, не война* и кой знае, колко автобуса, жп спирки и стадиони, ще хвръкнат във въздуха...
    Ходи да си пасеш овцете на село!