26 Юли, 2017 07:31 1 750 20

САЩ затягат санкциите срещу Русия

  • санкции-
  • сенат-
  • сащ-
  • русия-
  • северна корея-
  • тръмп-
  • вето

Доналд Тръмп може да наложи вето

САЩ затягат санкциите срещу Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Камарата на представителите на САЩ прие законопроекта за затягане на санкциите срещу Русия, Иран и Северна Корея, съобщи Си Ен Ен. Мерките бяха приети с огромно мнозинство, като получиха подкрепа както от демократите, така и от републиканците.

Законопроектът трябва да бъде приет и от горната камара на Конгреса, преди да бъде изпратен в Белия дом, за да бъде подписан от президента Доналд Тръмп.

Затягането на санкциите ще усложни значително усилията на държавния глава за подобряване отношенията с Кремъл, посочват световните агенции.

Тръмп на няколко пъти намекна, че е против санкциите срещу Русия. Американският президент бе подложен на остри критики заради ласкавите си думи към Кремъл на фона на обвиненията, че Русия се е намесила в президентските избори в Щатите.

Доналд Тръмп може да наложи вето на законопроекта за затягане на санкциите, но това е малко вероятно, защото ще увеличи съмненията, че има връзки с Кремъл. Налагане на вето ще е и рискован политически ход, защото мярката беше гласувана и от републиканците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    13 20 Отговор
    Тия станаха смешни!!!
    Ще се разведа с жена си, ако не каже, че Путин е виновен!!!
    Да решавш вътрешнополитическите си проблеми и боричканич, за сметка на "баткото".

    Коментиран от #10

  • 2 no name no face no number

    12 21 Отговор
    Нека се правят на клоуни още малко. Когато и ЕС ги зареже ще разберат колко са умни.
  • 3 Све

    13 21 Отговор
    САЩ в предсмъртни гърчове.
    Съвсем се побъркаха… .....
    Мислят се за богове…., че всичко им е позволено

    Коментиран от #11

  • 4 смотан путин

    20 10 Отговор
    А В РУСИЯ ЗАТЯГАТ КРАНЧЕТО НА ВОДКАТА!!!
  • 5 юрист

    14 13 Отговор
    БРАВО! Чао- северен поток-2, чао мераци на русия да доставя на германия природен газ, а после да използва този газ като енергийно оръжие; чао, руски тролове- сп-2 ще стане на кукуво лято, а се знае, че сп-2 е НЕИЗГОДЕН за България и застрашава енергийната сигурност на ЕС! Сега- моите извинения на германия, но в ЕС съществуват още 26 държави освен нея- каквото за нас, това и за германия! Няма как да се случи България да бъде все “лошото момче“ в енергетиката, а германия тихомълком да си строи руски потоци, а после да обвинява другите държави в нарушаване на Третия енергиен пакет! Най- вече се радвам, че отпада възможността русия и германия или русия и сащ, тайно да сключат нов пакт рибентроп- молотов с нов таен протокол за разделяне на ЕС на Източен и Западен и с попадане на Източния под руска енергийна зависимост, руско влияние и руски мераци за владение!

    Коментиран от #13, #14, #15

  • 6 юрист

    15 12 Отговор
    Също така, се забелязва странна преориентация в коментарите на троловете- хем ЕС бил “булонката на сащ“, хем бил “гаден, еврогейски , капиталистически“, хем в момент, когато има търкания между ЕС и сащ, изведнъж троловете застават на страната на “гадния, еврогейски“ ЕС- хахахахахах:D:D:D Тези работи с “разделяй и владей“ , тролчета, са известни от Римската империя- не ги е измислил ваш путлер- ако не знаете- да ви го кажа:):)
  • 7 юрист

    15 10 Отговор
    Германия не е открила големи залежи на метанов хидрант в акваторията си в Балтийско море, но България ИМА големи залежи на газов хидрант в акваторията си в Черно море! та, германци- по-добре купувайте за в бъдеще метанов хидрант от България, която е в ЕС, отколкото от русия, която иска разделението на ЕС на Източна част- която да е под нейно влияние, и Западна част- под влиянието на сащ! Време е нещата да си дойдат на мястото и България да заеме полагащото й се място в ЕС!

    Коментиран от #8

  • 8 Трол

    6 12 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    "Когато паднем от власт, първото нещо, което се прави, е да спрат проучванията на черноморското дъно в „Хан Аспарух“, „Терес“ и „Силистар“. На 19 април ще започнем да дупчим и да си добиваме газ и нефт“, заяви Борисов."
    Това са думи на премиера от миналата година. Сега близо година и половина България е първа по добив на газ и нефт във Вселената и околностите.
  • 9 гост

    12 6 Отговор
    Браво на американците !
  • 10 хахаха

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Е, и кой по-точно е "баткото" бе, ушанкеееее.......... Онова малкото джудже с ботокса ли бееееееееее.......:)))))))
  • 11 ултра

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Све":

    Публикувано във факти.бг: САЩ в предсмъртни гърчове.

    Ха-ха-ха, чебурашкеее, на времето така чакахте и капитализЪма да се "гърчи в предсмъртен танц", ама нещо не ви се отвори парашута:) По-точно, не се отвори парашута на цоциализЪма и комунизЪма, та се разпльокаха на земята, та се не видяха:)
  • 12 САНКЦИИТЕ ОЗНАЧАВАТ

    2 2 Отговор
    САНКЦИИТЕ ОЗНАЧАВАТ СЛАБОСТ ! ЧИЧОВИ Е МЕКУШАВ МЕЖДУ КРАКАТА, НЕ МУ ДЪРЖИ ГАЙКАТА ДА ОЗЪПТИ КОЛОНИЯТА СИ РУСИЯ. Колонията Русия поддържа икономиката на САЩ, която е толкоз ЗЛЕ ЧЕ ДОРИ И ГОСПОД НЕМОЖЕ ДА Я СПАСИ. САЩ Е ПРЕД ДИЛЕМАТА - НИТО СВЕТА ДА ЕЖИВ, НИТО ТЕ ДА СА УМРЕЛИ. Срещу тази дилема се оперват КИТАЙ, РУСИЯ, ИРАН, ИНДИЯ,напослдък ИРАК, дори ЕС също взе да дава знак, че ПОТОКА - 2 /СП-2/ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТРОИ! Чичо за да срине съпротивата навсинца всячески създава предпоставки за световен военен конфликт за да спечели контрол въху всинца ни. Трябва да сме безумци и да следваме американската схема. Войната добро не ще ни донесе. Да се стремим за мир, дружба и бизнес щото ще изгорим за да светим на чичо ви.

    Коментиран от #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 И ДВАМАТА СТЕ ПОСРЕДСТВЕНИ

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    И ТИ И ТОЙ СТЕ ТОЛКОЗ СПЕЦИАЛИСТИ, ЧЕ И С ВАС И БЕЗ ВАС РАЗЛИКА НЯМА. И двамата сте въздух под налягане. Голо ефтино самочувствие подобаващо на дребни "селски провинциалисти" и самодоволни нищожества. Мужо ти е овенен у военна академияя преполагам туй те прави да хвърчиш в небезата мислейки се за маркиза. Не скъпа сънища сънуваш. Ти си просто една временно по-устроена пепеляшка както всяка българска жена. Съдбата на България не е цветуща и следва заедно да браним. Дружба с Европа и Русия ни е нужна но за сега Европа следва директивите на САЩ т.е. да воюваме с РУСИЯ. ТОВА НОКОГА НЕ ЩЕ ДОПУСНЕМ.
  • 15 ТОЙ ЩЕ ТЕ ЗАБРАВИ

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    ТОЗИ ДЕТО ЩЕДРО И СТРАСТО В ЗАДНО ПОЛУШАРИЕ С ЕЗИЧЕ ГАЛИШ, НИ НАЙ-МАЛКО ЩЕ ТЕ ЗАБЕЛЕЖИ ИЛИ ПОЩАДИ. СЪС ВСИЩКИ НИ ЩЕ СИ ВЪВ КЮПА. Да "умничката ми маркизо".
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ПРЕДАТЕЛЯТ Е ПРЕЗИРАН И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    НАИВНИЦА.
  • 19 ШХЗ

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "САНКЦИИТЕ ОЗНАЧАВАТ":

    аз от как се помня САЩ все са много зле и след някоя година..край на мръсните Щати...и това вече повече от 50г.
    а вие другарки и другари вярвайте и се надявайте на Русия да ви помогне да поумнеете
  • 20 Kcaniba

    1 0 Отговор
    В коневръза смут настана,пак удариха ни с парцала,но ушанките велики спасиха наште червени тикви....ха ха ха а наздраве!