Last news in Fakti

26 Юли, 2017 17:03 1 735 4

Париж: Санкциите на САЩ срещу Русия, Иран и Северна Корея звучат незаконно

  • франция-
  • сащ-
  • санкции-
  • ес-
  • русия-
  • иран-
  • северна корея

Замисълът на Белия дом противоречи на международното право заради екстериториалния си обхват, смятат във Франция

Париж: Санкциите на САЩ срещу Русия, Иран и Северна Корея звучат незаконно - 1
Снимки: БТА/АР

Новите американски санкции срещу Иран, Русия и Северна Корея противоречат на международното право заради екстериториалния си обхват, заяви днес външното министерство на Франция, цитирано от Reuters.

В декларацията на министерството се казва, че това би изисквало френското и европейското законодателство да бъдат съответно променени. Затова Франция планира да обсъди в Европейската комисия и с партньорите си от ЕС възможните последици от законопроекта, подготвян в САЩ, върху европейските граждани и фирми, "които нямат никакво отношение към САЩ", се казва в декларацията, цитирана от ТАСС.

Париж: Санкциите на САЩ срещу Русия, Иран и Северна Корея звучат незаконно

За да се защитим от екстериториалните последствия на американското законодателство или на друго законодателство, ние ще работим както над адаптацията на нашето национално законодателство, така и над обновяване на европейските мерки, подчертава френското външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очо

    18 0 Отговор
    За това твърдение на Париж трябва да попитаме "юрист"---айде сега влизай в ролята си,и ни кажи кой е прав в случая по силата на законите. Ето тук ще ми е интересно мнението ти( без шега )-а не когато тролиш.
  • 2 Сандо

    11 4 Отговор
    Няма думата Русия и нея я няма. Когато не и изнася също. В такива моменти си проличава какъв си! А тя е платена да пропогандира срещу Русия.
  • 3 Пишман юрист с кон на гости 22

    20 0 Отговор
    Западно европейските държави почват да се осъзнават лека по лека и да разпознават общия враг.
  • 4 1234

    5 0 Отговор
    На САЩ трябва да се отвръща със същите закони като тяхните.Като забраняват на нечия държава нещо,то тя трябва да забрани същото и за САЩ.Щом искат визи за гражданите на някоя държава и тя трябва да иска визи за американските граждани,а не те да ходят където си искат а другите да не могат да отидат в тяхната държава.
Новини по държави: