Last news in Fakti

28 Юли, 2017 13:04 6 112 78

Игра на санкции! Русия отвърна на САЩ

  • русия-
  • сащ-
  • санкции-
  • посолство-
  • контрасанкции-
  • отговор

Игра на тронове по политически

Игра на санкции! Русия отвърна на САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Русия отговори на американските санкции, налагайки контра санкции. Руското външно министерство обяви въвеждането на мерки, които са удар по дипломатическото представителство на американците.

Американският сенат одобри новите санкции, които ще бъдат насочени срещу Русия, Северна Корея и Иран. Президентът Доналд Тръмп може да наложи вето, но този политически ход е малко вероятен.

От началото на следващия месец американското посолство трябва да преустанови използването на всички складови помещения на улица „Дорожная“ в столицата Москва, както и вилата в „Сребърен бор“.

Това става ясно от разпространена информация на руското външно министерство, съобщи ТАСС. Освен това общият брой на персонала, работещ в американското дипломатическо представителство и консулства, трябва да бъде намален до 455 души.

Руското външно ведомство посочи също така, че запазва правото си да наложи допълнителни мерки, които могат да окажат влияние на интересите на Съединените американски щати.

Вчера руският президент Владимир Путин заяви, че американските санкции са пример за използване на геополитиката за икономически цели. Той описа американските санкции като „цинизъм“.

Текстът бе одобрен в Сената с огромно мнозинство. Според Кремъл санкциите във Вашингтон нарушават международното право и принципите на Световната търговска организация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    81 83 Отговор
    Е то това нагло държание на САЩ ще доведе до нещо-няма как..Дано само в Кремъл запазят хладнокръвие и спокойствие.

    Коментиран от #3, #36

  • 2 юрист

    76 66 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Руското външно министерство обяви въвеждането на мерки, които са удар по дипломатическото представителство на американците....“ Да, но не и по ИКОНОМИКАТА на сащ, докато сащ удариха руснаците точно по болното им място- съвместни руско европейски проекти и хайтек в сферата на енерфетиката:) Не могта да разбера малоумието на руските тролове- хем пропагандират, че ЕС бил „еврогейски, булонката на сащ“, хем заквичаха като настъпани прасенца, когато сащ сложиха санкции върху ес фирми, опериращи в русия, които ПРЕДОСТАВЯТ НА РУСНАЦИТЕ ЕВРОПЕЙСКО И АМЕРИКАНСКО НОУ ХАУ И ХАЙ ТЕК в сферата на енергетиката:) И какво излиза сега?“ ИСТИНАТА Е, ЧЕ БЕЗ ЕВРОПЕЙСКИТЕ И АМЕРИКАНСКИТЕ НОУ ХАУ И ХАЙ ТЕК В СФЕРАТА НА ЕНЕРГЕТИКАТА, РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА ДОБИВА ГАЗ И ПЕТРОЛ НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! А тролове вият, ли вият колко “велика“ икономика била икономиката на русия- хахахаха:D:D:D

    Коментиран от #4, #5, #6, #19, #54

  • 3 Тръмп

    28 25 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Кофти, наложи се да си го преместя....
  • 4 ку ку ку ку

    41 19 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    А досега със какво ги добиваха петрола и газта-с лопата ли ги вадеха????

    Коментиран от #7

  • 5 ьььььььь

    33 16 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Май ти се скри когато излезнаха новините че Е.С. ще предприеме ответни мерки срещу санкциите--2-3 дена хич те нямаше.

    Коментиран от #8, #20

  • 6 ЕЙЙЙ КАРАШ ВЕЧ ПРЕЗ ПРЪСТИ

    26 13 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    ЩО РАЗМЕНЯШ СЛУГИНАЖНО ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА НА СЪБИТИЯТА.ТОЗИ ОТГОВОР НА УШАНКИТЕ Е ПРЯКО СВЪРЗАН С ПРЕДИШНИ ДИЙСТВИЯ НА КРАВИТЕ КОГАТО БУКВАЛНО КОНФИСКУВАХА ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ИМОТИ НА УШАНКИТЕ В КРАВАРИЯ.
  • 7 юрист

    18 47 Отговор

    До коментар #4 от "ку ку ку ку":

    Не, бе, - не с лопата, до сега руснаците вадеха природните си залежи от газ и нефт С ЕВРОПЕЙСКИ И АМЕРИКАНСКИ МАШИНИ, С ЕВРОПЕЙСКО И АМЕРИКАНСКО НОУ ХАУ И ХАЙ ТЕК! За това сте ми смешни всички “русофили“- абе гладни ще умрете в русия, щото нямате СОБСТВЕНИ, РУСКИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ДОБИВ НА ГАЗ И ПЕТРОЛ, разчитате на американските и ЕС такива технологии, а сте седнали да хапете ръката, която ги дава на русия, за да може русия да се храни от продажбата на природните си находища на газ и петрол! Още нещо- русия се е задължила в договорите си с ЕС държави ДА ДОСТАВЯ природен газ до еди коя си входна точка. Не достави ли газът си дотам, извършва ЕДНОСТРАННО НАРУШЕНИЕ на всичките си газови договори с ЕС държави:) КАК ЩЕ ГО ДОСТАВИ, като има американски санкции върху фирмите, предоставящи й ноу хау и машините за изтегляна на руския природен газ и петрол от руските находища- ДА Е МИСЛИЛА ЗА ТОВА, КОГАТО НЕЗАКОННО ОКУПИРА И НЕЗАКОННО АНЕКСИРА КРИМ, СЕВАСТОПОЛ И ДОНБАС- СУВЕРЕННА УКРАИНСКА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ!

    Коментиран от #11, #13, #27

  • 8 юрист

    8 29 Отговор

    До коментар #5 от "ьььььььь":

    „...Май ти се скри ...“ Не съм се скрила, а имах вчера работа през целия ден...И такива дни имам- никой не ми плаща за написаните от мен коментари в този форум! Доходите ми идват от упражняване на адвокатската ми професия,. но НЕ всяко нещо в нея може да се свърши чрез КЕВ/ квалифициран електронен подпис/, понякога се налага и лично да се отиде по една или друга институция/ съд... Вчера ми беше доста натоварен ден....Добре, че свърши!
  • 9 Пазарен Либерализатор

    14 24 Отговор
    Следва всички руски граждани да бъдат депортирани от САЩ, примерно.

    Коментиран от #14, #16

  • 10 юрист

    8 19 Отговор
    КЕВ- Т.Е. КЕП. Не ми харесва да работя усилено през лятото:( Идва ми в повече....
  • 11 Различен

    33 13 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Слънце, нещо пак си изтрещяла?
    По отношение на технологиите. Русия си ги има и то отдавна. Има и такива, каквито прехваления ФАЩ няма!
    КТМ-Русе бе замислен и създаден, на времето, точно за производство на Оборудване за нефтодобив и за производството на роторни багери, трошачки и т.н.н за арабските държави.
    Тогава ФАЩ бяха нещо пак в криза и наложиха санкции на арабския свят, та идеята на това КТМ бе точно да произвежда такова оборудване. И се произведоха пробни образци, а защо не успяха, е вече друга тема за разговор!
    А руснаците търсят и от други държави, защото имат ИНТЕНЗИВНО развитие и съществуващите им производствени мощности не смогват да произведат толкова много нефто и газодобивно оборудване.
    Но тези мощности се развиват и след година две, вече няма да търсят, а те самите ще изнасят, както и са изнасяли за други държави!

    Коментиран от #17, #18, #23, #33

  • 12 чичо Сам

    21 13 Отговор
    Боли ме фара

    Накрая кой ще яде бахура , питам ??? И те си го знаят ,ама иначе го играят курназ.
  • 13 ти си в несвяс бе

    30 14 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Още след откриването на нефт в Сибир-70-те години,всички машини и съоражения са си руско производство.За тази цел са създадени цел и институти и са развили машиностроението-виж в нета какви производствени мощности имат-и тогава пиши простоии тук.
  • 14 Различен

    9 13 Отговор

    До коментар #9 от "Пазарен Либерализатор":

    А дано ги депортират, ама надали!
    Щото ако обявят всичките си имоти купени във ФАЩ за разпродажба, ха познай какъв икономически, имотен и финансов трус ще бъде и за света!

    Коментиран от #24

  • 15 ......

    31 11 Отговор
    Тъй, тъй, на краварите мястото им е в обора...
  • 16 Kcaniba

    12 8 Отговор

    До коментар #9 от "Пазарен Либерализатор":

    и от ЕС,а авоарите с откраднатите млрд.долари от руския народ замразени!
  • 17 юрист

    11 24 Отговор

    До коментар #11 от "Различен":

    “...Публикувано във факти.бг: Слънце, нещо пак си изтрещяла?..“ Изтрещелият си ти! “...Публикувано във факти.бг: Русия си ги има и то отдавна. Има и такива, каквито прехваления ФАЩ няма!...“ КАТО ГИ ИМА, ЗАЩО РЕВЕ, ЧЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ КОМПАНИЯ НЯМА ДА ТЪРГУВАТ С НЕЯ И ТО ТОЧНО ТЕЗИ ЕВРОПЕЙСКИ КОМПАНИИ КАТО СИМЕНС, КОИТО И ДОСТАВЯТ МАШИНИ С ЕС И АМЕРИКАНСКО НОУ-ХАУ- А?:) ЗАЩО РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА НАМАЛИ ДОБИВА СИ НА ПЕТРОЛ- замислял ли си се?:) Защото НЕ ПРИТЕЖАВА машини, с които да го намали или увеличи по собствено желание- ЗА РАЗЛИКА ОТ САЩ:) Разбери, комунисте, РУСИЯ НЯМА СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО НА ТАКЪВ ВИД МАШИНИ, НЯМА! ЗА ТОВА И РЕВЕ ПУТЛЕР- НЕ ЗАЩОТО МУ ПРОПАДА ВЗЕМАНЕТО ОТ ПЛАСМЕНТ/ по твоему;)/ на руската продукция, а защото МАШИНИТЕ, ВАДЕЩИ РУСКИ ГАЗ И ПЕТРОЛ, СА С НЕРУСКО НОУ-ХАУ, което руснаците вземат на франчайзинг, но НЕ МОГАТ САМИ ДА ИЗМИСЛЯТ:) ТЕ ТОВА е твоята русия- „ На гол корем чифте пищови“:):):)
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ердоган

    31 9 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Той и Хитлер каза че руснаците нямат танкове ....

    Коментиран от #22, #31

  • 20 Гост

    13 23 Отговор

    До коментар #5 от "ьььььььь":

    Руснаците сравнително от скоро си купиха машини и започнаха да произвеждат газопреносни тръби. Да, без западните технологии щяха да вадят петрола с кофи!
  • 21 Kcaniba

    13 30 Отговор
    Империята на злото агонизира...жалка и смешна държава,ето до къде я доведе режима на Пинокио Русия,дано руския народ се осъзнае и промени ситуацията на изборите 2018!

    Коментиран от #25, #28

  • 22 Гост

    8 17 Отговор

    До коментар #19 от "ердоган":

    Ако нещо са имали някога руснаците, то е суровини и оръжие, много оръжие и....нищо друго. Хитлер е бил недалновиден диктатор подобно на своят събрат Сталин!
  • 23 юрист

    11 24 Отговор

    До коментар #11 от "Различен":

    “...Публикувано във факти.бг: А руснаците търсят и от други държави..А защо търсят точно от ЕС държави,м които според теб сме, “булонки на сащ и еврогейски“, а?! Кой нормален контрагент ще търси да купува специфични ноу хау и техника точно от онези свои конкуренти, които осмива, иронизира и с които откровено се подиграва и които плаши с трета руска завоевателна война, едностранна първа употреба срещу тях на руски искандери, тополи, булави и т.н, м? Само заради тези си действия спрямо ЕС и сащ, русия заслужава изключително крути икономически мерки от страна на ЕС и сащ! Когато изведнъж РЯЗКО ви пресъхне икономическото кранче, тогава ще разберете , че не може да се гаврите с икономическите си партньори, които буквално ви дават половината пари за руската държавна хазна!

    Коментиран от #55

  • 24 Пазарен Либерализатор

    5 10 Отговор

    До коментар #14 от "Различен":

    Освен ако не ги застигне демократична федерализация на имоти и депозити :)
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 юрист

    7 17 Отговор
    New Europe: Въпреки протестите на ЕС Сенатът прие нови санкции срещу Русия 28 Юли 2017 | 13:40 | Агенция "Фокус"Почти единодушно американският Сенат одобри санкциите срещу Русия и изпрати закона към Белия дом,...Европейската комисия и държавите членки на блока се опасяват, че новите ограничителни мерки могат да навредят на европейските компании, които МОДЕРНИЗИРАТ ГАЗОПРОВОДИТЕ В РУСИЯ!!!, а също така да засегнат редица железопътни, корабоплавателни, минни и финансови компании....„ И ТОВА ЛИ Е ЛЪЖА, А- ЧЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ КОМПАНИИ МОДЕРНИЗИРАТ ГАЗОПРОВОДИТЕ ВЪВ “ВЕЛИКАТА“ РУСИЯ, която уж имала всякаква собствена техника и машини в сферата на енергетиката:D:D:D Подвърждават се думите ми, че руснаците псуват и се гаврят с ЕС и сащ, но...ТЪРГУВАТ И С УДОВОЛСТВИЕ ПОЛЗВАТ ЕС и САЩ ФИНАНСОВИ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ УСЛУГИ!:D:D:D Тази двусмисленост ТРЯБВА да бъде прекратена и руснаците да научат истинското си място!

    Коментиран от #38

  • 27 семи проф

    16 6 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Защо не отидеш да се прегледаш на лекар ..може па нищо да ти нема Болшевишката революция в Русия става и с парите на Рокфелер защото тогава ЦаРСКА РУСИЯ го надминава по производство на Петрол и му застрашава бизнеса ..

    Коментиран от #35

  • 28 Kcaniba

    11 6 Отговор

    До коментар #21 от "Kcaniba":

    Трола пак толериран!!!
    Агонизиращ козяк!!!

    Коментиран от #29

  • 29 Kcaniba

    9 14 Отговор

    До коментар #28 от "Kcaniba":

    В коневръза смут настана,пак удариха ни с парцала,но ушанките велики спасиха наште червени тикви....ха ха ха а наздраве!
  • 30 Барчо

    14 5 Отговор
    Тези контрасанкции на руснаците нямат нищо общо с наложените от американците. Темите са различни. Ограничава се броя на дипломатическия корпус на американците в Русия и преустановяване ползването на склад и вила, които са ползвали до сега. Това е отговор на изгонването на 35 руски дипломати и отнемането на две сгради, собственост на Русия. Това го направи афроамериканеца преди да сдаде поста си като президент. Путин очакваше адекватно поведение от Тръмп и да възтанови статута на сградите и т.н. Но след като разбра, че няма да стане, предприе тези контрасанкции. Руските дипломати бяха изгонени естествено само по "подозрение" в участие на кибер атаките.
  • 31 Ghost1

    7 15 Отговор

    До коментар #19 от "ердоган":

    Те имат и танкове имат и самолети а също така имат и машини за добив обаче само с желязо не става. Иска се и технология приложена в железото за да бъде то ефективно. А дали Хитлер е мислил за техните танкове- железа, без подкрепата и протегнатата ръка от Запада нямаше да им остане и последния бастион така че по делата ще ги познаеш колкото и да не ви се харесва това.
  • 32 Kcaniba

    7 11 Отговор
    Парцуца, хапчета, козяк, сентц и болна тролерастия!!!
  • 33 Kcaniba

    7 14 Отговор

    До коментар #11 от "Различен":

    Не е лесно с тая бояришинка....има много странични ефекти,въпреки тренинга ,който имате в коневръза!
  • 34 Kcaniba

    8 12 Отговор
    Не е лнсно да си роб.
    Трололоевтино на козяк, за некоц сентс!!!
    Парцуца, хапчетапамперси!!!
  • 35 гост

    11 2 Отговор

    До коментар #27 от "семи проф":

    По скоро на фамилия Ротшилд, в отговор на проваленият от Александър Първи опит за световно правителство по време на Конгресът на Виена.
    А за Рокфелер само да споменем, че е основен доставчик на керосин за самолетите на Хитлер.
  • 36 стратокастър

    11 16 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Не се притеснявай ! В Кремъл ще запазят хладнокръвие и спокойствие ! Обяда там отдавна е минал идва време за вечеря а те продоволстват от Европа !

    Виж обикновените хора скоро няма да имат и лосион за вана на трапезата си но това е предложението!

    ..... На сибирските тролчета изяви ли се по на долу ,просто няма да обърна внимание !!!

    Коментиран от #37

  • 37 Kcaniba

    12 6 Отговор

    До коментар #36 от "стратокастър":

    Столипенски обикновено хор.
    Ллсиона не си помирисвал, откакто по соца ви караха да се чипкате!!!
    Как е парцуцата, чалгийеата, беенвето 316ка, от козяк обещаха ли помощи???
  • 38 мъка

    10 6 Отговор

    До коментар #26 от "юрист":

    Публикувано във факти.бг: И ТОВА ЛИ Е ЛЪЖА, А- ЧЕ ЕВРОПЕЙСКИТЕ КОМПАНИИ МОДЕРНИЗИРАТ ГАЗОПРОВОДИТЕ ВЪВ “ВЕЛИКАТА“ РУСИЯ, която уж имала всякаква собствена техника и машини в сферата на енергетиката

    Лъжа е естествено как може бедна и фалираща Русия да плаща на европейски компании.
  • 39 Ай сиктир бе

    9 4 Отговор
    Разни чантаджии се изказват на тема техника!!! Това е типична черта на българския редови посредствен гражданин или повярвал си в превъзходството си над други.
    Драги ми изхождащи се по темата, в списъка по долу има разни производители на разни неща, който са специфични за нефтената индустрия. Запознайте се с тях , кой ги произвежда, кой ги продава и разберете, че както Русия не може без Европа, така и Европа не може без Русия!!!
    Corken
    Sterling SIHI
    Emerson
    Endress+Hauser
    Yokogawa
    FMC
    Прочетох и намесването на сименс, там така нареченото "НОУ ХАУ" е различно от сферата на добива, измерването и преноса на нефтопродукти!!! Сименс за Европа е както GE за Северна Америка. Това са фирми с широк обхват на продукти, но за нефтената индустрия предоставят автоматизация(PLC), мониторинг (SCADA) и някакви сензори и датчици.

    Коментиран от #47, #49, #50

  • 40 onq s konq

    11 17 Отговор
    тия руснаци не само че са умрели от глад,ами искат да се изявяват и като филмови герои от "Империята отвръща на удара"...версия обаче на "Мосфилм"!Ама не се потривайте,а ТРЪГВАЙТЕ ДА ПРОСИТЕ ОРГАНИЗИРАНО НА ЗАПАД,БЕ "БЕЛОМЕЧКОВЦИ" НЕСРЕТНИ!Ама е по-лесно да се нальоскат с лосион...И ПО-ВЕСЕЛО ЕСТЕСТВЕНО:)

    Коментиран от #41

  • 41 Kcaniba

    7 8 Отговор

    До коментар #40 от "onq s konq":

    Хапчета??

    Коментиран от #42

  • 42 onq s konq

    6 10 Отговор

    До коментар #41 от "Kcaniba":

    Благодаря,на суджук с бяло вино съм.
  • 43 Kcaniba

    9 5 Отговор
    На здраве!
    Суджука от Добрич...
    Парцуцата от козяк ли е??

    Коментиран от #44, #46

  • 44 onq s konq

    4 7 Отговор

    До коментар #43 от "Kcaniba":

    Сори,конфедиционална имформация е
  • 45 гост

    16 7 Отговор
    "разберете, че както Русия не може без Европа, така и Европа не може без Русия!!! "
    Точно!
    Ако санкциите продължат е въпрос на време губеща Европа да разбере, че нейните интереси не съвпадат с тези на Вашингтон. Дори са противоположни. Единствената неизвестна е кой праг на пречупване е по-нисък: този на Русия или този на ЕС?
    Европа е бушона, който ако не издържи, влиянието на САЩ в световен мащаб драстично ще намалее. Доста опасна игра от страна на САЩ. Санкции генериращи загуби + изкуствено предизвикана бежанска криза и двете в ущърб на ЕС. Съвременници сме на интересно настояще и непредвидимо близко бъдеще.

    Коментиран от #48, #51

  • 46 Kcaniba

    4 11 Отговор

    До коментар #43 от "Kcaniba":

    на конски суджук и червено вино,бояришинка с какво върви,брезова кора или нещо друго,кажи ушанков...
  • 47 юрист

    6 12 Отговор

    До коментар #39 от "Ай сиктир бе":

    “...Публикувано във факти.бг: Запознайте се с тях , кой ги произвежда, кой ги продава и разберете, че както Русия не може без Европа, така и Европа не може без Русия!!!...“ Опааа- значи признавате, че РУСИЯ НЕ МОЖЕ БЕЗ ЕВРОПА- така ли...Тогава защо всички ушанки кълнете на поразия ЕС и ни наричате „еврогейски съюз и болонката на сащ? Самите руснаци в такъв случай не са ли също СЛУГИ НА САЩ И НЕГОВИ БОЛОНКИ, защото търгуват с него и не могат да живеят без неговите технологии?:)

    Коментиран от #62, #72

  • 48 Kcaniba

    9 11 Отговор

    До коментар #45 от "гост":

    Смениха ви опорните точки ,а браво,ами да ви открехна в коневръза,Европа и Светът няма да толерират войнствено настроена империя на злото!А кой с кого и без кого не може ,личи от вашето цвилене,Русия в сегашния си вид няма бъдеще,поняли....,а сега наздраве !

    Коментиран от #52, #70, #73

  • 49 юрист

    8 10 Отговор

    До коментар #39 от "Ай сиктир бе":

    “...Публикувано във факти.бг: Прочетох и намесването на сименс, там така нареченото "НОУ ХАУ" е различно от сферата на добива, измерването и преноса на нефтопродукти!!!...“ “...Могат ли руснаците без Siemens Данни на Reuters показват, че никоя компания в Русия не е успяла да го направи без участието на Siemens. Десетима специалисти, с които агенцията е разговаряла, казват, че това би било сериозно инженерно предизвикателство, което ще е технически сложно, скъпо и създаващо правни проблеми. Но мнозинството от тях казват, че такава операция е възможна, независимо че не е правен подобен опит досега. "Интеравтоматика" е била наета от кримската централа именно с тази цел, въпреки че Siemens е получила писмено уверение от дружеството, че няма да участва в дейности на Крим. В Русия опит с турбини на Siemens има ROTEK, част от холдинга Renova на милиардера Виктор Векселберг. Фирмата обслужва 13 газови германски турбини, подобни на тези, оказали се в Крим, които са в централи, собственост на "Газпром"...Моделът SGT5-2000E, за който става дума, не е от най-новите, в Русия има поне 18 такива турбини, т.е. и достатъчно специалисти, които биха могли да опитат да стартират турбините в Крим. Но агрегатите работят със софтуер на Siemens, отделни компоненти трябва да се подменят след 3-4 години експлоатация, а в Русия няма техни производители...“
    http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2017/07/24/3005870_siemens_e_podlojena_na_izpitanie_zaradi_tejka_izmama_v/
  • 50 юрист

    6 14 Отговор

    До коментар #39 от "Ай сиктир бе":

    “...Публикувано във факти.бг: Но агрегатите работят със софтуер на Siemens...“ Нали русия беше много велика, беше отворила уста да ЗАВЛАДЯВА ЦЕЛИЯ СВЯТ- ОСОБЕНО ЕС И САЩ, а пък какво стана сега- НЕ МОЖЕ да подмени софтуера на сименс със свой собствен софтуер така, че агрегатите да работят перфектно с руския софтуер, а?:):):) Това ли ушанките наричат “ много нови руски технологии в русия и руска независимост в технологично отношение от Запад- т.е. ЕС и сащ?:D:D:D

    Коментиран от #53, #61

  • 51 onq s konq

    9 13 Отговор

    До коментар #45 от "гост":

    Опитваш се да отделиш САЩ от Европа и да ги представиш едвали не за смъртни врагове!?Опитваш се да настроиш Русия и Европа "приятелски",а двете общности заедно...срещу ОБЩИЯ ВРАГ САЩ?Досадно брачет:)И демоде!Путьо обикаля и ухажва лично почти всички държави в Европа,КАТО НЕ ПРОПУСНА И ДА СЕ СРЕШНЕ ДОРИ С МАКЕДОНСКИЯ ЛИДЕР/даже не му знам и името/,но...удряше упорито на камък!Така че...остави руснаците да ИЗТРЕЗНЕЯТ ОТ ГЛАД И САМИ ДА СВАЛЯТ ПУТИН!Дотогава обаче-НИКАКВА ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ ЗА МУЖИКА!

    Коментиран от #56

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 БЪДИ СИГУРЕН

    9 5 Отговор

    До коментар #50 от "юрист":

    МОГАТ И ЩЕ ГО СМЕНЯТ ТОЗ УМРЯЛ СОФТУЕР САМО ЧЕ НЕ СТАВА ВЕДНАГА КЪТ ДА СИ ИЗДУХАШ СОПОЛИТЕ.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Знаещ

    16 4 Отговор

    До коментар #23 от "юрист":

    Я кажи за вчерашното потвърждаване на смъртните присъди на отишлите на митинг срещу саудитския крал каква трябва да е реакцията и демократично ли ти се струва на този диктатор американците да се гъзят, да се целуват с него и нищо да не казват? Ако Путин осъди на смърт 10 души отишли на митинг срещу него американците не санкции ще наложат, а не знам какво. Защо щатския конгрес не само мълчи за безчинствата на Саудитска Арабия, а даже ги въоръжава с най-съвременните си оръжия? Защо никой не се нахвърли срещу Саудитска арабия след последния доклад на англииските служби според, който Саудитска Арабия е наляла в Англия за последните 40 години над 60 млрд. паунда за разпространение на радикалния салафитския вариант на исляма, който учи, че ние сме неверници, нисши спрямо тях и могат да ни убиват и изнасилват ако не приемем вярата им.
  • 56 гост

    13 3 Отговор

    До коментар #51 от "onq s konq":

    Близкото десетилетие ще покаже. Ще видим. :) ...предполагам преди 5 години е било тема табу за теб ГБ да излезе от ЕС, а то виж какво стана, нали?!
    От липсата на конфронтации печелят всички засегнати с изключение на тези, които я създават.
  • 57 Ceco

    7 4 Отговор

    До коментар #54 от "раптър":

    Плюете ли по санкции вече. Костовофашистите са виновни за санкциите на САЩ, заради това че Костовофашистите са преценили че Русия краде териториална цялост на суверенна страна и се бърка непрестанно в свободата и правото на народите по света.
    Жалка работа
  • 58 Никсън

    7 3 Отговор
    Тоя тръмп се оказа много тъпо парче, многожалко за запада.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ай сиктир бе

    7 1 Отговор

    До коментар #47 от "юрист":

    Мен ли наричаш "ушанка"?
  • 63 Киро

    6 12 Отговор
    Ааахахахахаааа

    Ей тва са санкции, няма да ползвате склада и няква вила...ААХАХАХА

    Жалки, жалки ватници, ама кат няма кво да направят,така е.

    Сега на редовия алкохолизиран руснак ще обясняват как са въвели страхорни контрасанкции и американците как само ще страдат, хохоооо.

    Коментиран от #64

  • 64 Знаещ

    15 3 Отговор

    До коментар #63 от "Киро":

    Много е забавно да гледаш как тези ватници когато се появят в скъпарските западни курорти какво мирно равнис става, как всички им лягат в краката и им се кланят. Наистина е много забавно.

    Коментиран от #65

  • 65 Киро

    6 10 Отговор

    До коментар #64 от "Знаещ":

    Мунчо, средната заплата в пиянската дупка Расия е по-ниска от България.

    А явно не си ходил и никъде, щеше да знаеш, че има вече курорти, които се рекламират, че не допускат руски туристи, вечно пияни, нагли, крещящи и мърсящи навсякъде!

    А ти се радвай на групичката олигарси - крепостници, дето ограбват редовия руски алкохолик и харчат КЪДЕ - НА ЗАПАД!

    Коментиран от #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Знаещ

    11 2 Отговор

    До коментар #65 от "Киро":

    Абе, вие соросите сте много забавни. Вчера коня днес ти. Това, че вие не ходите никъде не значи, че и другите са като вас. Пиша ти от Пуерто банус и понеже съм сигурен, че никога не си бил тук, а и няма да дойдеш и в бъдеще си пусни търсене в Гугъл и виж на клиповете от курорта колко ламбота, ферарита и ролсове кабрио има. Тук БМВ 7 серия я нямат за нищо.
  • 68 Знаещ

    10 2 Отговор

    До коментар #66 от "юрист":

    Нещо не отговаряш на въпроса ми за любимата ти американска демокрация и за двойствения и стандарт. Защо?

    Коментиран от #71

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Знаещ

    13 3 Отговор

    До коментар #48 от "Kcaniba":

    За съжаление не си прав. Европа и света толерират империята на злото. Разрешиха да унищожи Либия, Ирак и кой ли още не. Излъгаха, че Ирак има химическо оръжие за да го превземат, разрушат и докарат ислямистите да управляват, а си затварят очите за саудитските сунити, които им бутнаха кулите и даже ги въоръжават с най-съвременни оръжия.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Що говориш глупости

    15 2 Отговор

    До коментар #47 от "юрист":

    Софтуерът на Сименс е германски, не американски. Работата е там, че Русия е непрекъснато заета с отбиване на американските и не само атаки срещу нейната териториална цялост и суверенитет. Това изисква огромни средства, които се отделят за военни цели вместо да се вложат в образование или здравеопазване и технологии например. Има данни в Интернет, които показват, че САЩ участват в повече от 255 атентата и опити за преврат през годините, които ги дефинират повече като терористи, отколкото като мирни демократи. Какъвто и да бе Кастро, американците нямаха право да се намесват в политиката на Куба. А самото ЦРУ признава, че са правени десетки опити да убият Кастро и всичките се провалили...

    Не е ли ясно, че ако спрямо някого няма военна заплаха или опасност от агресия, той няма да даде хиляди лева за курсове по бойни изкуства, няма да ходи на стрелба и да си купи пистолет, няма да търси познати в криминалните среди и махленските побойници, а ще си заплати уроците за програмист, където ще взема висока заплата, ще отиде на скъпа екскурзия, ще си купи нова кола?

    "Агресивността" на Русия се преувеличава умишлено от американците, за да останат на върха в един еднополюсен свят и да си правят каквото поискат. Частите от света, които не им се подчиняват, веднага са критикувани с глупостите за демокрация и човешки права. Събориха арабските режими в Северна Африка и заляха Европа с прииждащи мигранти. Ще те попитам - колко е годишната квота на САЩ за прием на бежа

    Коментиран от #74

  • 73 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #48 от "Kcaniba":

    "Европа и Светът няма да толерират войнствено настроена империя на злото'"
    Фактолочично доста объркано изречение!
    първо:
    Би следвало да напишеш не "Европа и Светът", a " САЩ и Европа" и би бил прав в тази част от изречението.
    второ:
    Няма как САЩ и Европа да не толерират империята на злото, защото това си е тяхната империя, с император САЩ, васал Европа и дузина колонии.
    трето:
    Така наречения "Свят", се заключава в останалите не толкова зависими държави, които могат да си позволят самостоятелна политика според националните си интереси и специфики. Опасността за тях идва от това да повярват в свободата на своите решения и демократично съвремие. Ако техните решния не съвпадат с тези на империята, то просто кучетата са насъскват и после по останалият скелет трудно можеш да предположиш каква е била държава. С малки изключения държавите от така наречения свят нямат избор да толерират или не империята, чиито девиз е характерен за империите от хиляди години насам: "Veni, vidi, vici".
    Нищо ново под слънцето с изключение на демократично загладените мозъци вярващи в химери.

    Коментиран от #75

  • 74 Барчо

    6 4 Отговор

    До коментар #72 от "Що говориш глупости":

    Америка уби Европа с нейно активно участие. Само че Европа още не го е съзнала. Или по-скоро и се плаща, за да не го съзнава и да не предприема защитни мерки. Ще спрат да и плащат в момента, когато нещата отидат към завършека. Тогава и Господ да слезе, няма да може да ни спаси.
    Непрекъснато по медиите ръсят глупостите, че света е малък и всеки може да живее, където си иска, как мюсюлманина и християнина били братя. Едно и също непрекъснато. Европееца става толерантен и по този начин си подписва сам смъртната присъда. Как толерантен, бе? Не може да си толерантен към ИД и подобни изроди. Щом е вярно, че не всички мюсюлмани са атентатори, но всички атентатори са мюсюлмани, значи нещо изобщо не е наред с тях. Толерантен си. Пускаш го в дома си. Хрантутиш го. А той ще изнасили дъщеря ти и ще убие сина ти. И после пак ще седне на масата ти и ще каже, айде слагай, че нещо съм гладен, пък и започваш нещо да ми харесваш. Не знам кой умишлено замества думата "жертва" с толерантност.
  • 75 Kcaniba

    3 4 Отговор

    До коментар #73 от "гост":

    ха ха ха...опорните точки се пропукват ,а ,колко е лошо в САЩ и Европа,и колко е прекрасно в империята на злото,ха ха ха ,,а ми чий го дирите точно там ,защо мечтата на всеки руснак е да живе е на запад и да ползва западните технологий,обичате еврото и доларите нали ушанков...задайте си въпроса ,защо я докарахте до тук,Русия можеше също да бъде страна с неограничени възможности,но червения терор,и диктатурата от 1917г. я превърнаха в това,което е в момента!

    Коментиран от #76

  • 76 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #75 от "Kcaniba":

    Умник, диктатурата от 17-та е със същият задокеански произход като случващото се от 89-та насам в България и това, което става в Европа последните години. Ама явно ти е трудно да го асимилираш с двете гънки на мозъка си. Индианец, обясняващ как огнената вода и цветните стъкалца са по-стойностни от земята, златото в нея, бизоните и свободата. Въпрос на време е Европа да скъса пъпната си връв по която отдавна тече основно отрова. Русия някак си успя и все още се възстановява от тази отрова.
    За технологиите не се притеснявай. Отдавна голяма част от тях са Made in East и е въпрос на време Китай да приемат поущряваща държавна политика за привличане на мозъците. В тоя ред на мисли много скоро и много бързо любовта към долара и еврото може да се промени с любов към юана.
  • 77 Ziegfried

    0 0 Отговор
    Спокойно,товарищи русофили!Има тайна информация , че извънземна цивилизация застава редом с Русия ,Китай и Северна Корея срещу янките и западно-европейците т.е. и нас.САЩ и Европа ще бъдат пометени утре или вдруги ден и край на злите янки и съюзниците им т.е. и нас.Важното е обаче , че Русия ще победи.Слава на Путкин!!!
    P.S.Мръсници,национал-предатели,във военно време -разстрел.ЩЕ ВИ НАМЕРИМ!!!
  • 78 Siegfried

    0 0 Отговор
    По информация на г-н П.Блъсков,в сайта на руското посолство в София,не съществува български езикТ.е.ако искаш да си подадеш документи за виза за Русия,можеш да си попълниш документите на английски,френски,румънски,сръбски,МАКЕДОНСКИ и какъв ли не друг, но не и български-такъв явно няма за "братушките ".Лично , проверено - така е .Явно, думите на Путин , за " македонските земи " не са случайни !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания