11 Август, 2017 18:57 1 287 0

Челен сблъсък на релсите край Александрия (ВИДЕО)

  • египет-
  • влак-
  • катастрофа

Загинали са най-малко 36 души, а ранените до момента са 123

Челен сблъсък на релсите край Александрия (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Два пътнически влака се сблъскаха челно в Египет край средиземноморското пристанище Александрия. Загинали са най-малко 36 души, а ранените до момента са 123, съобщи говорител на египетското здравно министерство, цитиран от АР и ТАСС.

Данните не са окончателни, защото от различни медицински източници непрекъснато постъпват нови съобщения за загинали и пострадали. Според АР двата влака се сблъскали в района Хоршид, югоизточно от Александрия.

Единият влак идвал от столицата Кайро, а другият - от пристанищния град Порт Саид в северния сектор на Суецкия канал. По информация, постъпваща от местопроизшествието. влакът от Кайро се врязал на пълна скорост в спрелия поради повреда влак от Порт Саид. В резултат на сблъсъка един локомотив и два вагона дерайлирали. На място работят спасителни екипи, изпратени са около 80 линейки.

Челен сблъсък на релсите край Александрия (ВИДЕО)

Главната прокуратура на страната е започнала незабавно разследване. Създадена е специална комисия, която да проучи всички обстоятелства около катастрофата. Засега няма предположения за причините.

Агенциите отбелязват, че железопътната система в Египет е в много лошо състояние, поддържана е зле и в резултат авариите и произшествията, свързани с жертви и пострадали, не са рядкост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА