Last news in Fakti

30 Август, 2017 10:20 967 0

Няма пострадали българи от урагана

  • харви-
  • ураган-
  • сащ-
  • българи-
  • посолство-
  • хюстън-
  • външно

Посолството ни във Вашингтон е в контакт с местните власти

Няма пострадали българи от урагана - 1
Снимка: БТА/ AP

Няма данни за пострадали български граждани от урагана „Харви“, ударил южното крайбрежие на Съединените американски щати, съобщиха от външното ни министерство.

По информация на Държавния департамент на САЩ, получена в посолството на България във Вашингтон, няма данни за пострадали български граждани вследствие на урагана „Харви“, засегнал в най-голяма степен щатите Тексас и Луизиана.

Българското дипломатическо представителство проведе телефонни разговори с местните центрове за операции при извънредни ситуации, местния офис на Държавния департамент (гореща линия), както и с представители на българската общност в засегнатите райони. До момента не е постъпвала информация и за български граждани, нуждаещи се от помощ.

Посолството на България във Вашингтон е в контакт с местните власти и следи ситуацията, посочиха от външното ни ведомство.

Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството във Вашингтон:
+1 202 387 0174
+1 202 387 5770
+1 202 483 1386
+1 202 299 0273


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА