Last news in Fakti

6 Септември, 2017 14:26 2 957 55

ООН: Башар Асад е отговорен за химическата атака през април

  • сирия-
  • башар асад-
  • химическа атака-
  • хан шейхун

Сирийските власти са използвали зарин, се казва в доклада на световната организация

ООН: Башар Асад е отговорен за химическата атака през април - 1
Снимки: БТА/АР

Следователи от ООН днес за пръв път заявиха, че сирийското правителство е отговорно за смъртоносната атака с химическо оръжие в местността Хан Шейхун на 4 април и обвиниха режима в Дамаск във "военно престъпление", предаде Reuters.

Според публикувания 14-и доклад на Следствената комисия на ООН за Сирия "на 4 април при военновъздушна кампания сирийските сили са използвали газ зарин, убивайки над 80 души, повечето от които жени и деца".

Комисията отхвърля тезата, че при въздушните удари е бил ударен склад за производство на химически боеприпаси, и казва, че според всички налични доказателства сирийската авиация е използвала бомби, разпръскващи зарин.

Комисията не е правила разследване на терен, защото не е получи разрешение от Дамаск.

ООН: Башар Асад е отговорен за химическата атака през април

В края на юни Организацията за забрана на химическите оръжия потвърди, че при атаката в Хан Шейхун е бил използван зарин, без обаче да посочи кой е отговорен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роги

    56 11 Отговор
    Много удобно за скриване на истината от страна на продажните световни институции.Поредната провокация.

    Коментиран от #2

  • 2 Кирил Ченков

    12 37 Отговор

    До коментар #1 от "Роги":

    Коя истина ? Коя ? Имаше жертви починали в турска болница и веднага турски патоанатоми обявиха, че става въпрос за зарин. Те първи го обявиха, след това вече и други по собствени канали.
    Няма друга истина - приказките ,че бил бомбардиран оръжеен склад и от е изтекъл зарина бяха определени на мига като лъжи Първо зарина не би се разнесъл по тоя начин, и второ -той се неутрализира от висока температура.

    Кой каквото си е надробил ще си сърба .

    Коментиран от #3, #18

  • 3 любопитко

    53 13 Отговор

    До коментар #2 от "Кирил Ченков":

    И защо ще му е на Асад да трови своите като арвията му беше направила вече обрата и тупаше умерени и не толкова умерени?

    Коментиран от #4

  • 4 Кирил Ченков

    10 42 Отговор

    До коментар #3 от "любопитко":

    Оооо той никога не е правил подобни неща Асад -направо е светец

    Клането в Мизрат ак -Кабер - над жени и деца , Хомс , Хама и на много други места.

    Коментиран от #5

  • 5 любопитко

    44 9 Отговор

    До коментар #4 от "Кирил Ченков":

    Щото американците когато пуснаха атомните бомби бяха с ореоли на главите. Защото когато сналиха Садам, не намериха нищо но защото ореолите още им стояха на главите дори не се и извиниха. И много други такива примери!
  • 6 Различен

    27 4 Отговор
    М-дааа!
    Сериозна експертиза! Колко ли са им платили за нея???????????
    Без да ходят там, без доказателства, ама те и не им трябват, защото индуктивно знаят всичко! Еба си простотията!!
    Та да запитам? При предишни такива обгазявания със Зарин и готовност от Буш, а след това и от Обама, защо ФАЩ не удари Сирия???
    Защото един американски журналист доказа и имаше среща при президента, че използвания там Зарин не отговаря по хим. състав на някогашният намиращ се в Сирия, а отговаря на такъв, произведен в някакъв университет в Ирак. Та сега ситуацията е същата, ама Зарина или е Иракски или Европейски или на ФАЩ, но е много по лесно да обвиниш някого, да вземеш едни пари за това, а след това да чешеш мъ____те!
  • 7 СЪЩОТО БЕ И В ИРАК

    21 5 Отговор
    С голи ръце с яд.ената проба в ООН, КОЛИН ПАУЕЛ. На бадева, за орехи. В Сирия с голи ръце мият актьорите с вода и без маски а се знае че ЗАРИНА 1 милиграм за минута те опъва готов за полет в спейса. Всичко е ОК ЩОМ СТАВА ДУМА ДА СЕ ВЗЕМЕ ГЛАВАТА НА ОНЗИ КОЙТО Е С РУСИЯ! ПОТРОШЕНКО И СУКАШВИЛИ ДА НЕ БИ ДА СА СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА? ЕТНИЧЕСКИ ХОЛОКОСТ ЗА РУСКОТО ЕТНИЧЕСКО НАСЕЛЕНИЕ. ВСИЧКО Е ОК, ЩОМ Е В СЛУЖБА НА ЧИЧО. СЕВЕРНА КОРЕЯ Е КИТАЙСКАТА УКРАИНА. А ЗА БЪЛГАРИЯ - ДА НЕ ДАВА ГОСПОД ПОДОБНО КАТО НА КРИТ! ПРЕЗИДЕНТА, БОКО ПОЖАРНАТА И НС - ПАРЛАМ. КОМИТЕТ ПО НАЦ. СИГУРНОСТ МЪЛЧАТ ПО СЛУЧАЯ С РЕЗОВО. ДУПЕДАВЦИ. ДОБРЕ ЧЕ КРАСИ КАРАКАЧАНОВ И ВОЛОДЯ СТОЯНОВ ПЕЯТ ХАЙДУШКИ ПЕСНИ, ЗА ВЕХТИ ВОЙВОДИ, ЩОТО НИЕ ВОЙСКА МИСЛЯ ЧЕ НЯМАМЕ!
  • 8 Azazel

    7 28 Отговор
    Статията е малко непълна. Всъщност, според доклада, силите на Асад са използвали химически оръжия не само на прословутия 4-ти април, а: "...до момента са документирани 33 атаки. 27 от тях са извършени от силите на президента Башар Асад, като само в периода между първи и седми март е имало седем подобни нападения." За случая в Хан Шейхун пък разследващите посочват, че: "...правителствен самолет е разпръснал зарин". И понеже русуфилите тук, ако ще Асад да ги удари с чук по главите, няма да признаят, че е направил нещо нередно (все пак, щом Русия казва, че той е добрият, значи няма как да не е така... ) и бързо наскачаха да обвиняват разследващите от ООН, че са взели пари, ще ми е интересно да кажат от кого са ги взели тези пари, защото в абсолютно същия доклад посочват, че: "...при удар срещу джамия в село Ал-Джина край Алепо през март америкамните сили не са взели предохранителни мерки за защита на цивилните граждани и това е нарушение на международното законодателство".... Или, залагайки на когнитивния си дисонанс, ще кажат, че обвиненията на ООН срещу Асад са фалшиви и платени, но срещу САЩ са правилни и без грам съмнение?... :)))

    Коментиран от #11

  • 9 Ние сме кирпич бетон от всякъде.

    18 8 Отговор
    ОТКАЗАХМЕ РУСКАТА газ директно от РУСИЯ ДО БЪЛГАРИЯ , дадохме я на Турция да държи крана а сега се натискаме за утешителната награда - ПЪБ. НАВРИ СИ ГО БОЙКО, ЗНАЕШ КЪДЕ И НА МИТОВ СЪЩО! Много проституция бе БОЖЕ. ЗАЩО НЕ СИ ГИ ПРИБЕРЕШ ЧЕ МЪЧАТ НАРОДА? А ГОСПОДЕ?
  • 10 гошо

    16 3 Отговор
    това оон трябваше да се разпусне заедно с ссср
  • 11 падналия ангел

    24 8 Отговор

    До коментар #8 от "Azazel":

    И Щатите колко пъти са наказани за техните грешки от ООН? И защо когато Тръмп пусна Томахавките срещу базата от която уж асадистите пуснали зарина, нямаше обгазяване? А в пресата изтекоха снимки на "варелите бомби" с химическо оръжие на летището?

    Коментиран от #13

  • 12 стоян георгиев

    2 15 Отговор
    ако е вярно е много жалко,щото асад деиства срещу собствения си народ като терорист.аз въпреки че съм против него още не мога да повярвам че го е извършил и то през април когато реално вече не му беше необходимо.
  • 13 Azazel

    6 21 Отговор

    До коментар #11 от "падналия ангел":

    Отговорите на всеки един от тези въпроси е толкова очевиден, че е ясен за всеки с дори полу-логическо мислене. Ти обаче явно не си такъв, затова и да седна да ти обяснявам, няма да ме разбереш. Продължавай да се информираш за световните събития от ежедневните брифинги на Мария Захаров и от руските уебсайтове за фалшиви новини, а най-добре, като посъбереш някой лев, отивай в демократична и свободна Русия, пък нас тук ни остави да си бъдем манипулирани от лошите западни медии, и корумпираното ООН.
  • 14 СЛАВА РОССИИ !

    13 11 Отговор
    СЛАВА СССР. АКО БЕ БАЙ ТОШО, БЕЛЕНЕ И КОЗЛОДУЙ ЩЕШЕ ВСИЧКО ДА Е О К. СЛАВА РОССИИ И СССР! АКО БЕШЕ БАЙ ТОШО, ГАЗТА НЕ ЩЕ ОТИДЕ В ТУРЦИЯ И ДА МРЪНКАМЕ ПРЕД ТУРЦИЯ ЗА ПОМИЛВАНЕ ЗА ХЪБ. ГАЗТА ЩЕШЕ ДА Е В НАШИ РЪЦИ И ШЕНГЕН САМ ЩЕШЕ ДА СЕ ОТДАДЕ. СЛАВА РОССИИ И СССР! АКО БЕШЕ БАЙ ТОШО , ПИЛЕ НЕ ЩЕ ПРЕХВРЪКНЕ НАД БЪЛГАРИЯ - ЩЯХМЕ ДА СМЕ С С- 300 ИЛИ С-400, С "БАСТИОН" И ТРИ БОЕСПОСОБНИ АРМИИ! СЛАВА РОССИИ И СССР! АКО БЕ БАЙ ТОШО, ЩЕШЕ ДА СПИМ СПОКОЙНО С НАЛИЧИЕ ТО НА "ТОПОЛЬ" - "САТАНА" . С ЗНАМЕТО НИ В РЕЗОВО , НЯКОЙ СЕ ПОДИГРА а мишките от държавните хралупи чакат да минат трите дни и чудото го забрави! ПРОКА НЯМА ЗА ПЛЪХОВЕТЕ С ТОЛЕМИТЕ ПОРТФЕЙЛИ, СЪС ЗАДНИЦИ И ВРАТОВЕ ДЕБЕЛИ! МНОГО ЛОШО СТАВА! ЧУВСТВАМ ЧЕ НЕ ОТ СКОРО - У НАС НИЩО НЕ ВЪРВИ! ГРАДСКИТЕ СЪВЕТИ СТАНАХА - ЧАСТНИ ОФИСИ НА РЕГИОНАЛНИТЕ ВИЛАЕТИ! НЕ Е РЕДНО ТУЙ ДА ПРОДЪЛЖАВА! СЛАВА РОССИИ И СССР! АКО БЕ БАЙ ТОШО НЕ БИХМЕ БИЛИ НА ТОЗИ ХАЛ!

    Коментиран от #17, #19, #38

  • 15 падналия ангел

    16 2 Отговор
    Зададох нормални въпроси,вместо отговор ти обиждаш и пращаш някой някъде си! Много смело зад клавиатурата, tete a tete ще ти е много трудно!

    Коментиран от #16, #23

  • 16 Шебека

    6 11 Отговор

    До коментар #15 от "падналия ангел":

    слава рассии , вземи го научи тоя български най после

    Газта е на баба ти в газеничето, а природния газ е в мъжки род -газ ЪТ

    Коментиран от #22

  • 17 Шебека

    11 8 Отговор

    До коментар #14 от "СЛАВА РОССИИ !":

    Цял ден можеш да ми цъкаш минуси - но от това по умен няма да станеш.

    И другите ти разсъждения са такива -неграмотни

    Коментиран от #21

  • 18 555

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кирил Ченков":

    Американците са снабдявали Идил с оръжия, всички български мини и гранати от останали комунизма са закарани в Сирия, даже загинаха 3ма американци у нас докато товареха
  • 19 Kcaniba

    7 12 Отговор

    До коментар #14 от "СЛАВА РОССИИ !":

    Хапчетата си объркал , мишленце, хапчетата.......!

    Коментиран от #26, #52

  • 20 ДрънДрън

    9 2 Отговор
    Когато си поиска и му дотрябва Чичо Сам може да изфабрикува какво ли не от рода: Да кажа че сестра му е к.... пък той да доказва после че няма сестра!
  • 21 ЕДНО ШКЕМБЕ НИКОТА НЕ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕ.

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Шебека":

    Ти днес си със юШсембъ пълно и доволно сит. Но дали е така за останалата част на населението. А и защо да те убеждава човек кайто следва покорно некадърниците от псевдо правителството ни. Колкото разбира свиня от кладенчова вода, толкоз и ти от социален ред и ЦЕННОСТ И КОИТО НЯКОГА ГИ ИМАХМЕ. Но докато има ряпи като теб ще сме ВТОРА КЛАСА В ЕС. МОЗЪКА ТИ Е ВТОРА КЛАСА, СЪРЦЕТО ТИ Е ВТОРА КЛАСА А ПАТРИОТИЗМА ТИ ВЪОБЩЕ ГО НЯМА. ТАКЪВ КАТО ТЕБ - ХИЧ ДА ГО НЯМА ! Ти имаш висше образование? Ти си ръководител на екип, звено,

    Коментиран от #28

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Azazel

    4 14 Отговор

    До коментар #15 от "падналия ангел":

    Задал си нормални въпроси, ли? Ок, ето отговори:
    ООН не е американска или НАТО-вска организация и там Русия, и Китай имат точно толкова право на глас, колкото и САЩ. Ако САЩ избиваха своя или чужд народ с химическо оръжие и не се съобразяваха с резолюциите на ООН срещу това, ООН щеше да наложи санкции срещу тях, но факта, че не е, може би трябва да те накара да се замислиш, че не е имало защо...? Въпрос, в който присъства твърдение, че Асад само "уж" е използвал такова оръжие, дори под статия, в която съответният разследващ орган на ООН (там, пак казвам, участват и Русия, и Китай) доказва това, едва ли се нуждае от отговор, но за всеки с поне 1 грам мозък, отговорът на въпроса ти е ясен - а) защото вече са използвани, б) защото, ако е имало останали, бързо са преместени на друго място, за да не бъдат открити.... "Снимките" от руски и сирийски пропагандни сайтове, на които явно вярвате само ти и още няколко русофила от форума тук, пък изобщо няма да коментирам - трябва да си с IQ около 50 и/или на поне бутилка боряшник, за да се връзваш на такива смешни и нескоспосани опити за манипулация. И не ми се заканвай тук какво щяло да стане tete a tete, да не вземе наистина да стане, да видим тогава на кой ще му е трудно, на кой - лесно.

    Коментиран от #25, #31

  • 24 Kcaniba

    3 3 Отговор
    Вива Пиночет!
  • 25 падналия ангел

    11 3 Отговор

    До коментар #23 от "Azazel":

    Не отговаряш на въпросите ми! За другото,изплаши ме, отивам да си лея куршум! Аман от смешковци!

    Коментиран от #27

  • 26 Мъка

    1 9 Отговор

    До коментар #19 от "Kcaniba":

    Само със слава не става вмирисан каскет! Само със слава видяхме как отиде ссср то в небитието!!! Ред е на кочината!!

    Коментиран от #30

  • 27 Azazel

    2 9 Отговор

    До коментар #25 от "падналия ангел":

    Ако не виждаш отговорите на въпросите си, запази ги, завърши училище и се научи да четеш, и разсъждаваш, и ще видиш, че са там. Дотогава, както казах и в предишния си коментар (този, след който, поради липсата на смислени аргументи от твоя страна, реши да ми се ежиш, скрит зад клавиатурата си - какво щяло да стане, ако се срещнем tete a tete...), не виждам смисъл да дискутирам или споря за каквото и да е със зомбита на про-руската пропаганда. Ако ти се говори с някой, покани СЛАВА РОССИИ ! на по боряшник, сигурен съм, че с него ще намерите много общи теми...
  • 28 Шебека

    2 8 Отговор

    До коментар #21 от "ЕДНО ШКЕМБЕ НИКОТА НЕ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕ.":

    Ти ли тръгна на патриотизъм да ме учиш , рассия ,

    та ти не знаеш коя ти е родината
    Толкова си увреден от пропагандни медии -погледни какви безсмислици пишеш . Не е лошо да се замислиш да отидеш на лекар.

    А аз че съм сит, сит съм . Но искам и в България хората да са сити, богати, щастливи и доволни -да пътуват ,да опознават света ,да творят .Това е европейския модел .
    Този модел ,който ти защитаваш не го предлага това. Там има кастово разделение -недосегаеми ,закон не ги лови и безправни ,почти роби. Това е евразийския начин на живот.

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Дивуй

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "Мъка":

    Коя е кочината
  • 31 Дивуй

    5 4 Отговор

    До коментар #23 от "Azazel":

    Ти в оон то ли работиш разбирач ?
  • 32 Хохи

    6 1 Отговор
    Въпрос към всички.
    КОЙ СЪЗДАВА ООН?

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 реалист

    9 3 Отговор
    Интересно, САЩ като плащат на тия следователчета от ООН ,защо поне не им съчиниха някоя правдоподобна история ,ами пак е съшита с бели кончета . Поредната нескопосана краварска пропаганда под прикритие на ООН.
  • 35 Azazel

    3 6 Отговор

    До коментар #32 от "Хохи":

    Основите за изграждането на ООН се полагат по време на Конференция в Дъмбъртън Оукс – при среща на четирите големи (САЩ, СССР, Великобритания и Китай), провела се от август до октомври 1944 г. Тогава и на последващи срещи се изясняват целите на организацията, правят се предложения за членуващи страни и структурите ѝ. Уставът (Хартата) на Организацията, е подписан на 26 юни 1945 г. общо 50 държави, а Организацията е създадена официално на 24 октомври 1945 г., когато уставът ѝ е ратифициран от 5-те постоянни страни - членки на нейния Съвет за сигурност – Китай, СССР, САЩ, Обединеното кралство и Франция. Тоест, отговорът на въпроса ти не може да се опрости до "Кой", но в голяма степен може да се каже, че ООН е създадена от САЩ, СССР, Великобритания, Китай, донякъде -Франция, и, в по-малка степен - още 45 държави.

    Коментиран от #37

  • 36 Барчо

    6 2 Отговор
    Защо така се нашибва идеята, че Асад е олигофрен? Трябва да не си с всичкия си при положение, че армията ти реализира победа след победа над ИД и метежниците да хвърлиш една химическа бомба, която да убие 80 човека. Пък и по този начин да рискуваш Русия да те изостави в такъв момент. Дори да си чалнат, пак няма как да стане. Нали имаше комисии, които търсиха химическо оръжие на територията на Сирия и нищо не намериха. Как пък се оказа, че има? И като разбомбиха летището откъдето е излетял самолета с въпросната химическа бомба как пък нищо химическо не се взриви. Или тя пък била първа и последна. На всички нормални хора без промити мозъци е ясно, че това е постановка. Сирийската армия има точно толкова химическо оръжие, колкото Ирак и Либия. Добре изпитана стара рецепта. Една и съща комисия върши мръсната работа на американците.
  • 37 Барчо

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Azazel":

    ООН може тогава да е работила и да е вършила работа. Сега обаче не работи. Ирак и Либия са унищожени без резолюция от ООН. И какво направи същото това ООН. Нищо. Значи не работи. Имаше ли химическо оръжие в Ирак, което и беше повода за нападението? Нямаше. Наказа ли някой ООНето. Не. Пак не работи. Значи ООН си е изпяла песента. Или още по-лошо. Тя е маша в еди кои си ръце.

    Коментиран от #39

  • 38 ПЕШО ИСТИНАТА

    2 7 Отговор

    До коментар #14 от "СЛАВА РОССИИ !":

    Айди баста! Стига стоа бай тошо ! въри при него ! Комуняга долний.
    Точно за туй дойде тази криза и мизерия. Що не се срина немската икономика хахооо? Защо тези лоши капиталисти живеят с такъв висок стандарт ? И си имат всичко в изобилие? Защо бе ? Аз немога да изработвам колкото английския гражданин живеещ от социални помощи. Нищо не разбираш от икономика , политика, и оня диктатор башарчо. Това диктаторче използваше всичко което унищожава хората, ако имаше атомна бомба би го използвал . Жив пример за такива олигофрени е КИМ ПЪН УМ ЛУД ГИДИЯ. За тях само едно е наказанието...... Цял свят се бори за икономически просперитет, само няколко луди разиграват света. Ай с....... .

    Коментиран от #45, #47, #53

  • 39 Azazel

    2 6 Отговор

    До коментар #37 от "Барчо":

    В кои ръце е маша ООН, че нещо не се сещам? Типично за русофилите тук, раздаваш "правосъдие", без да си наясно и с половината от фактите. Във въпросния си доклад ООН обвинява САЩ, че при удар срещу джамия в село Ал-Джина край Алепо през март, не са взели предохранителни мерки за защита на цивилните граждани и така са нарушили международното законодателство. Тоест, тезата, че САЩ са платили за изводите в този доклад, някак става смехотворна, не смяташ ли?... Освен това, твърденията ти, че Асад не бил луд да хвърли онази химическа бомба, освен, че са нелепи, показват пълно непознаване на ситуацията в Сирия и на доклада - в доклада на ООН се посочва, че Асад не просто е използвал химическо оръжие в този конкретен случай, а и в още 26 други... Така, че, ако има някакъв успех срещу бунтовниците (той се бори срещу бунтовниците, не толкова срещу ИДИЛ, но явно ти не правиш разлика, нали?...), може би е тук моментът да се замислиш на какво го дължи... И, не знам какви комисии, дето търсят химическо оръжие в Сирия, си сънувал, но, ако прочетеш статията, ще забележиш комисията на ООН не е получила разрешение от режима на Асад да разследва на място. Хайде сега помисли защо...

    Коментиран от #40, #41, #43

  • 40 Знаещ

    4 1 Отговор

    До коментар #39 от "Azazel":

    Нищо не каза за Ирак. Защо? Ахахахахахахахахаха.

    Коментиран от #42

  • 41 Барчо

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "Azazel":

    Ами прочети и сам си направи изводите. АМЕРИКА НАПАДНА И УНИЩОЖИ ЕДНА ДЪРЖАВА БЕЗ РЕЗОЛЮЦИЯТА-РАЗРЕШЕНИЕ НА ООН. ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ НЕ СЕ НАМЕРИ И НЕ Е НАКАЗАНА ОТ ООН. ПОСЛЕ ОЩЕ ЕДНА!!!
    КАКВО ИСКАШ ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА????? Имаш мозък и мисли!!!! Точно така.
  • 42 Azazel

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "Знаещ":

    Какво е трябвало да кажа за Ирак? Тук става дума за Сирия, не за Ирак. Още повече, че ООН какво общо има с Ирак? Още преди началото на войната водещият операцията на оръжейните инспектори на ООН в Ирак Ханс Бликс обяви пред медиите, че не вярва режимът да е в състояние да поддържа програми за разработка на оръжия за масово унищожение, а и комисия не откри такива в Ирак, така че през 2004-та оповести доклад, в който потвърди, че Ирак със сигурност не е имал никакви оръжия за масово унищожение след 1994. Тоест, обвиненията към ООН, че в Ирак и навсякъде служил като маша в рацете на САЩ показват единствено тотално непознаване на фактите. САЩ и Великобритания осъществиха своята инвазия в Ирак без разрешение на съвета за сигурност на ООН.

    Коментиран от #44

  • 43 Барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "Azazel":

    Аз съм наясно с нещата и от двете страни, защото гледам и едните и другите. Тези, които наричат "бунтовници" или "освободителна армия" не са нищо друго освен "метежници". ИД се присламчи там и стана манджа с грозде. Естествено е законната правителствена армия да се бори срещу метежниците и новопоявилите се ислямисти ИД и тем подобни терористи. Така че това ми е напълно кристално ясно.
    Когато си борец за свобода, създаваш такава организация или партия и отиваш на изборите, а не с оръжие в ръка. Само не ми разправяй как през 2016 г как не са могли да гласуват, щото не са допуснати до изборите. Има смелост да грабне оръжие, а няма смелост да гласува. Ниц бе, Ламби. Да ги разправат на дедовия тия.

    Коментиран от #46

  • 44 Знаещ

    5 3 Отговор

    До коментар #42 от "Azazel":

    Какво е наказанието за страна, която е разрушила друга страна използвайки повод, който после се доказа, че е лъжлив? Защо демократична Европа не наложи санкции? Защо има двоен аршин?
  • 45 Барчо

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "ПЕШО ИСТИНАТА":

    Защото крадът от другите. И другите стават бедни. Еуементарно!
  • 46 Azazel

    2 3 Отговор

    До коментар #43 от "Барчо":

    Хаха, демократични избори в Сирия?!?! Демократични са, колкото бяха демократични тук преди 89-та - с един кандидат и с 98% гласове в негова полза... Наистина и идея си нямаш за какво става въпрос там, така че всякакви спорове са напълно излишни...

    Коментиран от #48

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Знаещ

    2 2 Отговор

    До коментар #46 от "Azazel":

    Какво е наказанието за страна, която е разрушила друга страна използвайки повод, който после се доказа, че е лъжлив? Защо демократична Европа не наложи санкции? Защо има двоен аршин?
  • 49 Бесен Язовец

    4 2 Отговор
    ООН обслужва едрия капитал и е въпрос на време дс се разпадне, САЩ и Израел дърпат конците там. М..ната и на курумпираната организация
  • 50 Колка

    4 2 Отговор
    "Комисията не е правила разследване на терен" - това казва всичко.

    Коментиран от #54

  • 51 Бесен Язовец

    2 0 Отговор
    Швестерите пак на грешната страна абе хормони
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Azazel

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Колка":

    Публикувано във факти.бг: Комисията не е правила разследване на терен, защото не е получи разрешение от Дамаск.
    Да, казва го, но последната част от изречението, която ти удобно изряза. Ако режимът на Асад няма какво да крие, защо не е допуснал комисията на ООН?...
  • 55 Патриот

    0 0 Отговор
    Асад не е използвал оръжие. Неслучайно химически оръжие беше намерено в изоставените от "умерената опозициа" позиции.
    Няма такава журналистика като българската. Направо ми се драйфа. Нищо вярно не пишат.
    Само пропаганда!