Last news in Fakti

22 Декември, 2011 08:09 1 660 0

Извадиха още петима от Охотско море

  • охотско море

Спасителната операция ще бъде прекратена заради очаквана буря

От водите на Охотско море са извадени телата на още петима загинали при потъването на нефтената платформа „Колская", съобщи агенция „Новости". Това е станало днес, в 5.50 ч. московско време, при операция на спасителния кораб „Атлас".

По последни данни, до момента спасителните екипи са намерили 17 тела. През изминалата нощ 11 от тях са транспортирани до сахалинското пристанище Корсаков.

В неделя на път от Камчатка към о. Сахалин платформата „Колская" се преобърна при буря в Охотско море. Височината на вълните е била 5-6 метра, е температурата на водата - около нула градуса. Мястото на инцидента е на около 200 км от Сахалин.

От 67-те души, намиращи се на платформата в момента на катастрофата, са спасени 14 души.
36 души остават в неизвестност. Сред безследно изчезналите е и българинът Живко Жеков.

Към момента освен „Атлас" в издирвателната операция участва и ледоразбивачът „Магадан".
Тъй като към мястото на произшествието се приближава циклон, и се очаква буря, спасителната операция вероятно ще бъде прекратена. Очаква се циклонът да достигне района на катастрофата в петък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА