Last news in Fakti

22 Декември, 2011 12:16 952 5

Кредиторите: Без повече отстъпки за Гърция

  • гърция-
  • кредитори

 

Кредиторите на Гърция отхвърлят натиска на МВФ да приемат по-големи загуби по дълга на задлъжнялата страна. Това съобщи Блумбърг, позовавайки се на три свои източника.

Кредиторите искат 70 млн. евро от новите облигации, които правителството ще издаде в замяна на съществуващите да имат лихва от около 5%.

Но МВФ ги притиска да приемат по-ниска лихва, за да намалят дълга на Гърция до 120% от БВП до 2020 година, което е ключов елемент от сделката, уговорена на 27 октомври с европейските лидери.

Тогава бе решено, че частният дълг на южната ни съседка ще се редуцира с около 50% или 103 млрд. евро чрез замяна на облигации - операция, подобна на брейди сделката, която България сключи през 1993 г..

Замяната на частния дълг с книжа, които имат купон от 5%, означава 65% загуба за кредиторите, пресметнато по нетна сегашна стойност, според източниците на агенцията.

Дългът на Гърция ще достигне почти два пъти размера на нейната икономика догодина, ако няма сделка, допълва Блумбърг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъни

    1 0 Отговор
    И правилно-нека най-сетне да престанат да доразглезват и без това не особено работливата и достатъчно толерирана Гърция-нека "да си троши главата",щом могат само да протестират,
    вместо да се захванат здраво за работа,за да се опитат да спасят
    каквото могат.Да заработят здраво-като в Германия,вместо само да искат и стачкуват!
    Справка-тяхната "любима"Ангела М.,от Германия,разбира се!.....
  • 2 Дениз

    1 0 Отговор
    по мързелива нация от Гръка нема--вервайте ми--стига сте им давали пари,а да почват да работат за 300-400 евро на месец
  • 3 ГЪРЦЯ

    0 1 Отговор
    Незнам, защо забравяте за коника, че когато се е родил гъркът евреена е плакал, и най важноко колко милиярда германия дължи на гърците, прочетете малко да научите защо сте завистливи, ами ако решат да изпратят към500хляди българи обратно???????
  • 4 ас

    1 1 Отговор
    гърците винаги са били робовладелци за това са на това положение няма роби няма живот проблема е във робите от каде да ги доставят албанци българи турци или негри
  • 5 граматик

    1 0 Отговор
    Абе ГЪРРРРРР-ми ти още не си се научил да пишеш,а се пробваш..
    А и интересен не си,дори и нарочно да го правиш-просто-ти май
    само толкова си го можеш писането........