20 Септември, 2017 15:10 2 409 6

Доналд Тръмп предотвратил война

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • катар

Той спрял военни действия между арабските страни

Доналд Тръмп предотвратил война - 1
Снимка: БТА/AP

Саудитска Арабия и Обединените Арабски Емирства са обмисляли военни действия срещу Катар преди намесата на президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщи Straits Times.

Двете страни са подготвяли план за свалянето на режима в страната. Преди няколко месеца те обвиниха Катар, че финансира терористични групи. Разговорите са били държани в тайна и не са излезли в публичното пространство.

Тръмп обаче се е намесил и е предупредил, че всяка военна операция в Близкия Изток ще е от полза на Иран. Администрацията в САЩ е изпратила съобщения на високо ниво до Саудитска Арабия и ОАЕ за предотвратяване на ескалацията на напрежението.

Тръмп се срещна с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани по време на срещата на ООН. Той каза пред медиите, че Саудитска Арабия и ОАЕ не планират военни действия срещу Катар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    15 3 Отговор
    Малейиии! Тоя е направо супер гърл от bACTION! Хамирикански супергерой! Сега ще задръстят тарамбуките с оръжейни доставки - продажби.
  • 2 Бесен Язовец

    12 4 Отговор
    Срам срам Доналд Тръмп човека световен срам става по жалък и от Б.Б
  • 3 Бай хой

    8 3 Отговор
    Интересно защо обаче тогава катарците благодариха на Путин и Лавров. Меланиния убавец май се нуждае от нялакъв успех. Може би ще избие до лрак мякой народ или ще разруши някоя държава? Все хамерикански добрини. Но всички знаем че на заем брашно тъпкано се връща. А крава бойс са най задлъжнялата нация. ФАКТ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гого

    2 0 Отговор
    Готов е за нобелова награда за мир!
  • 6 Асд

    3 0 Отговор
    Това е признание на сащисаните за разпадане на анти-Асад коалиция. Войната в Сирия е пред приключване, въпросът е кой ще остане на страната на победените. Явно Катар сменят лагера. Накрая Саудитска Арабия ще поеме негативите.