Last news in Fakti

21 Септември, 2017 10:33 1 822 0

Апокалиптична вечер в Букурещ

  • буря-
  • букурещ-
  • буря-
  • гръмотевица

42-годишен мъж загина, след като дърво падна върху него 

Мъж на 42 години загина, след като дърво падна върху него при разразилата се буря снощи в Букурещ, предаде агенция Аджерпрес.

В румънската столица бяха регистрирани 13 паднали дървета, а шест автомобили са с щети след природното бедствие.

Буря, която метеоролозите характеризираха като "суперклетка", се разрази в Западна Румъния в неделя вечерта и отне живота на осем души. Над 140 души пострадаха, като част от тях още са в болница. По първоначална оценка причинените щети са на стойност най-малко 4,3 милиона леи (1,45 милиона лева).

Кметът на Букурещ Габриела Фиря разпореди вчера часовете в училищата да приключат по-рано заради задаващата се буря.

Градоначалникът поиска също да се проверят дърветата, така че да няма риск да бъдат отскубнати от очаквания силен вятър, както и да се укрепят покривите на сградите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: