Last news in Fakti

20 Септември, 2017 19:00 2 107 0

Румъния под тревога заради опасни бури

  • румъния-
  • буря-
  • мълния-
  • гръмотевица

Мълния уби пастир в източния окръг Васлуй

Румъния под тревога заради опасни бури - 1
Снимка: Shutterstock

Почти цялата територия на Румъния се намира под предупреждение за опасна буря, а местните власти вземат строги мерки за защита на населението, съобщава информационният сайт Зиаре.

Пет окръга - Дъмбовица, Прахова, Бузъу, Вранча и Бакъу, са поставени под "оранжев код", а в по-голямата част от останалите окръзи, както и в Букурещ, е обявен "жълт код".

Мълния отне живота на 49-годишен овчар в източния окръг Васлуй, а 64-годишна жена е в болница в тежко състояние след подобен инцидент в покрайнините на град Васлуй.

Хиляди хора останаха без електричество в окръзите Бакъу и Васлуй заради силния вятър.

Кметът на Букурещ Габриела Фиря разпореди часовете в училищата днес да приключат по-рано заради задаващата се буря. По същата причина по-рано ще затворят и някои банки в града.

Над 4000 пожарникари с 1000 технически средства са в готовност да се намесят в случай на нужда на цялата територия на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: