Last news in Fakti

6 Октомври, 2017 13:13 836 0

Ватиканът остава важен партньор на Тайван

  • тайван-
  • партньор-
  • отношения-
  • годишнина-
  • светият престол

75 години дипломатически отношения между Тайван и Ватикана

От Ватикана обявиха, че ще продължат тясното си сътрудничество с Тайван и ще останат важен партньор на Тайпе, съобщи Focus Taiwan.

Светият престол и Тайван отбелязват 75 години от създаването на дипломатически отношения. Ватиканският дипломат Пол Ричард Галахър потвърди, че Ватиканът ще подкрепя конструктивния диалог на Тайван с другите страни за световен мир.

Римокатолическата църква и Тайпе установиха дипломатически отношения през 1942 година. Приятелството и диалогът между тях продължават и до днес, въпреки промените в световен мащаб.

От Ватикана благодариха на католическата църква в Тайван за дългогодишния принос. Пол Галахър подчерта, че Светият престол ще остане ангажиран партньор.

В края на миналия месец президентът на Тайван Цай-Ин уен покани папа Франциск да посети Тайпе. Тя потвърди подкрепата си за хуманитарните усилия на Ватикана в световен мащаб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА