9 Октомври, 2017 13:00 1 251 31

НАТО не иска нова Студена война

  • нато-
  • студена война-
  • русия

Йенс Столтенберг изрази загриженост за военните учения на Русия

„НАТО не иска нова Студена война с Русия“. Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, цитиран от „Вашингтон Пост“.

Столтенберг говори след края на четиридневната парламентарна асамблея на НАТО в Букурещ.

„Ние сме загрижени, когато говорим за липсата на прозрачност от страна на Русия, когато става въпрос за военните учения, които страната провежда. Русия е наш съсед. Ние нямаме желание да я изолираме. НАТО не иска нова Студена война. Ние увеличихме нашите патрули в Черно море в отговор на руската агресия в Украйна. Търсим диалог. Това е нормално“ , заяви Стотелнберг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    29 6 Отговор
    "НАТО не иска нова Студена война". Само дето я води съвсем активно, а не иска ответни реакции.
  • 2 БУК

    11 6 Отговор
    Ами да си направил ''топла''!.....

    Коментиран от #3

  • 3 tost

    19 5 Отговор

    До коментар #2 от "БУК":

    Нали точно затова Нато струпва войски по границата с Русия,нещат студена война искат топла,щото САШ са натрупали 20 000 000 000 000 $ външен дълг. Хиените от САШ и ЕС са готови да се нахвърлят върху руснаците.

    Коментиран от #6

  • 4 юрист

    6 33 Отговор
    Хубаво изявление, но какво може да направи НАТО, след като русия вече води и информационна , и асиметрична война в държавите- членове на НАТО? Единствената възможност е НАТО да предприеме ответни мерки за сдържане на русия. И нека никой не се заблуждава, че България била “малка“ държава, от която русия изобщо не се интересува- през нашата държавна територия минават ВСИЧКИ комуникации на съседните и несъседните ни държави, а русия е КРАЙНО ЗАИНТЕРИСОВАНА ДА НАЛОЖИ по всякакъв начин своето руско влияние в натовска България. За това и троловете й ни хапят толкова жестоко, но... на зло куче- зъл прът- казва мъдрият български народ!

    Коментиран от #5

  • 5 Ьььььь

    19 3 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Още малко и ще се разплачеш-че руснаците ще те сготвят на супа...--чесно да ти кажа-не вярвам че ти самата вярваш в тези глупави нпо-лозунги които си написала..

    Коментиран от #8

  • 6 юрист

    3 32 Отговор

    До коментар #3 от "tost":

    “...Публикувано във факти.бг: Хиените от САШ и ЕС са готови да се нахвърлят върху руснаците...“ Руснако, България е ЧАСТ от ЕС И НАТО- следователно- според теб, България е готова да се нахвърли на русия- това ли пропагандираш, ти, етническият руснак и руски гражданин, в българските форуми и сайтове ? Я си бегай в якутия, че ни писна от РУСКИ ВОЙНОЛЮБЦИ като вас- руските държавни тролове, пропагандиращи руските държавни опорни точки в неруски сайтове на неруски език, като се преструвате, че сте част от местното население на натовската държава!
  • 7 Да го кажем направо

    23 3 Отговор
    НАТО под комнадването на САЩ търсят истинска война-иначе САЩ фалира. Дано осъзнават,че в конфликт с Русия ще изчезне цялото човечество-само заради алчността и арогантността на САЩ
  • 8 юрист

    3 28 Отговор

    До коментар #5 от "Ьььььь":

    До сега не съм допуснала мъж да ме сготви на супа, а камо ли да допусна руснак да направи това! Още малко, и ще напишеш, че Р. България е ОСНОВНА ВЪНШНА ВОЕННА ЗАПЛАХА за “малката, нещастна и бедна“ русия, а? ;) Опс- грешка - то това ВЕЧЕ е вписано в руската ви военна доктрина, одобрена от ваш путлер:) Та- оти ги ручаше жабетата при руснаците- забогатя ли, успя ли да пратиш децата си да се изучат в ...Силициевата долина във “вражеския“ сащ или още се чудиш как да ги урЕдиш да специализират в дубна;)

    Коментиран от #13

  • 9 Гост

    4 29 Отговор
    Нито исторически, нито културно, нито икономически нещо ни свързва с най-агресивната и войнолюбива страна на света. Преди сто и четиридесет години Русия освободи България от турско робство с една единствена цел - да седне на гърба на българина на мястото на турчина. От тогава до днес всички нещастия, всички проблеми на България произлизат от злата воля на Русия да граби българите, да ги мами без жал и да ги използва във войната с европейската цивилизация. Последен пример за това е измамата, че са произвели атомни реактори, които българите платиха с кървави стотинки на обща стойност повече от милиард лева! Далече, далече от Русия, ако искаме да сме близо до нормалния живот на своите деца

    Коментиран от #18

  • 10 Хаххаааххааахаххххааааааа..

    18 1 Отговор
    Ауууууу НПО -лизачите яко се плюнчат тук. То бива измислици-бива лозунги-ама надминахте и "Работническо Дело" бе тролове. Безумията ви са тотални.
  • 11 Morgoth

    17 1 Отговор
    НАТО отдавна означава САЩ, така че кой то е еня какво иска НАТО? Питайте какво иска Тръмп и ще разберете какво НАТО ще прави, независимо дали го иска или не.

    Коментиран от #12

  • 12 юрист

    3 25 Отговор

    До коментар #11 от "Morgoth":

    “....Публикувано във факти.бг: НАТО отдавна означава САЩ...“ Такааа ли? Тогава защо не пишеш същото на английски език в АМЕРИКАНСКИ сайт и не ругаеш директно самите американци, ами пишеш в български сайт на български език коментари срещу нато?:) Нали уж нато означавало само сащ, а?;) Схващаш ли колко си противоречиш и как думите ти са скарани с всякаква елементарна човешка логика?:)

    Коментиран от #21

  • 13 Дамммммммм

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Пак си сънувала червени петолъчки.

    Коментиран от #14

  • 14 юрист

    2 21 Отговор

    До коментар #13 от "Дамммммммм":

    Амииии- просто предпоследният материал, който прочетох,. беше за корнелия нинова- как този “велик ум“ изведнъж от ...стажант съдия в СГС взела, че се “преквалифицирала“ в юрисконсулт на СО;) Само за сведение- този, който има статут на стажант - съдия по нейно време, нямаше абсолютно никаква мотивация да стане юрисконсулт на СО- едното е магистратско място, а другото не е ... Много ми е странно защо синът й не следва в любимата й масква- нали и там има котиращи се вузове, а е избрал да полага докторантура в ...Силициевата долина в сащ;) Впрочем- родителката му за това стана шеф в бсп- за да издържа синчето си, докато завърши и докторантурата си в сащ:) Хвала на такива родители :D

    Коментиран от #16, #31

  • 15 юрист

    2 19 Отговор
    WSJ: Русия води хакерска кампания срещу мобилни телефони на военни от НАТО Според източници на изданието целта е придобиване на оперативна информация, както и оценка на числеността на формированията 04.10.2017 инвестор.бг
    WSJ: Русия води хакерска кампания срещу мобилни телефони на военни от НАТО Русия е открила нов боен фронт с НАТО, като атакува смартфони на войници от алианса, съобщава днес Wall Street Journal, като се позовава на западни военни източници.Според изданието войници, офицери и правителствени представители от Организацията на Северноатлантическия договор твърдят, че Русия води кампания за проникване в смартфони на военния персонал. Целта според тях е придобиване на оперативна информация, оценка на числеността на формированията, а също и сплашване на потребителите на устройствата. Характерът на кампанията свидетелства за координация на държавно ниво и няма съмнение, че тя е дело на Русия, казват източниците. По думите им в операцията се използват дронове с усъвършенствана апаратура за електронно наблюдение, която е почти недостъпна за цивилни лица.

    Мишена на кампанията са служещите в батальоните на НАТО, разположени тази година в Полша и балтийските републики.Сред атакуваните е подполковникът от армията на САЩ Кристофър Льорьо, поел през юли командването на натовската база в Полша. По думите му хакер с руски IP адрес се опитал да пробие двойната защита на паролата за неговия смартфон, а телефоните и профилите във Facebook на шестима от п
  • 16 Бай хой

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Много са обясняваш ма. Май не ти е чиста работата. Който пише фермани разтяга локуми за да мами. ФАКТ.
    Толкова ли ти е трудно да се изразиш нормално с едно изречение?
  • 17 юрист

    2 17 Отговор
    Разследване в Естония е установило, продължава Wall Street Journal, че с помощта на портативна телефонна антена руските служби са придобивали достъп до телефоните в района на военна база. При намесата се теглела или изтривала информация от личните мобилни устройства с цел тормоз или сплашване, казват западни представители. Източник, близък до НАТО, разказва, че в Латвия към един американски войник, готвещ се за участие в спортна проява, са доближил човек, който между другото споменал детайли за личния му живот и информация за негови роднини. Подобен случай имало и с американски войник, докато пътувал във влак в Полша. И двамата войници са убедени, че са имали работа с руски агент, пише Wall Street Journal. Вестникът цитира Кийр Жил, сътрудник към програмата за Русия и Евразия към "Чатъм хаус", според когото Русия винаги се е стремяла да атакува служители от НАТО с разузнавателни цели, но "подобна кампания за тормоз и сплашване няма прецеденти в последно време". /БТА/ По статията работи: Виктория Тошкова
    http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/wsj-rusiia-vodi-hakerska-kampaniia-sreshtu-mobilni-telefoni-na-voenni-ot-nato-247869/

    Коментиран от #19, #30

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 А стига бе...

    16 1 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Добре бе-юристе-значи според теб руснаците нямат право да подслушват военните от НАТО..ами хубаво..А я сега ми кажи АНБ и ЦРУ имат ли право да подслушват милиони хора по света----та чак и Президенти на държави които са тяхни съюзници..Меркел ...Оланд...Та викаш колко са гадни руснаците а??? Я не се прави на ущипана девст..еница и не пиши простотиииииии тук...

    Коментиран от #20

  • 20 юрист

    1 18 Отговор

    До коментар #19 от "А стига бе...":

    Ти да не си от тези- Путин разреши на чужденци да воюват в руската армия зад граница Дневник, 14:54, 09 окт 17, Президентът на русия подписа указ, с който се разрешава на чужденци, работещи на договор в руската армия, да служат в мисии в чужбина. Промяната влиза в сила веднага....Чуждестранните граждани в руската армия могат да бъдат редници, матроси, сержанти и старшини, но нямат право да бъдат офицери. При постъпването на воинска служба те се задължават "да съблюдават Конституцията на Руската федерация, строго да изпълняват воинските устави, заповедите на командирите и началниците, достойно да изпълняват воинския си дълг", но не полагат клетва "за вярност към отечеството". . Досега министерството на отбраната НЕ Е СЪОБЩАВАЛО ДАЛИ И КОЛКО ЧУЖДЕНЦИ ИМА СРЕД РУСКИТЕ ЧАСТИ В СИРИЯ...“ http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/10/09/3056352_putin_razreshi_na_chujdenci_da_vojuvat_v_ruskata/ и http://publication.pravo.gov.ru/Document/View/0001201710090001?index=0&rangeSize=1 И какво излиза сега- ЧЕ АФРИКАНЦИТЕ, КОИТО НЯКОИ ОТ ВАС СА ВИЖДАЛИ В КРИМ И В ДОНБАС, НЕ СА АМЕРИКАНСКИ, А РУСКИ ВОЙНИЦИ, а?:D:D:D Не разбрахте ли, че на лъжата краката са къси?:)

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Morgoth

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    В грешка си - аз не ругая САЩ. Те ми осигуряват западния модел, който погледнат в цялост ми носи по-добър начин на живот. НАТО пък са гарант, че в България няма да има война. Ако ще да са само гарант на това, че натовска страна няма да ни нападне.
    НАТО обаче се финансира основно от САЩ. В НАТО армията на САЩ е с по-голям бюджет от всички останали и е по-силна от всички останали взети заедно. САЩ реално управлява НАТО. И това е факт. Така че какво иска американският президент е много по-важно от това какво иска "администраторът" на НАТО. Който плаща той поръчва музиката.
  • 22 А стига бе...

    11 1 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    Путин сега го разрешава-а брикетите в Украйна са от 3 години там-а влези малко в час бе-ставаш вече безинтересна и тъповато скучна..

    Коментиран от #25

  • 23 А стига бе...

    10 1 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    И не ми отговори на първият пост--или викаш "нема кво да кажа"..и преместваш темата...Айде не така..

    Коментиран от #26

  • 24 Бат Ваню

    1 16 Отговор
    Русия е необходимия дразнител запада да живее добре. В първите дни след срива на рублата руснаците са хвърлили 120 млрд. долара за да я задържат.... и тя пак се срина.... Така чеее.... колко ли струва анексът в Крим?..... Европа не може да се противопостави сама на Русия... без Щатите.... (при евентуален военен конфликт) Света се управлява от САЩ... и.... запада (тоя път и ние сме на правилното място...). Тука оня ден чета за фалиралите Щати, за преуспяваща Русия.... ха ха ха.... Тва са хора които не знат къде се намират.... Примката около Русия се затяга бавно, полека, но се затяга...

    Коментиран от #28, #29

  • 25 юрист

    1 18 Отговор

    До коментар #22 от "А стига бе...":

    Това са твои измислици и интерпретации. Брикети- не брикети- цялото руско тролско войнство виехте на умряло, че в Донбас имало чернокожи бойци, само дето много усилено премълчавахте ЧИИ ВОЙНИЦИ са те:) Няма какво да “влизам в час“- безсмислено е да се спори с руско радио...Дори да видите с очите си доказателства за руската намеса в Донбас, заради раздвоеното си рускобългарско съзнание, пак няма да им повярвате- дори да са доказателства, взети по законосъобразен начин съгласно руското , българското и украинското НПК. За мен е ясно, че кръвта вода не става, но поне си обозначете произхода, че ми писна да се представяте за българи, чиито 2ма родители са етнически българи и умишлено да скривате факта, че поне единия от родителите ви е руски гражданин или етнически руснак!
  • 26 юрист

    0 17 Отговор

    До коментар #23 от "А стига бе...":

    Имам много какво да кажа, но на физическо лице - български гражданин, с разрешение за достъп до класифицирана информация на НАТО. Ти имаш ли такъв достъп , издаден от оправомощените български държавни органи? Нямаш, нали? Хайде сега- пий една студена ракия в кръчката за отскок, натаралянкай се като руски казак и досаждай на жена си!
  • 27 ТФ НСА кърлинг

    4 0 Отговор
    Студената война е геополитически конфликт продължаващ над 50 години! В тази форма се смениха над 3 поколения шпиони! Битката е отвъд Религията и бие по убежденията на хората в съвсем друг формат! Студената война е събитие в човешката История, защото реално победителят не е ОЦЕЛЕЛИЯТ, а УБЕДЕНИЯТ!!! Средствата са повече към въздействие и манипулация, отколкото към изтребление! Студената война е най-мащабната, защото в нея НЯМА НЕУТРАЛНИ СТРАНИ!!!
  • 28 БГ натовец

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бат Ваню":

    Не си на правилното място бат Ваню, само така си мислиш.......
  • 29 Румяна Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бат Ваню":

    Примката около Русия се затягала и като Наполеон тръгнал да освобождава безправните селяци.Подгонинила го не само армията,а жени ,старци и попове с вили и лопати.А пък Хитлер се перчел ,че за 6 месеца ще покори руснаците.Умните политици знаят история и си правят изводи.Дали либералните лигльовци имат шанс?Едва ли.Армиата им ще капитулира първо психологически.Половината ще ги тресе несподелена любов между гейовете.
  • 30 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Много са плашливи тези натовски войници.Ако почне война сигурно и ще си изненадат,че руснаците стрелят!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: