10 Октомври, 2017 08:03 4 358 15

САЩ трябва да са готови за сблъсък със Северна Корея

  • сащ-
  • сблъсък-
  • северна корея

Джеймс Матис се надява дипломацията да има успех

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис призова военните сили на страната да са в готовност за евентуален конфликт със Северна Корея, съобщи CNBC.

През последните дни президентът на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен – ун отново си размениха нападки.

„В момента дипломацията е водеща. Засилваме санкциите и дипломатическите усилия, за да изведем Северна Корея от този път. Никой обаче не знае какво ще стане. Аз или американската армия не можем да кажем това. За това и военните трябва да са готови . Ние трябва да гарантираме, че имаме военния потенциал, в случай, че президентът се нуждае от него. Това е най-сложната международна ситуация, от както съм на служба през последните 40 години“, заяви Матис.

Напрежението между Вашингтон и Пхенян се засили, след като Северна Корея извърши пореден ядрен опит преди няколко седмици. От ООН вече въведоха допълнителни санкции срещу страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо

    23 7 Отговор
    Ако САЩ обуздаят алчността и егото си-няма да има никакъв сблъсък.
  • 2 Rldik

    11 2 Отговор
    На времето и Чембърлейн използва подобен израз за Великобритания и какво стана ? Хитлер и Сталин казаха: "А-а-а добре, ние ще разпуснем армиите си и ще сеем боб..." ? Когато един цирей набере, той се реже. Ако не се направи на време - отравя кръвта и изхода е летален за целия организъм.
  • 3 Наш от село

    11 5 Отговор
    Те ако не воюват с някой ще им рухне икономиката

    Коментиран от #8

  • 4 адиде

    7 4 Отговор
    ще бъде интересно! Да се почват
  • 5 Кики

    11 3 Отговор
    " Засилваме санкциите и дипломатическите усилия "

    Хайде изберете едно от двете, защото не върви и двете... много е нагло!
  • 6 Барчо

    16 5 Отговор
    Краварите са като викингите, но в съвременен вариант. Нападат някоя държава от която в последствие се оказва не само съсипана, но и ограбена от тях. В съвременния си вариант, просто си намират някаква причина, с която непрекъснато облъчват общественото мнение и след като сметнат, че то е добре насочено си намират и повод за агресията. Сега това го виждаме в действие със СК. Някои ще кажат, че няма какво да се вземе. Има имааааа. Не винаги трябва нещата да са съвсем материални. Там ще си направят военни бази на границата с Русия. А и останалите корейци ще ги ползват като роби. Те имат богат опит в робовладелството. Френската буржоазна революция започва през 1789 г, а робовладелския строй в щатите е приключил през 1865 г. Сами си направете сметка за какви хора става въпрос. Естествено е, че няма да бъдат оковавани и пребивани за да работят. Има най-различни лостове за това, които се забулват с различни думи с още по-различно съдържание от истинското.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 по темата

    12 6 Отговор
    Дали са съгласни Южнокорейците, които ще бъдат ударени заради терористите от краваристан.
  • 8 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "Наш от село":

    Ако не воюват те ,ще трябва да воюваме ние!

    Или ще ти е приятно да дойде някакъв откачалник като Кимчо да въведе военен комунизъм в България?

    Коментиран от #11

  • 9 толстой

    5 9 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Те и руснаците правеха така с България !

    Коментиран от #13

  • 10 данко

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Няколко години по-рано е отменено крепостното робство и в Русия от Цар освободител!!!

    Коментиран от #15

  • 11 Кики

    7 5 Отговор

    До коментар #8 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Ами хубаво е да дойде Ким за 5 години да поизчисти, пък и да мръднем малко...
  • 12 Никога

    9 5 Отговор
    Няма да посмеят говедарите да нападнат СК, защото първо Ким ще срути Сеул и Южна Корея, и второ заради непосредствената близост на два огромни фактора - Китай и Русия. Краварите не са толкова тъпи и прекрасно знаят, че ако нещо се обърка китайците и руснаците направо ще им разковат п....лския краварник.

    Коментиран от #14

  • 13 Барчо

    16 4 Отговор

    До коментар #9 от "толстой":

    И как точно? През 1975 г бензина е 8 ст за литър, а сега е 2.30 лв. Тока тогава е 1.5 ст на кв, а сега е 15 ст. Намерих преди време моя платена сметка за парно за 90 кв жилище в центъра за м.февруари от 3.80 лв, а миналата година за същия месец сметката ми е 384 лв. Да не говорим за храната. Може да не е имало голям избор като сега, но беше натурална и полезна. Сега има избор, но избор на ментета. Тогава сиренето беше 2.60 лв на кг истинско, а в момента ако такова се направи, ще бъде не по-малко от 15 лв. За какво робство ми говориш бе, друже? Да не говорим за престъпност и трудова заетост, за сигурност и т.н. Тогава ли сме били роби или сега????
  • 14 Барчо

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "Никога":

    Дреме им на краварите дали ще срутят ЮК или Япония!!!! Това ще са предвидени загуби. Нали краварската територия е защитена от разстоянието! Само че си много прав за това, че има много фактори, които няма да позволят тази война. Просто това си е трик на американците да нажежат там обстановката и да си продадат буклуците иначе наричани от тях "модерно оръжие"
  • 15 Барчо

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "данко":

    И какво има общо робството с крепостничеството??? Да ти обясня. Нищо общо. Роба работи като роб. Това означава со бой и кютек, шапръчане, наказания като висене на топлото слънчице от дърво надоло с главичката. И от време на време да не заспи сладичко, го поотупват с дебели пръчици по петичките. И в общи линии са дали права на едни болни мозъци да измислят чудни наказанийца. Много пъти са надминавали и инквизицията по изобретателност.
    Крепостничеството е че селяни им се дават земи, които обработват и нямат право да напускат селищата, където живеят. От продукцията и се отделя толкова, колкото да преживяват. Няма бой, няма принуда. Ако искаш да ядеш, работиш. Между другото и сега е така. Който иска да яде, работи.