10 Октомври, 2017 11:50 2 057 8

И Кипър затяга бойни редици

  • кипър-
  • военна база-
  • никозия-
  • турция-
  • реджеп ердоган

Никозия модернизира военните си бази 

И Кипър затяга бойни редици - 1
Снимки: Shutterstock

Кипър е решил да модернизира и издигне ролята на двете си бойни бази - военновъздушната "Андреас Папандреу" в Пафос и военноморската "Евангелос Флоракис" в Зиги, съобщава в. "Вима".

Медиите на Острова на Афродита обобщават, че това става в момент, когато отношенията между САЩ и Турция са обтегнати заради политиката на президента Реджеп Ердоган и най-вече заради арестите на турци с американско поданство, срещите с президентите на Русия и Венецуела Владимир Путин и Николас Мадуро и нахлуването в Сирия.

И Кипър затяга бойни редици

Островната държава може да не притежава голяма по брой армия, но има важно геостратегическо местоположение, което с необходимата инфраструктура може да се превърне в значим стълб при формирането на отбранителната структура на ЕС, твърдят от Никозия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    8 27 Отговор
    Турция трябва да си вземе Кипър обратно....Щом Русия може защо да си вземе Крим що Турция да не си вземе

    Коментиран от #3

  • 2 Хасан

    3 10 Отговор
    Все пак Кипър не в Нато и винаги ще бъде проблем за Турция
  • 3 Грос

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Аз пък мисля първо Кипър да си вземе Северната част на острова, а после и цяла Мала Азия открадната от тУРция през 13-ти век!?
  • 4 Хасан

    6 9 Отговор
    Само Измир е 4 милиона.... а цяла Гърция 10 милиона..гърците без подаяние от Европа 10 милиона не могат да хранят а Мала Азия ще вхемат..а гръцки Кипър е колкото населението на един булевард на Истанбул..
  • 5 Севгюл Чиликова

    10 1 Отговор
    Хасане, твоят Ерди скоро ще загуби играта, а ти ще плачкаш горчиво. Гавуре мил. ДПСто няма да те закриля и тя повече, партията майка ще се разбяга при идващият политически хаос в твоята любима обречена Турция. Прочети какво казваше навремето Сюлейман Демирел, чети Гавуре помашки.

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 Хасан

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Севгюл Чиликова":

    Човек който няма аргументи и няма мозък да мисли обижда Севгюле...момче иди чети
  • 7 Bozkurt

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Севгюл Чиликова":

    Ей Пеньо пак се изказваш неподготвен :)
  • 8 Барчо

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Севгюл Чиликова":

    Ердо се е закачил на печелившия кон, за разлика от нас. Бъди сигурен, че няма да загуби. Не съм симпатизант на Турция поради общата ни история, но краварите много, ама много сгрешиха като решиха да отстранят по този груб начин Ердоган. И да. В момента съм за Турция, защото не са подлоги на краварските олигофрени и си имат собствена политика, която следват без значение дали е харесвана от американците.