Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 08:07 2 090 0

Кървав бунт в затвор! 13 души са убити

  • мексико-
  • затвор-
  • бунт-
  • убити-
  • затворници-
  • полицаи

Полицията използва сила срещу затворниците

Тринадесет затворници бяха убити при кървав бунт в затвор, намиращ се в северната част на Мексико, съобщи ABC, позовавайки се на властите.

Полицията е потушила със сила бунта на затворниците. Окървавен е бил затвор в щата Нуево Леон. Броят на жертвите може да се повиши, защото осем души са в критично състояние.

Силите за сигурност обявиха, че размириците зад решетките са започнали късно през нощта, като в основата на всичко стои конфликт между две банди.

Няколко часа полиция и надзиратели са водили преговори, за да потушат размириците. В крайна сметка обаче униформените са решили да използват сила и да стрелят, за да защитят пазачите и другите арестанти.

При първия опит на полицаите са поемат контрол, около 150 затворници са ги посрещнали агресивно. Кървавата нощ е завършила без нито един убит полицай. Един униформен обаче е бил тежко ранен.

В началото на миналата година 49 затворници бяха убити в друг затвор в Нуево Леон. Тогава в сблъсък влязоха две фракции на картела „Сетас“, който се слави като един от най-големите в страната и региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: