12 Октомври, 2017 20:05 2 028 5

Израел последва САЩ и напуска ЮНЕСКО

  • сащ-
  • израел-
  • юнеско-
  • напускане

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху разпореди на Министерството на външните работи да подготви излизане на страната от ЮНЕСКО заедно със САЩ, съобщиха от канцеларията на премиера.

Същият съвет даде и посланикът на Израел в ЮНЕСКО Кармел Шама Коен. „До днес бях на мнение, че не трябва да излизаме от ЮНЕСКО, независимо от нейните безумни решения. Сега обаче, след като САЩ излизат, главно заради преследванията на Израел в ЮНЕСКО, мисля, че и ние трябва да излезем с тях незабавно”, написа дипломатът в своята Facebook страница. Той подчертава, че това е негово лично мнение и че окончателната дума има премиерът на Израел, който според Коен има „по-широка и детайлна картина” върху процеса.

Две са причините за излизането на САЩ от организацията. Едната е, че по този начин правителството на Щатите се опитва да спести средства от бюджета, а другата е позицията на ЮНЕСКО спрямо Израел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостенче

    16 7 Отговор
    Ирина Бокова там ли е шеф2. Хайдее, разтурихме и тази организация. Очаквам след нея да "изгърмят" НАТО, ЕС, и САЩ да се разпаднат на съставните си щати. Където се появи българин всичко се разпада.
  • 2 Лаптопа

    8 9 Отговор
    Юнеско е само фиктивна организация, от 10-15 години не прави нищо, нещо като Румен Радев - доблестният честен летец който като Гоце ще обиколи 154 държави за банкети и шегички, инак ако САЩ и Израел наистина се оттеглят може и да заработи организацията, така че Бокова е в правилният момент

    Коментиран от #4

  • 3 герберасите на власта

    11 2 Отговор
    Благодарим на Бойко който направи всичко за нас,вълнообразни пропадащи магистрали който да ремонтираме с държавни пари веднага след предаването им,течаши покриви след "безплатната санировка",тротоари рушащи се два месеца след издаването ,пръстовите отпечатъци в здравните заведения за който се похарчиха доста пари,вдигането на пенсиите на нашите родители ,е не на всички но нали им замаза очите ,май е по добре да не правиш нищо от колкото да теглиш заем от 25 милиарда и да обричаш населението да връща.
  • 4 куку руку ку

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Лаптопа":

    На Бокова мандата й свършва. А Израел се измъква защото не хареса позицията на ЮНЕСКО за светите места и палестинците, че светите места са на всички религии и че палестинците са също толкова хора, колкото и евреите.
  • 5 ТДА

    1 0 Отговор
    на чифутите не им харесва , когато не се играе по тяхната свирка .