Last news in Fakti

21 Ноември, 2017 20:07 1 894 20

Сърбия няма да налага санкции на Русия

  • сърбия-
  • русия-
  • санкции-
  • александър вучич-
  • косово-
  • валентина матвиенко

Русия подкрепя Сърбия по косовския въпрос

Сърбия няма да налага санкции на Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Сърбия не е въвеждала и няма да въвежда никакви санкции срещу Русия, заяви днес сръбският президент Александър Вучич на среща с председателката на горната камара на руския парламент Валентина Матвиенко, съобщи руската агенция ТАСС.

Матвиенко е на посещение в Сърбия начело на делегация на Съвета на федерацията. След срещата с Вучич тя потвърди, че сръбският президент планира да посети Москва в средата на декември.

Рускинята каза, че Сърбия продължава курса на сътрудничество с Русия, независимо от стремежа на Запада да ограничи контактите между двете страни. „Ние уважаваме принципната позиция на Сърбия, която отговаря твърдо на призивите отвъд океана да не сътрудничи с Русия", каза Матвиенко.

Председателката на Съвета на федерацията оцени положително и нежеланието на Сърбия да се присъедини към НАТО и отказа на Белград да въведе санкции срещу Русия. Тя отбеляза още, че решението на косовския въпрос е невъзможно без участието на Съвета за сигурност на ООН, в който Русия заема твърда позиция против независимостта на Косово.

„Ще подкрепяме Сърбия в тези възможни решения и формати, които са приемливи за Сърбия. Предполагам, че Сърбия никога няма да признае независимостта на Косово. Русия като член на съвета за сигурност на ООН никога няма да стои настрана", каза Матвиенко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    13 4 Отговор
    Сърбия и Русия = ВНЛ
  • 2 Бесен Язовец

    11 8 Отговор
    Сашко Вучич е голям мъж, изкефи ме много, кога пя на Реджепчо турският хит Осман ага, сега ако издаяни и една Калинка мая на Вовката, ще бъде мой кумир !

    Коментиран от #3

  • 3 Бесен Язовец

    9 9 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Човека е скроен широко чуеш ли ти малка Арда? Тука станахте големи патриоти нещо ама от вашия патриотизъм България загина!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Тончо

    8 10 Отговор
    Сърбите пак го играят на необвързани, както при Югославия, но те затова се разцепиха защото никой нямаше ангажимент към сигурността им.

    Коментиран от #11

  • 5 Бесен язовец

    15 10 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    България загина заради продажните кухи лейки - русоробите.

    Коментиран от #6

  • 6 Бесен Язовец

    12 7 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен язовец":

    Не, България загина заради такива подлизурковци като тебЕ!

    Коментиран от #8

  • 7 СССРБАРЕТА

    15 15 Отговор
    Историята се повтаря! Сърбия отново както и при втората световна война слуша сърцето си а не гледа парите! А бълхария отново гледа парите на запада и грам не слуша сърцето си! Само че историята показа че колкото пъти запада е посегнал към Русия толова пъти си е седнал на задника! Затова и българия беше орязана от великите сили като загубила страна във ВСВ!!! Историята се повтаря.....

    Коментиран от #9, #15

  • 8 Барчо

    9 6 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Тоест, признавш си, че си поодмазвач и подлога, доообре, признат грях, полвин грях !

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Бесен Язовец

    10 9 Отговор

    До коментар #7 от "СССРБАРЕТА":

    България ще пребъде, а твоита рассея заедно със сърбия скоро ще забелят бананата !
  • 10 Бесен Язовец

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    Подлогата ти е в кръвта и деенкато на тебе или на кратко потомстве родовообременена подлога си
  • 11 Plovdiv

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Тончо":

    Hие като сме " обвързани", да не би някой да има ангажимент към сигурността ни?!
  • 12 Кики

    14 6 Отговор
    Обичам страните, които уважават Русия!
  • 13 Барчо

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    Не ползвай моя ник!!! И така се личи че си собственото ти русофобско мнение, което не е мое.
    То и някой друг пише от време на време от името на Язовеца, но и там си личи.
    Коментар №5 е напълно прав и аз много съжалявам че е така, защото и аз а и много други нетъпоумни са го разбрали. България е със затихващи функции, както каза прословутия професор. От 1989 г до сега 2015 г са заличени от картата на България 164 броя села, а сега сме 2017 г. Други 564 села имат население по-малко от 10 човека, в 989 села живеят по-малко от 49 човека и то е ясно, че са над 70-80 години. Данните са до 2015 г. Ние сме уникални и в това, че Гугъл се принуждава да се набутва и обновява няколко пъти в годината заради изчезващите села. Няма друга държава по света, която да се топи по този начин както с населените си места, така и с числеността на населението си. Ако това според теб не е унищожаване на Българското население, не знам какво ще е. Такъв погром не е имало и по времето на турското петвековно робство и войните, които сме водили след това.
    И тези факти съм ги виждал на практика като съм пътувал, особено в някои райони. Може да си чувал интересното географски израз: "Северозападнала България". Днес там, утре и в други райони. Амин!
  • 14 Барчо

    6 5 Отговор
    А що се отнася до сърбите, те са избрали страна и не са никак неутрални. И това не е нито НАТО нито ЕС. По тази и причина никой не може да и дава в момента наклон на дедовия.
  • 15 Пеньо

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "СССРБАРЕТА":

    Безроднико, първо се научи да пишеш на български и тогава коментирай! Ти до там си небългарин, че пишеш България с малка буква! А аз ще напиша твоята народност с главна буква - Безродник!

    Коментиран от #17

  • 16 Свободен

    5 2 Отговор
    Нормално, все пак Сръбия е личната проститутка на Русия. Дори знамето им е същото, само са го обърнали наобратно (явно не знаят какво значи обърнато знаме...)
  • 17 Барчо

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Пеньо":

    Ако забелязваш коментар № 7 нарочно е написал държавата с малка буква, както и е заменил в думата и буква. Така подчертава в какво сме се превърнали. Не е от неграмотност или от безродие, както казваш. Това е от безсилие да се направи каквото и да е. Все едно сме на Титаник и наблюдаваме как кораба потъва. Всички сме в него, но нищо не можем да направим. А повечето сме като жаби в блато. Не виждаме къде сме, но сме отворили големите усти за родолюбие, за българщина и т.н. А в края на краищата си седим като мастии на комповете и кръчмите и само коментираме. Той поне има достойнство да покаже грешките и истинското състояние, а краварските подлоги просто вървят по очертания път на съсипия и го хвалят, като се правят на големи българи. И да не се надяват че след като българската държава изчезне, краварите ще ги вземат под крилото си. Ще изчезнат заедно с всички останали.
  • 18 ПЕРО

    4 1 Отговор
    Русия винаги им е давала от нашите територии, как няма да се обичат. През 1878 година Сърбия получава населения с 99% българи град НИШ. Не случайно сега направиха филма Зона Замфирска, за да покажат, че там винаги е било сръбско. През междусъюзническата война Русия пак ги подкрепи да откъснат още българска земя. През 1944 СССР създаде македонската нация дадоха им Македония опитаха и с пиринския край. Все за наша сметка.

    Коментиран от #19

  • 19 Дух

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "ПЕРО":

    Кой те пречил и пречи сега да ВАРДИШ земите на България?Все някой ви виновен.
    Кой и как разтъргувал трите морета,патриот хуев?
  • 20 Хачитурян

    1 0 Отговор
    Наистина Сърбия със своята балансирана международна
    политика която води от десетилетия /тя дълги години по времето на Й.Б.Тито председателствуваше Организацията на Необвързаните държави/, винаги за разлика от нас "ибрикчийте" на Европа е ползувала дивиденти и подкрепа от световната общественост !
Новини по държави: