Last news in Fakti

27 Ноември, 2017 19:16 2 860 32

Сърбия се въоръжава от Беларус

  • сърбия-
  • изтребители-
  • беларус

Белград закупува противоракетни системи и изтребители

Сърбия ще купи четири противоракетни системи С-300 и шест изтребителя МиГ-29 от Беларус, съобщи B92.

Очаква се договорът за сделката да бъде подписан от сръбския президент Александър Вучич и беларуския държавен глава Александър Лукашенко.

Според някои източници двете страни вече са договорили подробностите по сделката. Според тях това споразумение ще постави Сърбия „на върха в региона“.

Сърбия ще трябва допълнително да модернизира получените изтребители. Смята се, че страната е договорила цена под пазарната такава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    9 27 Отговор
    Значи старите мигове дет им ги подариха ручняците, са се строшили !

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Барчо

    27 9 Отговор
    Много добре. Така сърбите няма да попаднат под краварските санкции. Не купуват руско оръжие директно от Русия. Пък и ще са доста по-добре въоръжени от нас.
  • 3 Барчо

    26 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Май се свикна една европейско-балканска държава да има 1-2 действащи самолета. Що пък смяташ, че са се строшили? Хората си купуват още. Не са като нас да разчитаме на турски самолети да охраняват небето над България.
  • 4 someone

    26 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    по-скоро зъбите са ти са се строшили от завист и злоба.

    Коментиран от #6

  • 5 другаря с ладата

    9 27 Отговор
    в сърбия заплатите са по-малки дори от българските, но ще купуват изтребители, как беше лафа - на гол тумбак чифте пищови.

    Коментиран от #7

  • 6 Бесен Язовец

    4 20 Отговор

    До коментар #4 от "someone":

    За каво да им завиждам, за петте тошляка ли ?
  • 7 Барчо

    23 7 Отговор

    До коментар #5 от "другаря с ладата":

    Средната заплата в Сърбия за 2016 г е с 35% ПО-ВИСОКА ОТ ТАЗИ В БЪЛГАРИЯ. Направи си справка преди да спамиш и да ставаш за посмесище. 2017 още не е приключила и по тази причина няма да е точна за момента. И колко действащи самолета имат сърбите и колко ние. Да земеш ей така да си направиш справка, че мене ме е срам.

    Коментиран от #8

  • 8 другаря с ладата

    8 19 Отговор

    До коментар #7 от "Барчо":

    това в някой сръбски вестник ли го чете? БВП на сърбия е по-малко от българското, БВП на глава от населението също, индексът на човешко развитие им е по-нисък и въобще по всички статистики за качество на живота са по-назад от нас. като са толкова високи сръбските заплати, качвай се на действащия самолет и заминавай за белград.

    Коментиран от #11

  • 9 Бесен Язовец

    16 6 Отговор
    Сърбите си стяга армията а БГ.си плаща за охрана на небето кой по- умен?

    Коментиран от #10

  • 10 другаря с ладата

    5 17 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    толкова е стегната, че косово се отцепи, а войводина и санджак са автономни области. скоро само белград ще остане, тамън като е по-малко територията по-лесно ще я стегнат.

    Коментиран от #12, #15

  • 11 Барчо

    14 4 Отговор

    До коментар #8 от "другаря с ладата":

    А ти къде го чете, в някой краварски сайт ли? Това на което се базирам е статистика от българска страна на fogs news. Ти откъде цитираш цифрите? Всъщност ти не цитираш цифри, а само плямпане и съчинение по краварска картинка.

    Коментиран от #13

  • 12 Бесен Язовец

    18 6 Отговор

    До коментар #10 от "другаря с ладата":

    Косво се отцепи щото страхливите от САЩ и НАТО им меткаха бомби ама не посмяха да влезнат по-суша щото сърбите такъв им го бяха приготвили че на тия чувалите нямаше да им стигнат! И как дамо им свалиха уж невидимия Стелт хахаха с радар и ракети от 1965 г.хахахаха смешници а тръгнали на Русия да се дървят ако тръгнат към Русия самолетите ще паднат още в Прибалтика

    Коментиран от #14

  • 13 другаря с ладата

    5 12 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    цитирам статистика на световната банка, международния валувен фонд и ООН за БВП на страните, последните проучвания са от 2016 и 2015:
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)
    България е на 78-80 място, а сърбия на 90-92.
    "fogs news", какво е това, май искаше да кажеш fox news? Че ти не можеш да пишеш, а си тръгнал да спориш.

    Коментиран от #17

  • 14 другаря с ладата

    7 17 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    ти си доказателство, че за русофилите България не струва нищо, за вас важни са само русия и сърбия. освен да шорате водка и ракия, друго не можете, айде марш в беуград като е толкова велика сръбия!

    Коментиран от #18

  • 15 Барчо

    12 4 Отговор

    До коментар #10 от "другаря с ладата":

    Войводина 66% са сърби и останалите най-многото са унгарци 13%. Другите проценти от населението са разпределени по 2% между цигани, хървати, цигани, румънци. Как точно ще се отцепят от сърбите самите сърби някак си статистически необосновано.
    Ако смяташ, че Санджак с население по-малко от 90 000 човека и съответната територийка ще е пълноценна отделна държава, значи си мнооого зле.
    Това за което говориш можеше да стане когато се отцепиха другите. Сега вече е късно. Мандалото хлопна.
  • 16 ГОСТ

    3 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Сърбия се въоръжава от Беларус -с МАЗ-ове

    Коментиран от #19

  • 17 Барчо

    11 4 Отговор

    До коментар #13 от "другаря с ладата":

    frognews. И тук говорим не за БВП, а за средна работна заплата. Това са различни неща.
  • 18 Барчо

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "другаря с ладата":

    Земи се кръсти "господина с бентлито или нещо такова, което никога няма да имам".

    Коментиран от #20

  • 19 Барчо

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "ГОСТ":

    А ние ще плащаме не само за наем на чуждо въоръжение, но и за чужди пилоти и издръжката на техните командири, както и на техните семейства. Армия всяка държава храни. Ако не своя, то чужда, но армия ще храни.

    Коментиран от #21

  • 20 другаря с ладата

    4 11 Отговор

    До коментар #18 от "Барчо":

    ще се кръстя сръбина със заставата, но преди това ще ударя 1 бутилка водка и ще целуна портрета на путин, иначе ще ме изгонят от партията.
  • 21 Перо македонеца

    6 14 Отговор

    До коментар #19 от "Барчо":

    Ние плащаме за 10 развалени двигателя за за МИГ от които само един запалил, плащаме за два реактора по технология от 70 те години, дето никой не ги е видял, за това плащаме за най-скъпия газ, за най скъпите горива в Европа да благодарим на Путлер и рашка за всички мизерии.

    Коментиран от #22, #30

  • 22 Бесен Язовец

    17 2 Отговор

    До коментар #21 от "Перо македонеца":

    Това е резултат от политиката на правителството на ГЕРБ последните 10 г.а именно насаждане омраза към Москва а по повод реакторите са дъбест с 2 защити а не като тия US във Фокушима с 1 защита продължаваийте да плювате по Русия и нещата ще стават още по - зле !

    Коментиран от #23, #27

  • 23 стоян георгиев

    4 15 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен Язовец":

    ами газа беше наи-скъп при милите ти комуняги бе убавец!!!те договориха и големия шлем с реакторите.сега при санкциите се оказа че газа за българия може да е под 200 долара ,а преди при приятелството над 500.единствените дето плащаха по-скъп бяха сърбите:))))!та тва е руското приятелство с троини защити.руските реактори са като руските самобрсначки или руските самолети.пълна бръкма.нагледахме се на руски или съветски технологии последните 50-60 години.то не бяха кремиковци ,то не бяха панелки и москвичи.все с троина защита,не като американските във фукошима!!!!хо..хохооооохо!

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 стоян георгиев

    3 10 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен Язовец":

    панелката кво?тва е наи-грозното и наи-нефункционалното нещо на света.дори не бих го нарекъл жилище.да го сравняваш с американските или квито се сетиш е смешно.тва дори с африканските жилища неможе го сравни.именно поради тази причина може да се поинтерасуваш що другарите не искаха да живеят в новите панелки,а предпочитаха 40 годишните стари царски кооперации!!!апартаментите на децата на живков и компанията бяха именно в тях изгонили старите им собственици.белене не е оферта не за американците ,а за българите бе убавец.щото ще ни фалира .20 млрд лева ще ги връщаме с приходи от под 500 млн.я сметни кога ще ги върнем при една нормална лихва.оооо ти тия сметки ги неможеш.ти си по лозунгите.ураааа,напредддд россия...ама не е достатъчно.козлодуи скъпи ми андрешко е по 6 стотинки щото е изписан отдавна.ако трябва да му се плащат амортизациите цената на тока ще е над 20 стотинки ама теб тва не те интерасува нали?теб подобно на всеки алитерат те интерасуват крините популиски деиствия на бсп и компанията.иначе чернобил и козлодуи са с една технология пали свещи да не се повтори тва дето стана в украина у нас,щото съветския гражданин както казах една свястна самобръсначка не успя да създаде за 100 години,а се пъне да прави ядрени централи.

    Коментиран от #26

  • 26 Бесен Язовец

    7 2 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    Къв Чернобил те гони тебЕ БЕ? Чернобил е човешка грешка не техническа бе скокич! И кви 20 милярда също те преследват руснаците казха хората че ще го построят за тяхна сметка самоче ние ще го купуваме от тях и нали се сещаш че цената нямаше да надвишава тази на Козлодуй от 6 ст.хохохо с утре като кажат затваряйте АЕЦ Козлодуй и тия като пернат катинара ще трябва да купуваме от франсетата на Дунава ток и май ще ти се наложи да палиш кандилото щото свещите няма да ти стъпят на цена и ще усетиш как са живяли хората през средните векове!!!хохохо ,,начетения философ"почвай да слагаш главни букви бе гледам че запетаите си ги научил хохохо

    Коментиран от #28, #31

  • 27 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен Язовец":

    Понеже са им най-"сигурни" затова ли оляха пак цяла Европа в радиоактивни боклуци. Те да си седят в мизерията ама защо и нас ни дърпат. Преди 30 години ни залаяха с радиация, още не можем да се оправим, сега пак.
  • 28 Гост

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    Чернобил е конструктивна грешка в реактора на много базово ниво. Този дефект дава възможност да се надхвърли 100 пъти мощността на реактора, като се добави към това некачествена изработка и бавно действащи механизми, аварията ти е в кърпа вързана. Винаги се чудя, защо се мъчат да правят това което не могат. Имат въглища имат петрол, да си го горят.

    Коментиран от #29

  • 29 Бесен Язовец

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Хохохо преди 2 седмици руските реактори бяга признати за най- ама най- най добрите в света и тука даже беше отразена тази новина дори господарите ти го признаха! разрови се малко по-назад и ще прочетеш самммм хохохо хихихи
  • 30 Барчо

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Перо македонеца":

    Такава ни е държавната политика от 1989 г насам. Как пък преди 1989 г работиха всички. И каруца да имаш също има нужда от поддръжка. Дядо ми навремето на село един път в годината пролетта правеше профилактика на каруцата си. Смазване с грес на колелата, смяна на дъски и т.н. А това е техника, която трябва да се поддържа преди и след полет и т.н. Като не се поддържат, няма да работят.
    А що се отнася до газта, то тя минава през няколко частни печелбарски компании, които вдигат цената до небесата. Да не говорим, че минава през братска Украйна, която си взима кинтите за преноса през тяхна територия. При положение че имахме Южен поток през нас и това се направи от държавата ни цената щеше да е много различна от сегашната. И понеже "началниците" на Бойко не му дадоха да целува руски членове, сега ще целуваме рязани такива, защото от там ще купуваме газта след 2019 г.
    Що се отнася до атомната енергия си направи справка колко атомни централи имат французите и германците и от кои години са. Ще се учудиш. Точно тези, които не позволиха ние да имаме по-нова от техните. Сега турците ще имат. И ток плащаме също по-скъп, не защото фабричната му цена е скъпа, а защото е капитализъм. Първо бизнесмена се договаря с капиталистическата държава за производството на волтаричен ток - екологичен и сключва за 30 г договор за цена и то висока да бъде изкупуван. Това се постига с така наречения личен "стимул" на точния човек. След това този скъп ток го плащаме аз и ти и другите б
  • 31 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    ти кво си мислиш бе убавец,че със серия от лъжи ще ти играе коня тук ?чернобил бил човешка грешка????в ссср всичко бе човешка грешка всичко!!!няма как колхозник да прави ракети ,а овчар самоети и да няма човешка грешка.вземи прочети мемоарите на хрусчов да се начетеш на човешки грешки или как един овчар планира строителството на москва и в последствие на целия ссср.тва е комунизма.у нас бе същото.баи пешо бил паризанин седмица и наи-големия бедняк у село после правеше заводи и строеше блокове.и накрая човешки грешки бол.ето ти си една такава да речем!руснаците казали че ще построят белене за тяхна сметка!!!кога са го казали тва че съм го изпуснал?имаше договор в които нищо такова не бе казано или написано,а и да го изградят за тяхна сметка ,щеше да е огромен проблем щото ние няма как да го оставим да фалира,демек трябваше после да купуваме тока на цени дето те искат.и как ще е 6 стотинки цената бе убавецо при положение че инвестицията е 20 млрд според бан?козлодуи сега изкарва на цени над 6 стотинки по около 300 млн.годишно,я обясни как се връщат 20 млрд.с 300 млн. на година.само лихвите ще са ти двоини.тва за теб няма никакво значение нали?ти си по лозунгите.урааа ,расссия...напред...,а и по идеите.руснаците щели да ни изградят аец без пари ама ние понеже сме боклуци сме отказали !!!!смяххх!и на последно място.кво им е на половината държави в ес без аец?тва че купуват ток от други страни проблем ли е за гърция или за турция или за белгия да речем?
  • 32 другаря с ладата

    2 2 Отговор
    бесния скункс има портрети на тито и сталин в дома си за съжаление няма пари за портерт на путин но като паднат санкциите ще му пратят директно от масква заедно със снимка на трупа на ленин на цървения площад
Новини по държави: