Last news in Fakti

23 Ноември, 2017 09:37 9 662 9

Пилотите не са виновни за катастрофата над Хабаровск

  • самолет-
  • катастрофа-
  • хабаровск

Всички необходими мерки за предотвратяването на катастрофата над руския град Хабаровск са били взети от пилотите са първите заключения на разследващите власти. Двумоторният самолет L-410 се разби по време на кацане на летището в руския град. При инцидента загинаха 6-ма души. Катастрофата ще влезе в историята на авиацията с факта, че има един оцелял – 3-годишната Жасмина.

Местните власти са взели решение този тип самолети повече да бъдат използвани. Те смятат, че спокойно могат да бъдат заменени от друг тип самолети и хеликоптери. Това ще са Ан-24, Ан-26 и хеликоптери Ми-8.

Фирмата производител на самолетите L-410 също се е присъединила към разследване на причините за катастрофата.

Двигателят на машината е демонтиран, а една от „черните кутии” е изпратена за експертиза в Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЯКУ

    9 15 Отговор
    Язък за хората.Докато не си купят гейски самолети ще падат като круши.Ама денги нет.

    Коментиран от #6

  • 2 СССРБАРЕТА

    20 17 Отговор
    Денги море!!! Ама гейските са по дефектни от Руските!!!
  • 3 Бесен Язовец

    2 2 Отговор
    Не знам как, но е виновен Трампката !
  • 4 Гост

    9 1 Отговор
    Е самолета е чешки. А дали е обслужван и поддържан правилно е съвсем друга тема!
  • 5 2dw

    8 0 Отговор
    .... ко ся... кък да читам.. яз ли сум луд. ..? Публикувано във факти.бг:" Местните власти са взели решение този тип самолети повече да бъдат използвани."....

    Коментиран от #8

  • 6 ГОЛМАЙСТОРА

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ЯКУ":

    Това е чешки САМОЛЕТ
  • 7 дерони

    4 4 Отговор
    Самолета си много добър, това как е поддържан и дали са пияни били, трябва да се гледа.Много по-добър от тяхните боклуци,руснаците, трябва да се примират веднъж завинаги, че са смотани и в автомобилостроенето, което е катастрофално и в самолетостроенето също.
  • 8 Голям прос

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "2dw":

    Ми к'во? Повече ще ги ползват, значи
  • 9 РАМБО

    1 1 Отговор
    Самолета е чешки проектиран и построен за пръв път още при комунизма . Отначало е бил с руски двигатели , но те са се оказали слаби и недостатъчно надежни - заменени са със канадски , което още тогава предизвиква гнева на СССР ! Чехите се опъват и самолета си лети до ден днешен с канадските двигатели . Надежден е , друг е въпросът , че Русия е една от водещите държави с опасни авиолинии . В интерес на истината след катастрофата на хокейния отбор Локомотив ( Як - 42 ) руснаците въвеждат много промени в авиацията , ефект има , но е необходимо още време . Само на руските самолети авиохоризонта е с обратни показания !!!