Last news in Fakti

23 Януари, 2018 07:22 2 369 16

САЩ се спасиха от финансов колапс

  • сащ-
  • бюджет-
  • сенат

В Сената се разбраха за временен бюджет за правителството

Американските сенатори постигнаха споразумение за отпускането на временен бюджет за правителството, съобщи Express.

„След няколко дискусии, предложения и контрапредложения стигнахме до споразумение“, обяви лидерът на сенаторите демократи Чък Шумър

Той поясни, че представителите на демократите са се съгласили да подкрепят удължаване финансирането на правителството до 8 февруари.

Двете страни не могат да постигнат споразумение за бюджета, заради желанието на президента Доналд Тръмп да депортира около 700 000 млади имигранти.

В същото време републиканците искат по-висок бюджет за отбрана, а демократите настояват повече пари за социални нужди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шалом

    33 2 Отговор
    НЕ В СЕНАТА СА СЕ РАЗБРАЛИ А ТАКА СА БЛАГОВОЛИЛИ-ЕВРЕИТЕ.
  • 2 georgi

    29 6 Отговор
    Паразитна държава върху гърба на Света. Тъпи политици са всички техни мажуретки в другите държави.
  • 3 Наблюдател

    11 29 Отговор
    Отново руски фалшиви новини, за колапс, фалит и прочие. През последните 10 години е имало поне три подобни ситуации, но нали трябва да се поддържа мита, че САЩ а-ха да фалират.
  • 4 ссср

    32 5 Отговор
    Колкото и да отлагат краят им ще настъпи и ще бъде мъчителен!
  • 5 Дони

    4 23 Отговор
    Става въпрос за пари за федералната администрация.Иначе всичко в бизнеса и лато цяло проблеми в страната няма.Долара не се срути.Неясно защо "русофилите" се радват толкова.А предишния пост на СССР е много смешен.Фалира именно страната с това име.
  • 6 Бай Благой

    31 1 Отговор
    Напечатали са пак зелени хартийки и са се спасили временно.
    Ще видим до кога света ще вярва на тази лъжа наречена US Dollar..

    Коментиран от #7

  • 7 Дони

    2 14 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Благой":

    Докато Китай и Русия купуват американски дълг.И не само това. Другото е празни приказки.Ти на коя лъжа вярваш?.

    Коментиран от #11

  • 8 Kcaniba

    13 1 Отговор
    Но мани, но кани - хани!!
    Фалирали лъжци!!!
  • 9 Анонимен

    16 2 Отговор
    Ще ограбят някоя държавица като Ирак и ще се оправят
  • 10 ха ха ха

    4 0 Отговор
    Нямат спасение тия - всичко е временно явление :D
  • 11 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дони":

    Ами всъщност 2016 Kитай не купуват, а продават, като за 12 месеца са намалили с около 20% вложенията си в USA. 2017 обратно - започват да купуват, но не са стигнали нивата от 2015 все още.

    Oт друга страна тенденцията при Китай е намаляване вложенията в чуждестранни дългове, като спрямо пикът от 2014, когато са инвестирали 3,84 трлн., 2017 имаме спад до 3 трлн.

    Да не говорим, че голяма част от сделките на Китай вече не минават през $, а са си в юани, което е допълнителен удар за долара, за сметка на юана.

    Важно е също така да вземеш под внимание и отношението на дълга към БВП. При САЩ дълга е 106% от БВП или 3-то място в Г20 след Япония и Италия. Докато Китай са 14-ти, с 46% дълг спрямо БВП.
    С други думи едните дължат повече, отколкото произвеждат. Доста е рисковано да им се отпускат още заеми, но пък нямат избор.
    Ето ти и статията. Нима някой се е съмнявал, че ще финансират отново?! Въпросът е с какво, докога и какъв ще е ефекта? Балонът е много надут, продължаването може да има драматичен обратен ефект, който ще засегне целият свят. За САЩ и Япония обаче ще е унищожителен в пъти повече от сътресенията при останалите. Дано Европа се окаже достатъчно силна с еврото си.

    Коментиран от #12

  • 12 Max

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ало ,Земята вика кораба -майка
    Приземявай се незабавно.


    В момента американските ДЦК носят рекордна доходност.И на пазара има глад за американски ДЦК -т.е.много по голямо търсене от колкото предлагани.Търсят се както от национални банки така и от фондове.
    И Русия има от тях -не много ,но има ,защо не ги продаде ето в момента има голямо търсене
    .Защото рублата на тях се крепи ,американските ДЦК са по ценни от злато.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Max":

    О.К. Така е, Прав си за "в момента"!

    Нали знаеш, че доходността е пряко обвързана с риска, силата и рейтинга на икономиката зад валутата?

    Въпросът е: "Докога?" Лесен отговор: до следващата финансова криза, продиктувана именно от обвързаността на икономиката със способността да се обслужва дълга.

    Това което съм написал са фактите, които ако искаш може да ги провериш, вместо да се рееш из облаците на борда на "кораба майка".

    Един въпрос:
    Каква е връзката на "националните" банки с Федералният резерв и доколко са независими в решенията, които взимат?

    То и криптовалутите са супер търсени и пъти по-доходоносни в ограничени периоди, за сметка на други периоди, в които знаеш какво става. Умален модел на реакциите на пазар, без възможност за влияние и манипулиране.

    Казвам само, че силна икономика с нормална задлъжнялост е пъти по-устойчива на сътресения и времево стабилна от анаболно форсираната.

    Всъщност кредит имаш ли? Относително еднакво е, с една СЪЩЕСТВЕНА разлика: фиксираният остатъчен минимум, под които няма да ти отпуснат кредит. Тук такъв липсва и риска си остава за кредиторите.

    Бил ли си поръчител на необслужван кредит? Какво стана с Гърция? Май продаваше острови, а?!

    Добре. Нещата се случват, а ние можем само да наблюдаваме.

    Коментиран от #16

  • 14 Min

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Max":

    В епохата на Доналд Тръмп най-големите външни кредитори на САЩ се замислят дали искат да финансират американското правителство, коментира Bloomberg.

    Инвеститорите в Япония – най-големия притежател на държавни облигации, са намалили залозите си през декември с най-големия обем от почти 4 години, показват последните данни на американското министерство на финансите. Тенденцията не важи само за японците. В цял свят чужденците се отказват от американския дълг както никога преди.

    От Токио до Пекин и Лондон консенсусът е ясен: малко международни инвеститори искат да навлязат в пазара на американски държавни ценни книжа (ДЦК) за 13,9 трлн. долара. Дали заради перспективата за по-големи дефицити и по-висока инфлация под управлението на президента Доналд Тръмп, или по-високите лихвени проценти, наложени от Федералния резерв, но най-сигурният пазар на дългове в света вече не изглежда толкова сигурен – особено след повишаването на доходността от ноември насам.
    Да оставиш икономиката на умните!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Max

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Да остава икономиката на умните ли ?

    ОК оставям я .Ще им гледам сеира на умните.

    То и без това намека ,че високата доходност на американските ДЦК се дължи на високия риск просто ме остави без думи. До сълзи съм се смял на това.