11 Февруари, 2018 17:16 5 850 27

Русия може да продаде С-400 на САЩ

  • с-400-
  • ракети-
  • русия-
  • сащ

Русия може да продаде зенитно-ракетни комплекси С-400 на САЩ. „Това може да се случи, ако Щатите са заинтересовани и няма опасност руската сигурност да бъде компрометирана. С-400 е система за защита, а не за нападение. Може да я продадем на американците в случай, че я искат. Това няма да е проблем от стратегическа гледна точка”, каза изпълнителният директор на държавната корпорация „Ростех” Сергей Чемезов, пред Washington Post.

Продажбата на системата на Турция, която е член на НАТО, също не компрометира руската сигурност. „Точно обратното - ако една страна е способна да осигури безопасността на въздушното си пространство, тя ще се чувства по-сигурна. И тези, които имат намерения да я нападнат, ще премислят преди да предприемат нещо”, обяснява Чемезов.

„САЩ биха могли да искат да придобият С-400 с цел да го изследват. Темата за продажбата на зенитно-ракетнтата система е изключително хипотетична” е мнението на руския военен експерт полковник Виктор Мураховский. Той допълва, че на първо време американците ще искат да получат един комплект, за да го изследват обстойно. Второ Федералната служба за военно-техническо сътрудничество никога няма да допусне сключването на договор за покупко-продажба на подобна военна техника от толкова „неприятелска” държава като Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дони

    27 9 Отговор
    Защо изобщо слагате подобно заглавие.Не отговаря на съдържанието.

    Коментиран от #11

  • 3 раб

    23 48 Отговор
    Аха боб хвърлят за руските боклуци!
  • 4 Гоуст

    22 45 Отговор
    Не вярвам янките да са закъсали за ПВО толкова, колкото рашките за моней/денги...

    Коментиран от #25

  • 5 Тъпак

    22 7 Отговор
    Кой разбира, кой не разбира, ама дава компетентно мнение. Зурльовци.
  • 6 Справедлив

    37 9 Отговор
    Няма дим без огън..Когато имаше военен канал м/у САЩ и Русия по повод действията им в Сирия е имало запитване от американска страна за С-400. Това инфо го имаше в американското военно списание"Национал Интерес" . Само че у нас това инфо беше пропуснато.
  • 7 СссереМ

    14 39 Отговор
    Искат да ги ползват за мишени,хем ефтини хем заспали,толкова удари направиха покрай тях една не свари да излети.

    Коментиран от #17, #24

  • 8 Вай вай вай

    22 4 Отговор
    До 1-ви април има още време...............
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кибо

    11 13 Отговор
    Наистина, това самопредлагане е пълна гаргара! Все едно ние да си купуваме руски самальоти, за да се бием с тях срещу Русия. Или още по-разбираемо, да си поръчам секретна брава за входната врата при крадец!
  • 11 Mali

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дони":

    Заглавието може и да не отговаря на съдаржанието, но го четеш.
  • 12 аве фюрер

    22 5 Отговор
    Страшна статия , страшен майтап , важното е бля бля да става ...
  • 13 Шерифа

    9 21 Отговор
    Ако я искат . Аме те искат ли я ????

    Глад мори добитъка -това казвам аз , и Гладна кокошка просо сънува
  • 14 смях в залата

    16 8 Отговор
    Холивууд чака нова техника за новите си филми.
  • 15 Гост

    26 10 Отговор
    Вълкът като остарее и изнемощее става за подигравка на кучетата. САЩ явно са много слаби след като търпи подобни подигравки и от Русия и от С. Корея. Утре оня дебелия кореец ще предложи на Тръмп да му даде ХВАСОН с отстъпка или на лизинг.
  • 16 ufo

    2 7 Отговор
    Подобни статии са в състояние да влудят нормален човек особено, ако е с развинтено въображение. Например: Руски и американски военни системи са засекли извънземна флотилия , която идва към Земята и да не будят паника у простосмъртните хора, завоалирано се стягат за бой с потенциалните натрапници, а журналистите пишат глупости, за да ги прикриват.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Kcaniba

    3 2 Отговор
    Можем!!
    Ма неас желание ;)
  • 19 Тръмп

    10 11 Отговор
    Не благодаря,не купуваме скраб!:):):)
  • 20 мдам ня армия

    21 10 Отговор
    тези ракети са за смъкване на големи обекти, а и руснаците винаги продават МОДИФИКАЦИИ! дават моднати - модифицирани оръжия...
    навремето ни продаваха прескъпо моднати оръжия!
    разбира се бяха добри за времето си, но оперираха и руснаци редом до нашите войници... не ни оставяха сами да боравим с оръжията...
    става дума за ракети и т.н.
    бяхме велика сила относно пво и изобщо зенитните оръжия...
    сега нямаме контрол над небосвода си... летят сащ самолети и ни пръскат с химии, вируси...
    нямаме самолети, хеликоптери, нямаме пво, нямаме кашици, нямаме артилерия, нямаме флот, зенитни войски нямаме, дори нямаме автомати! всичко беше унищожено и разпродадено, подарено дори!
    сега имаме 14000 войника, които буквално за нищо не стават!
    имаме лекобронирана техника, която е за граждански цели - за възпиране на масата народ, но не и за война, ако ни нападнат...
    дори и да се мобилизира запаса, то няма оръжия! пушечно месо ще са доброволците, решили да пазят родината - семействата си! всичко това е заради жалкари, продажни политици, на които им умират първородните и те самите! амин!

    Коментиран от #23

  • 21 Хахахахаха

    4 4 Отговор
    Хахахахаха!Голем виц,големо нещо! Хахахахаха
  • 22 семи проф

    11 3 Отговор
    Американците могат да си ги закупят чрез трета държава за да не си засегнат егото си ...А руснаците им го предлагат понеже за тях е остаряло оръжие..те си имат С500 а в момента се сдобиват с С600
  • 23 mediator37

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "мдам ня армия":

    На експортната версия руснаците казват "маймунска" още от времето, когато снабдяваха братските африкански държави с танкове и леко бронирана техника. Експортните им варианти винаги са страшно орязани, нямат и наполовина от възможностите и технологиите на отечествения вариант и само по външен вид си приличат. Отвътре- друго.
  • 24 хахаха

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "СссереМ":

    серсемин абе какви удари са направили покрай тях.Пак ли си гледал някой кубойски филм.Абе 59 пиратки томахоук изстреляха , 36 им ги приземиха в морето още на първата минута останалите 23- в пуснтинята.Късаха си пагоните в Пентагона.Ама така е САЩ имат всичко само че като го заснемат на кино. Оня ден им думнаха и един израелски Ф-16
  • 25 Даниел Цонев

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гоуст":

    Реално погледнато са го закъсали за всичко но и аз не вярвам на подобни глупости.Между другото нека бъдем обективни и по честни.Питам ви и отговор не искам.Как се казва бащата на космонавтиката.Аз знам как се казва,между другото са трима.Циоколски.Каральов и фон Браун.Нещо американско да има в тези хора?????Тази нация ако изобщо е нация на тоя свят е дала само войни и разрушения.избили до крак коренното си население бизоните интересувайте се какво правят в Йелунстон избивайки вълците.Канадски журналист пише.Срамувам се да изкажа мнение Вашингтон и Линкълн да не могат да отговорят на въпроса какви ги вършат децата им.продължавайте да вярвате,желая ви удпрх
  • 26 гост

    3 7 Отговор
    Това е все едно някой който кара Кадилак да си купи Москвич ...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.