18 Февруари, 2018 06:30 8 449 153

Кримски българи: Под руско робство сме!

  • крим-
  • българи-
  • русия-
  • малцинство-
  • робство-
  • общност

Етническите групи в Крим нямат никакви права

Кримски българи: Под руско робство сме! - 1
Снимка: Shutterstock

Българите в Крим готвят протести срещу нарушаването на правата им, съобщи рускоезичният сайт "Информационное сопротиление". Изданието припомня, че българската общност на полуострова е подкрепила анексията му от Русия през 2014 г. Сега обаче нещата били доста различни.

Днес руските власти в Крим със завидно постоянство твърдят, че той е етнически и културно многообразен, че гарантират правата на гръцката, българската, украинската, татарската и други етнически групи. В действителност обаче те не само че не са защитени от дискриминация и репресии, но изобщо нямат никакви права.

"Чувстваме се аутсайдери. Липсва свобода на словото, в дружествата ни постоянно идват някакви неясни хора, въобще не се представят и, меко казано, ни припомнят, че трябва да популяризираме руския Крим и да провеждаме някаква си "народна дипломация", споделя Василий, активист на Симферолопското дружество на българите.

От българската общност твърдят, че просто провеждат културни мероприятия и не участват в никаква агитация, пише Club Z. Самият Василий в началото "нямал нищо против" руската анексия на Крим, отбелязва "Информационное сопротивление". И обяснява това с историческите връзки между България и Русия: "Като българин разбирах, че България и Русия са по-близки, че Русия ни е помогнала да се отървем от турското робство. Но никога не съм мислил, че след 140 години ще се окажем под руско робство."

Всичко започнало с обикновени напомняния от "държавните структури", че българите в Крим трябва да живеят мирно и спокойно. "Но то е ясно и без това, винаги сме живели така. След това тези структури започнаха да ни агитират да се занимаваме с някаква пропаганда. Заплашваха да отнемат помещенията на дружеството, заплашваха с изчезване на активисти от структурата ни, това вече започна да излиза извън допустимите рамки. Тогава нашите лидери опитаха да кажат своето първо и вероятно последно "не" на властите", заявява Василий.

Първото, което направили новите власти в Крим, било да отнемат на националните малцинства правото на телевизия. На полуострова държавната програма "Български срещи" се излъчвала от началото на 90-те години на ХХ век. Представителите на българската общност на полуострова Иван Абажер и Людмила Радева се обърнали към директорката на радиотелевизионната компания "Крим" Екатерина Козир, но не получили удовлетворяващ отговор.

Българите се заричат, че ако въпросът не бъде решен, те са готови да излязат на улицатана протест. Общността им е готова да се обърне с молба за помощ към България. Според активистите това ще изостри отношенията между София и Москва.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дамммммммм

    71 52 Отговор
    Club Z.....и как така само едно име-Василий --без фамилия или уточнения какъв пост заема той в Българската Организация??? Не ви ли се струва,че малко тази история е съшита с бели конци??? Ако наистина е така-нека се покажат офицялни данни от Българското Сдружение и има заявления от представителите му--а не по принципа--Василии ни каза..
  • 2 Част от интервю с Абажер

    44 22 Отговор
    Сред лидерите на сънародниците ни на полуострова е Иван Иванович Абажер, председател на Регионалната българска национална културна автономия в република Крим "Паисий Хилендарски".- За шести път организирате фестивала "Български срещи". Каква е целта и най-вече ползата от него?

    - Да дойдат тук хора отвън, да ни видят, да ни познават. Сега получихме поздравителни писма от председателя на парламента Цецка Цачева и патриарх Неофит. Искам властта в София да знае, че има българска общност, че не се претопяваме, искам моите колеги и партньори: гърци, немци, арменци, евреи, с които живеем заедно, да видят, че не сме забравени в далечната ни родина. В предните издания на фестивала сме събирали много повече участници. Тази година сънародниците ни от Бесарабия и Молдова не успяха да дойдат заради санкциите. Вчера почина баща ми и аз не можах да отида да го погреба, защото селото ни е в Украйна и ще ме арестуват. Хората се страхуват. Исках да поканя бивши държавници, които вече са били тук, да дойдат пак и да видят, че няма изолация и проблеми. Изпратих официални покани на президентите Петър Стоянов и Георги Първанов, на Ангел Марин. Никой не дойде.Едното внимание. Нашата цел е народна и културна дипломация. Нека целият свят знае, че ние българите в Крим не сме сепаратисти, а достойни представители на земната цивилизация.......Я какво излиза--че някой си Васко просто търси сензации чрез соросоидите от Club Z..........
  • 3 СОРОСОИДИТЕ

    68 36 Отговор
    Нашумелият в последно време Клуб Z със анти-руските си статии.Я да видим кой работи в тази сороска медия--журналисти от ранга на проф. Стив Ханке, д-р Тони Филипов, проф. Ивайло Дичев.Политолози и социолози, като Даниел Смилов, Огнян Минчев, Първан Симеонов, Евгений Дайнов. Ясноооо--всичките са"светила" на сороските фондации и медии....

    Коментиран от #14, #85

  • 4 щур

    49 7 Отговор
    Ами заповядайте в старата Родина !
    Имаме и место и нужда от млади българи. Политиците ни ще Ви подкрепят , както не са го правили вече 28 години. - : ))

    Коментиран от #13

  • 5 От Великобритания

    65 22 Отговор
    Българската Общност във Великобритания--"Помощ!!! Ние тук нито имаме български телевизионен канал,нито българси вестници, нито властите в България ни подкрепят.Боко направи веднъж един цирк в посолството ни и край.Помогнете ни.Това е съвсем сериозно обръщение към вас".

    Коментиран от #7

  • 6 СЛАВА РОССИИ !

    30 37 Отговор
    Някой си Василий си търси ма.ната. А друг у нас му помага.
  • 7 СЛАВА РОССИИ !

    39 26 Отговор

    До коментар #5 от "От Великобритания":

    БОЙКО И ДРУГИТЕ ПРЕДИ НЕГО НИ ВКАРАХА В ИКОНОМИЧИСКИ КОШМАР. ДНЕС ДЪЛГА НИ Е 40 МИЛИАРДА ЕВРО. НИЕ СМЕ ПРОДАДЕНА НЕВЕСТА. БЪЛГАРИЯ ПРИНАДЛЕЖИ ВЕЧЕ ДРУГИМУ. А ПАПЛАЧТА , НЕЯ КОЙ Я Е.АВА ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сорос

    23 7 Отговор
    А защо не пишете че изпратихме два бойни кораба в черно море?
  • 10 mediator37

    37 27 Отговор
    Хората като ги е страх не си казват трите имена и ЕГН и журналиста си пази източника. Въпросът е не дали има някакъв Василий? Той може дори да не се казва Василий, а да е с друго име. Въпросът е така ли е както пише. Като знам старите традиции в СССР да карат хората да манифестират и да се радват изкуствено на властта, ми се струва напълно вярно да заставят българите да правят активна агитация в руска полза, все едно живеят мнооого по-добре, отколкото преди. Само че това са отдавна отминали похвати.
    Нахрани човека, облечи го, дай му работа, пост и уважение и той сам ще те хвали. А не да им идват на събранията непознати типове с вдигнати яки и да ги плашат.

    Коментиран от #11

  • 11 падналия ангел

    34 13 Отговор

    До коментар #10 от "mediator37":

    Колкото и да се плюнчиш, няма как да промениш факта, че информацията е от "Club Z". Това е достатъчно!

    Коментиран от #17

  • 12 ххх

    31 23 Отговор
    Та къде остана Османското "РОБСТВО"?Факт е ,че руснаците са окупатори Инна България,и на други части от света."Свобода"Демокрация"!!?
  • 13 Max

    23 6 Отговор

    До коментар #4 от "щур":

    Ами заповядай в някое видинско или ломско село да си поживееш, че и тук има нужда от българи....Ама едва ли някой иска да стане дърво без корени
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 54534

    26 32 Отговор
    руския империята на злото.
  • 16 Kcaniba

    33 31 Отговор
    70 години под усраинсслко робство мълча Василий...
    Нямал нито телевизия нито автономия...
    30 серебриника и сорос обаче как променят съзнанието....
  • 17 Наблюдател

    26 25 Отговор

    До коментар #11 от "падналия ангел":

    Ами русофилската медийна клоака у нас в доста голяма, чети там и не троли тук.
  • 18 Да бе

    28 24 Отговор
    Глупости ,какво робство !!Всяка една държава си има закони и трябва да се спазват.беззаконие има във България нии сме под хамерскотурско робство!Факт !100евро пенсия,младите избягаха по чужбина 300евро заплата със две думи при нас има хамеротурско робство !!Боко слуга на ердухан ,турски партии Доган се меси във политиката на държавата айде ми кажете това не ли робство във мирно врвме!Така че да не ми дават мнението на някой си от Крим ,а да погледнат във България какво е дереджето!Няма такава държава уж демокрация и хората имат всички права !!Но създадоха ДПС защо ли !!Отговор може да си даде всеки трезвомислещ и умен българин!
  • 19 Гост и то просъ

    16 14 Отговор
    Ние българите обичаме да сме президенти ми...ър председатели и въобще началници с изисквания.Когато си в чужда къща спазвайте порядките за да не те бият.
  • 20 справедлив

    32 25 Отговор
    Постоянните читатели на новини си дават сметка, че яростната русофобска кампания в България започна след приемането й в Европейския съюз. Такова противопоставяне, саркастично и обидно нападателно русофобство бе наложено от американски фондации чрез европейските им представители и няма аналог в близката Българска история.
    Въпрос - ЗАЩО НЯКОЙ ИНВЕСТИРА ПАРИ В ТАКИВА КАМПАНИИ?
    Нормалните и разумни хора няма да намерят отговор - защото нормален отговор - няма.
    НO КАМПАНИЯТА Е ОЧЕВИДНА, ЯРОСТНА и НЕбългарска.
    Това се вижда ОТ ВСИЧКИ ЧИТАТЕЛИ НА НОВИНИ!

    Коментиран от #21

  • 21 Наблюдател

    29 30 Отговор

    До коментар #20 от "справедлив":

    Няма русофобска кампания, руска слугиньо, има защита на България ат руската хибридна война. А вие, русофилите сте против България в тази война и ще дойде време да бъдете третирани като ччужди наемници.

    Коментиран от #24

  • 22 соросоидни кърлежи

    21 21 Отговор
    всеки ден целенасочено пълнят главите ни с фалшиви новини,то Луков Марш не ги изнася на тези антибългари,сега измислят конфликт в Крим. Така е -пито платено,обаче те не знаят ли че може да се провери всичко в интернет и тогава лъсва косматия задник и лъжи на соросоидни лизачи..
  • 23 Историк

    32 23 Отговор
    Като чета коментарите виждам, че русофилите за пореден път показват продажническата си същност . Българите в Крим са били репресГоляма част от тях са измрели по пътя към местата за въдворяване и многа малко са завърналите се. Но няма руско зврество, което русофила, което българския русофил да не оправдае. Дори, когато става въпрос за геноцид над сънародници. Защото русофилите не са българи, а единствено руски слуги.

    Коментиран от #31

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Историк

    24 21 Отговор
    Ценностната система на руснаците е по-скоро азиатска, отколкото европейска. Тази азиатска ценностна система се характеризира с обожествяването на лидера, с любовта към здравата ръка, с ненавистта към всеки, който е различен от тебе, с параноята, че си заобиколен от шпиони и врагове, с искането за най-тежки наказания за тези "врагове". И тези ценности, руските агенти имащи се за русофили искат да ни представят като алтернатива за развитието на България
  • 26 Наблюдател

    24 21 Отговор

    До коментар #24 от "справедлив":

    И кого предавам руска слугиньо? България ли? Защото мен единдствено България ме ивннтересува а предателите на България сте едниствено вие-руските слуги и лакеи.

    Коментиран от #28

  • 27 Историк

    27 20 Отговор
    Неграмотните руски лакеи дори не знаят, че руснаците по време на войната 1877-1878 година са влагали иронично - пренебрежително и подигравателно значение в обръщението "БРАТУШКИ". Т.е. за да бъда по-ясен и за да ме разберат русофилите ще кажа, че за руснаците сме били толкова „Братушки", колкото са ни „БРАТЧЕДИ" някои етноси от българския народ.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Айде-айде

    31 23 Отговор
    Хич България не е била под руско робство...
    Не е като да не знаем какво е...
    От 9-ти септември 1944г България е под руско робство и все още не можем да се отървем от тая напаст.
    А за Крим, не виждам кой е имал илюзии, че като се присъедини към путинландия ще просперира и ще стане свободна държава...

    Коментиран от #30, #33

  • 30 Българин

    17 18 Отговор

    До коментар #29 от "Айде-айде":

    Ти със сигурност си бил под робство, ама такава е съдбата на предателите.

    Очаквай скоро пак.

    Коментиран от #35, #41

  • 31 Истерик

    20 18 Отговор

    До коментар #23 от "Историк":

    Знам че плачкаш за турското!
    Няма кой да те смазва
  • 32 Наблюдател

    25 24 Отговор

    До коментар #28 от "Митко":

    Русия е враг на България, а вие русофилите сте национални предатели и петоколонници. Знам, че рмечтата на всеки русофил е да се върнат времената, когато можехте безнаказано да избивате българи под диктовката на Москва, но няма как да стане, поне без да има световна война. А ако има такава петата колона ще си заминете първи. Дядото ти да не е бил началник на някой от коменистическите концлатгери та си толкова настървен да храниш прасетата с българи?

    Коментиран от #34, #38

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Наблюдател

    31 22 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се пишат македонци? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и няма да бъдете българи!

    Коментиран от #39, #42, #65

  • 36 СссереМ

    19 21 Отговор
    Руската кочина издевателства над безащитните хора,и без това тая територия не е руска-наглост без граници.Искам веднъж завинаги Американците да ги натиснат и изтрият от земята,и после ние да ги продаваме като роби.
  • 37 Гого

    24 12 Отговор
    И да дойдат във България ще попаднат под робството на Герб и лудите и партньори.

    Коментиран от #53

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Наблюдател

    24 17 Отговор

    До коментар #34 от "Евгения":

    Истината боли. А ти ще ми кажеш ли поне три причини за да обичаш руската кочина Путинстан? А за мразенето-да не би да мислиш, че русофилите сте обичани? Дори руските ви господари не ви обичат а се отнасят с презрение към вас защото един път предател-взавинаги предател. както сте предали родината си утре ще предадете и тях.
  • 41 Айде-айде

    19 10 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Муахахахахахахахахахаха!!!
    Руска подлога за предателства приказва...
    С удоволствие ще те предам като му дойде времето, при това с чувство за изпълнен дълг към Държавата!!!
    Вместо да мисли как да помогне на Държавата, която го е отгледала, той се кланя на чужди диктатори...
    Айде у лево!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Животновъд

    25 16 Отговор
    Русофила е нещо като кентавър, само, че главата му е на руски ватник и крещи единствено "Слава на Русия" , "Крим е руски" и "Путин е велик". А задника му е на български комунист, защото като пpъднат в Москва, той се раздрисква по форумите.

    Коментиран от #47

  • 44 Константинопол

    18 21 Отговор
    Русия ще ни помогне и този път ,ще ни избави от хамеротурско робство във което сме във момента !!Това време наближава !!!!

    Коментиран от #48

  • 45 З Стоянов

    24 21 Отговор
    Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука... То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Николая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче"

    Коментиран от #49, #50

  • 46 Дядото

    24 12 Отговор
    “Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите
  • 47 Жиотнуту

    7 5 Отговор

    До коментар #43 от "Животновъд":

    Гъци, Гъци,Гъци,Гъци
  • 48 Наблюдател

    21 18 Отговор

    До коментар #44 от "Константинопол":

    Мечтата на русофила е България да стане Задунайска губерния, във всеки дом да има икона с лика на Путин, официалният език да бъде руски, официалната валута-рубла, всички началници да бъдат руснаци и всеки ден да плющят с нагайката българите превърнати в крепостни селяни, а Кобзон да пее от уредбата "Моя страна, моя Болгария! А сегашните русофили да бъдат надзиратели в лагерите и да избиват българите, не искащи да се кланят на Русия!

    Коментиран от #51

  • 49 Христо Ботев

    20 18 Отговор

    До коментар #45 от "З Стоянов":

    Захарчо, масончето ми!
    Когато ме убиваше аскера, ти къде беше мамин?
    Турския агент сладък!!
    И дядо Вазов мразеше ти предателю, за това, че е русофил...
    Всички предатели сте русофоби!!!

    Коментиран от #72

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Kcaniba

    20 21 Отговор

    До коментар #48 от "Наблюдател":

    Мечтата на русофоба е пак да лиже турски за.ници!!
    Да предава Левски и Ботев!!
    Да се смее на Иван Вазов!!
    Да става еничар и да коли децата си!!!
  • 52 Академик Балкански

    21 12 Отговор
    И най-тежката форма на русофилия се лекува с живот в самата руска кочина. Така например Депардьо получи руско гражданство лично от Путин, но след като изтрезня избяга чак в Белгия и предпочита от там да се обяснява в любов на Русия и Путин.. На българските мурзили са достатъчни 6 месеца живот в Русия за да станат нормални българи.
  • 53 СссереМ

    25 12 Отговор

    До коментар #37 от "Гого":

    В Русия е позле и от Украйна,а тук в българия заплатите са около 6-ПЪТИ по високи от руските.С право го е яд човека,преди анекса е живял по добре.
  • 54 docenta

    26 12 Отговор
    руснаците винаги са били българомразци, и искат да ни унижават и затрият, а тоя Василии от небето ли пада или е супер прост, че незнае че ушанките са винаги срещу българите. Русия няма място в крим, там е стара българска територия още от времето на Кубрат
  • 55 З Стоянов

    20 9 Отговор
    "И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла.

    Коментиран от #58, #59

  • 56 Българин

    8 20 Отговор
    Русия пак ще ни освободи!!Какво ли е имала предвид пророчицата ванга преди двадесет години!Много хора си задават и до днес тоя въпрос !!!!Но сега вече е ясно от какво.ако се замисли човек и ще разбере от какво ще ни освобождава пак Русия !!!!

    Коментиран от #57

  • 57 Наблюдател

    18 10 Отговор

    До коментар #56 от "Българин":

    Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се пишат македонци? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и няма да бъдете българи

    Коментиран от #60

  • 58 Kcaniba

    7 15 Отговор

    До коментар #55 от "З Стоянов":

    Какво ми цитирате този предател , агент на турските и австрийските канцелярии!??
    Русофоба предал априлското възстание, русофоба предал Ботев!!
    Русофоба мразещ Иван Вазов !!!
    Русофоба пукнал като куче във френски бардак, отровен от господарите си!!
    Русофоба с масонски символики на масонския саркофаг в Русе!!!
  • 59 Фъскаспорт

    7 14 Отговор

    До коментар #55 от "З Стоянов":

    Казах еничарите да се скрият !!Никой не е по велик от Господ !А той обича много Русия защо ли еничарю!!!!Скоро ще ви пратим при кюрдите обратното броене е започнало!!Наближава Армагедона еничарю да видим на къде ще бягаш !

    Коментиран от #62

  • 60 Kcaniba

    7 15 Отговор

    До коментар #57 от "Наблюдател":

    Русофобите докарахте с вашите еничери България до 2 национални катастрофи!!!!
  • 61 Маркуча

    16 7 Отговор
    Аз съм ходил много пъти е Крим. Човек, който живее там, никога няма да дойде да живее в България, по простата причина, че там се живее много по-добре отколкото тук. Хората са много по-дружелюбни, по-широко скроени, природата е уникална, сътвореното от човешка ръка по-сърцато. За да разберете поне малко за какво говоря, ще споделя една снимка.
    file:///storage/emulated/0/Download/lastochkino-gnezdo.jpg
    Това уникално място се казва "Гнездото на лястовицата". И такива подобни места има със стотици в Крим.
    А що се отнася до статията, само искам да попитам колко телевизионни канала на арменски имаме в България?
  • 62 З Стоянов

    11 10 Отговор

    До коментар #59 от "Фъскаспорт":

    Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиoти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.

    Коментиран от #63

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Знаещ

    15 10 Отговор
    Един от най-големите проблеми на България идват от вредителската дейност на русофилите, които ни отклоняват от пътя на независимата и прагматична политика. Те поставят любовта си към Русия пред всичко родно и свято, дори пред националните интереси. Именно това превръща русофилството в последната, най-висша степен на национално предателство.
  • 65 Бате Н Берг

    10 6 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    Батенберг - изконно българско име?!?

    Коментиран от #68

  • 66 З Стоянов

    16 11 Отговор

    До коментар #63 от "Фъскаспорт":

    Никому не се надявайте, — говореше той. /Левски/ — Ако ние не сме способни сами да се освободиме, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново в робство…”

    Цитатът е от фототипно издание на „Василъ Левски (Дяконътъ). Черти изъ живота му”, Захари Стояновъ, ПЛОВДИВЪ, 1883, глава 11 „Трябват пари”, стр. 97

    Коментиран от #67, #71

  • 67 Христо Ботев

    8 11 Отговор

    До коментар #66 от "З Стоянов":

    Скрий се мормон!!!
    Предатели сте

    Коментиран от #70

  • 68 Наблюдател

    14 8 Отговор

    До коментар #65 от "Бате Н Берг":

    Неграмотността на русофилите е пословична. Алекщсандър Батенберг еплеменник на жената на Цар Освободител.
    На 20-годишна възраст младият принц Александър фон Батенберг получава разрешение от император Александър II да постъпи в Руската армия. Участва в Руско-турската война (1877 – 1878 г.) в състава на Лейбгвардейския Улански полк. И е избарна за княз на България от руснаците.
  • 69 Хораций

    10 11 Отговор
    Няма юо-див и прост народ от руския.
    Дай му да краде и се еъргаля пиян в калта.
    Сънародниците ни да не униват. Скоро гнусните северо-азиатски вандали ще бъдат изритани от Крим и Украйна и Беларус ще са членове на НАТО и ЕС.
    За Кьонигсберг е ясно!
  • 70 З Стоянов

    14 10 Отговор

    До коментар #67 от "Христо Ботев":

    По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне
    Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!

    Коментиран от #73, #74, #87

  • 71 Анадола ги зове

    9 17 Отговор

    До коментар #66 от "З Стоянов":

    Не ми цитирай стихове пръшляк!Иаз ще ти напиша стихче!Но Неми се занимава със подлоги !Жива и здрава да е Русия !Има ли Русия ,ще има и България историческите факти го доказват!

    Коментиран от #76

  • 72 Христо Ботев

    17 7 Отговор

    До коментар #49 от "Христо Ботев":

    А Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност“ и, когато ние пожела¬хме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от то¬ва намерение. Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял“, не остави¬ха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея!…

    Коментиран от #75

  • 73 Христо Ботев

    7 5 Отговор

    До коментар #70 от "З Стоянов":

    О, майко моя, родино мила,

    защо тъй жално, тъй милно плачеш?

    Гарване, и ти, птицо проклета,

    на чий гроб там тъй грозно грачеш ?



    Ох, зная, зная, ти плачеш, майко,

    затуй, че ти си черна робиня,

    затуй, че твоят свещен глас, майко,

    е глас без помощ, глас във пустиня
    ......
  • 74 Българин

    5 14 Отговор

    До коментар #70 от "З Стоянов":

    Еничар !!Не петни името на Захари Стоянов !

    Коментиран от #77

  • 75 Христо Ботев

    6 3 Отговор

    До коментар #72 от "Христо Ботев":

    Гарване, и ти, птицо проклета,

    на чий гроб там тъй грозно грачеш ?
  • 76 Българин

    16 9 Отговор

    До коментар #71 от "Анадола ги зове":

    България е възникнала преди Русия, ще продължи да съществува и след нея. И вие руските петоколонници българофоби ще изчезнете. И понеже го знаете като змията преди да умре хапете по България най-люто.
  • 77 Kcaniba

    6 9 Отговор

    До коментар #74 от "Българин":

    захари стоянов е спорна личност....
  • 78 Българин

    18 12 Отговор
    Русофилчета, да ви обясня с думи прости. Русия не спазва елементарни морални норми и международни договорености. Напада свои съседи, избива ги и им отнема територии. Води пропагандни войни срещу цивилизования свят и се стреми да отслаби и разруши ЕС и НАТО, организации, на които България е член. С една дума води война срещу тях. Т.е. води война и срещу България. На прост език - Русия е враг на България. И вие, подкрепяйки руските интереси сте врагове на България и национални предатели.

    Коментиран от #79

  • 79 Анодола гъ зове

    9 11 Отговор

    До коментар #78 от "Българин":

    Еничери и морал!
    Международни договорености!??
    НПО рая!!
    Предатели на интереса български - русофоби клекнали на всеки който мрази Русия!!!
    Още в потури щяхте да ходите и на бея ръка да целувате предатели и еничари безродни!!!

    Коментиран от #81

  • 80 пропаганда

    8 9 Отговор
    Крим е във война в момента. А на война - като на война. Когато войната свършо, правата мна малцинствата там ще се завърнат. Как да може да говорите против, когато ФАЩовците само това дебнат и чакат - да извият като немски сирени. Ако бяха ви избили правосеките уркаински с тоягите, как щяхте да протестирате. Изчакайте 2 години и тогава протестирайте за каквото се сетите.
  • 81 Руските свине

    9 11 Отговор

    До коментар #79 от "Анодола гъ зове":

    Са врагове на България, и всеки, който ги защитава е национален предател

    Коментиран от #82

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Руските свине

    10 10 Отговор

    До коментар #82 от "Анодола гъ зове":

    След САЩ най-много ненавиждат слагачите русофили, които ежедневно им лижат задниците.

    Коментиран от #84

  • 84 Кcaniba

    9 10 Отговор

    До коментар #83 от "Руските свине":

    от потурня и джагали необразовани,най сте ми смешни русофобите.
    Хора без морал и достоинство!!
    Неуки лумпмени заченати в ткзсе-тата и плюещи всичко руско,защото все някой им е виновен за мизерното битие!!!!

    Коментиран от #91

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 стоян георгиев

    11 8 Отговор
    та до тва води путинофилията другари.българите в крим нямали нищо против руската окупация,докато не разбрали кви са путиновите стандарти.путин се опитва да възражда сталиновия ссср при които бяха тотално смазани българските общности.две от трите напълно унищожени треатата подложена на геноцид.тва обаче путинофилите са го пропуснали.та другари четете в нета за тва кво е станало с таврииските и кримските българи при сталин,а и кво е станало с бесарабските при гладомора след втората световна организиран умишлено от сталин.сега ситуацията се повтаря.продължавам да приканвам путинофилиците да се изселят в русия не за постоянно ,а временно ,после ще станат наи големите американски фенове !!!!
  • 87 Бесен Язовец

    6 10 Отговор

    До коментар #70 от "З Стоянов":

    Кво ми цитираш З.Стоянов масобе ? З.Стоянов е бил вербуван за масон в З.Европа. В БГ. прави анти руска пропаганда след освобождението.А тия като не ги кефи в Крим да стягат багажа

    Коментиран от #94

  • 88 Гаден русофил

    5 7 Отговор
    С всичкото ми уважение и преклонение пред автора на "Записките...", нека не забравяме кога той почва да пише против Русия,да не забравяме още роднинските му връзки и близостта му със Стамболов...

    Коментиран от #92, #96

  • 89 Ханко Брат

    3 4 Отговор
    Време е всички Българи да се завърнете в родината си. Говоря не за доброволно напусналите, така наречената ни страна, а за тези в украйна, молдова, русия ....... вместо да предоставят празни пространства, които ще бъдат заети от орките на меркел.
  • 90 ОПААААА

    6 2 Отговор
    Айдеееееееееее , който ни освободи Той ще ни ........ В . ЛЕВСКИ.
    Почвайте. С коментарите. И внимавайте не искам критики към братския нам. народ . Разпускайте се смело
  • 91 Българин

    14 3 Отговор

    До коментар #84 от "Кcaniba":

    Крайно време е и ние да освободим Русия поне веднъж. За да им натякваме 150 години, че сме ги освободили и трябва да пълзят в краката ни от благодарност. Да ги накараме да ни издигнат паметници, да направят Федерално движение "Българофили", което всяка година да се събира край Каспийско море и да говори против Русия и за присъединяване към България. Да пишат по форумите "Да живей България" и да си мечтаят как ще посрещат отново с цветя славната българска армия на Червения площад.

    Коментиран от #102

  • 92 Българин

    14 0 Отговор

    До коментар #88 от "Гаден русофил":

    Това прави ли написаното от Захари Стоянов невярно? Стамболов е писал още по повод Русия, че “Признателността към Русия не може да бъде заплатена със свободата на България. Майката не ражда детето си, за да го удуши впоследствие!“.
  • 93 Kcaniba

    9 4 Отговор
    За предателите на Отечеството прошка няма да има!С.Стамболов! Братя българи поробени от Империята на злото, ще бъдете свободни,само малко търпение! Пролетта чука на кремълските порти!
  • 94 З Стоянов

    14 4 Отговор

    До коментар #87 от "Бесен Язовец":

    “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

    Коментиран от #95

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Kcaniba

    4 14 Отговор

    До коментар #88 от "Гаден русофил":

    З стоянов е предател.
    Той за това е и гнусин русофоб.
    Масон , агент на австрийските служби!!!

    Коментиран от #98, #99

  • 97 ха ха ха

    2 9 Отговор
    Подобен род пропаганда вече не върви, ама то едно куче като се научи да ги яде едни....

    ПУТИН ще е отново президент на Русия, колкото и да им е мъчно!
  • 98 Скорпион29

    5 4 Отговор

    До коментар #96 от "Kcaniba":

    Пропускаш - бил и соросоид!!!
  • 99 Г.С. Раковски

    10 5 Отговор

    До коментар #96 от "Kcaniba":

    За предателите по рождение, всички други са предатели. И Раковски ли е предател?
    "Преселение в Русия или руската убийствена политика на българите" 1861 г.
    "Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни Българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие! Руското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва Българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си Българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания!...

    Коментиран от #101

  • 100 народ

    7 9 Отговор
    Ееее яко мирише на кравешки парфюм!Много парфюм много нещо тука се е събрало днеска,чак не се диша!То не е плюване,то не е храчене по Русия!Само че,нямате силички да доплювате до Русия!
    Тука се спекулира с думички като русофили,русофоби и тн.
    Русофоб е човек,който не обича Русия,но това не значи ,че не обича България и не е родолюбец.
    Русофил е човек,който обича Русия,но това не значи,че не обича България и не е родолюбец.
    Къде е разликата?
    А Русия ни най-малко не се интересува от вашето мнение!
  • 101 Kcaniba

    3 6 Отговор

    До коментар #99 от "Г.С. Раковски":

    Все някой ти е крив ли!???
    Ми то и на бандеровците все руснаците са им виновни за това че са пияни, мързеливи и крадливи!!
    Не се превръщай в пиян мухъл, винящ за всичко родителите си, големите , или предците си.
    Да избягваш от собствените отговорности за действията водещи до национални катастрофи, загуби в двете световни войни, загуби на територии, примесени с русофобия - чист вид ментално увреждане.

    Коментиран от #103

  • 102 ВМОРО

    5 0 Отговор

    До коментар #91 от "Българин":

    Ние вече ги освободихме веднъж от тъмната пропаст на безбожието, бездуховността и безписмеността. А волжките ни братя с кръвта си ги спасиха от татарско иго през 13ти век
  • 103 Г. С. Раковски

    12 3 Отговор

    До коментар #101 от "Kcaniba":

    Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни Българи, че уж за тях отваря такъв бой и че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде добре и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобности за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие. На това тя, освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползувала се е от по-набожните и простодушните Българи, които в тях времена са гледали на нея като на един спасител!
  • 104 Тодор

    5 8 Отговор
    Ами елате в България,да бъдете под българско робство!

    Коментиран от #105

  • 105 Наблюдател

    7 4 Отговор

    До коментар #104 от "Тодор":

    Много си умен. Ама се пиши Фьодор, за си личи по името какъв си!

    Коментиран от #106, #118

  • 106 Kcaniba

    4 8 Отговор

    До коментар #105 от "Наблюдател":

    А ти що не се писа Гендер, или то се знае...

    Коментиран от #108

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Наблюдател

    14 2 Отговор

    До коментар #106 от "Kcaniba":

    Всеизвестно е, че русофилите сте неграмотни и елементарни хорица, които много лесно се манипулират. Но ти дори и за русофил си елементарен. На бас, че дори и за руски трол не си издържал изпита и сега с хиперактивност искаш да покажеш на руските си господари, че са сбъркали.
  • 109 Kcaniba

    13 4 Отговор
    140г Русия пречи за развитието не само на България,а и на всички народи до които се е докоснала! Империята на злото и лъжата! Терор,натиск,тероризъм,геноцид.....Нищо позитивно! Нищо градивно,само смърт и разруха!

    Коментиран от #112

  • 110 Българин

    11 2 Отговор
    Днес е Сирни заговезни и русофилите ако са наистина православни християни трябва да поискат прошка от българския народ за 130-годишната си предателска дейност.

    Коментиран от #111

  • 111 Kcaniba

    5 7 Отговор

    До коментар #110 от "Българин":

    За това че спасиха българите от геноцид???
    Арменците обаче помнят 1914!!!

    Коментиран от #113, #116

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Kcaniba

    15 4 Отговор

    До коментар #111 от "Kcaniba":

    Русия е враг номер едно на България и българщината! ФАКТ! И така 140г.
  • 114 Kcaniba

    12 3 Отговор
    Скоро пролетта ще дойде и в Русия!

    Коментиран от #117

  • 115 Kcaniba

    15 7 Отговор
    Русофилите са антибългари,най-подлия експеримент на империята на злото!
  • 116 Българин

    13 4 Отговор

    До коментар #111 от "Kcaniba":

    Кого сте спасили безродниците? За 140 години сте избили повече българи, отколкото са загинали през войните. Да не говорим за предателската ви роля по отношение на македонските българи. И всичко това по заповед на Москва. Няма по света по-големи предатели и безродници от вас.
  • 117 Kcaniba

    5 6 Отговор

    До коментар #114 от "Kcaniba":

    нпо партенки!!
    Майдауна ви го видехме - нямате какво да ядете бандерлоги, миете ни кенефите на слънчака.
  • 118 ВЛКСМ

    5 5 Отговор

    До коментар #105 от "Наблюдател":

    По добре Фьодор,отколкото твоя митлост..Винету или Текумзе..все индиански кравари,гледащи към Крим..

    Коментиран от #119

  • 119 Наблюдател

    9 1 Отговор

    До коментар #118 от "ВЛКСМ":

    Много жива и оригинална мисъл имаш. Като Ленин в мавзолея.
  • 120 СЛАВА РОССИИ !

    1 14 Отговор
    Живот за народа имаше само при СОЦА. ДА ! ТОЙ НЕ БЕ ЛУСКОЗЕН НО ЕДИСТВЕНО С РУСКА ПОМОЩ СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ ОТ ЦАРВУЛАНКОЦИ И ОРАЧИ С ДЪРВЕНОТО РАЛО И СИВУШКА В МОЩНА НЕУЗНАВАЕМА СТРАНА, КАКВАТО НИКОГА ТАКАВА ЦВЕТУЩА НЕ Е БИЛА. СЕЛА И ГРАДОВЕ ПЪЛНИ СЪС УСМИХНАТИ И ЩАСТЛИВИ И ГОРДИ ОТ СЕБЕ СИ И ОТ ДЪРЖАВАТА СИ ХОРА. ЦАРЯ И ГЕРМАНИЯ ДО 1941ва, НИ ДОКАРАХА ДО СЪСТОЯНИЕТО, КАКВОТО Е И ДНЕС, - КАКТО ГЕРОИНЯТА СИВУШКА НА ЕЛИН ПЕЛИН -СЛАБА КРАВА ! РАЗОРЕНА ДЪРЖАВА ОТ ДЕРМО КРАТИЧНИЯТ ПРОСПЕРИТЕТ ДОВЕЛИ НОВАТА ИЗМАМА. К К К - КОРУМПИРАН, КРИМИНАЛЕН, КАПИТАЛИЗЪМ ! БАШИБОЗУК. ОГЪН ЩЕ ВИ ГОРИ. АМА НЕКА ДА ВТАСАТЕ ОЩЕ МАЛКО. ЗАБРАВИХТЕ защо въстана на.ода 1923та? Ще си припомните. Ще има - "Тези луди филми " от Били БИВЪН и кадри от " Неизвестните възможности на човешката СИЛА, воля и дух" ТОГАЗ ще разберете ОГ къде пикаят КОКОШКИТЕ, кой в България е КУМ КОЙ СВАТ КОЙ Е МУТРАГЕНЬО И КОЙ ДОСТОЕ И ЧЕСТЕН БЪЛГАРИН - СЪБРАТ ! И ПРЕДИ И СЕГА ГДЕ РОССИЯ ТАМ И Я ! БЕЗ РУСИЯ БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА АКО НЕ ГО ВЖДАШ СИ КУХА ГЛАВА И ЖИВЕЕШ БАДЕВА.

    Коментиран от #121

  • 121 Kcaniba

    9 2 Отговор

    До коментар #120 от "СЛАВА РОССИИ !":

    Стоп дринк товорищ!

    Коментиран от #123, #124

  • 122 ЩЕ ЗАМИРИШЕ НА ФЕРОДО

    1 1 Отговор
    И мръсна газ !
  • 123 Ти си втасал

    4 6 Отговор

    До коментар #121 от "Kcaniba":

    ГОТОВ СИ ЗА ОБРАБОТКА. САМО ЧАКАМЕ ДА ЗАПАЛИТЕ ФИТИЛА ЗА БОРБО С РУСКАТА УГРОЗА И ЩЕ СВЪ.ШИШ КАТО ЛИСТНА ВЪЖКА. ТАНЦУВАЙ ИМАШ ОЩЕ ШАНС, КЪРЛЕЖ.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Руски тролак

    11 4 Отговор
    Смърт за Русия и руските евреи българофоби.

    Коментиран от #131, #132

  • 126 Стефан

    6 8 Отговор
    Бухахаха!

    Дали някой от пишещите си направи труда да провери що за сайт е публикувал горния пасквил?

    Най-напред - познавам лично човек, който ходи в Крим след присъединяването му към Русия. Каза, че хората в момента са много по-спокойни и уверени в бъдещето в сравнение с преди. Толкоз за пропагандата.

    Относно пропагандаторите:

    "Группа "Информационное сопротивление" отказывается от контактов с ОБСЕ из-за "деятельности в пользу РФ"." - начи, накратко, въпросната "Информационна съпротива" (бележка моя - к'во??) се отказва от контакти с Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, щото, видите ли, тя работела за Русия (бележка моя - к'во??).

    https://www.unian.net/politics/1007400-informatsionnoe-soprotivlenie-otkazyivaetsya-ot-kontaktov-s-obse.html

    После:
    Координаторы ИС:
    Дмитрий Тымчук – офицер запаса, руководитель общественной организации «Центр военно-политических исследований»;
    Юрий Карин – офицер запаса, менеджер в сфере масс-медиа;
    Константин Машовец - военный журналист, полковник ВС Украины;

    Начи, имаме си:
    1. Офицер от запаса, оглавяващ НПО. Какво? Ами американско. По-точно официално финансирано от САЩ, само регистрацията е украинска.
    2. Офицер от запаса, мениджър в сферата на медиите (не мениджър на медия, а някъде около медията...). Демек пак като горния.
    3. Военен журналист, полковник (повишен за "правилни" статии??). Освен всичко друго, девалвация на званието.

    Та.. смех!

    Коментиран от #127, #135

  • 127 Стефан

    1 1 Отговор

    До коментар #126 от "Стефан":

    ПП.:

    http://sprotyv.info/ru/o-nas
  • 128 BBC Simon Reeve

    4 4 Отговор
    Има документален филм на ББС Russia with Simon Reeve. Там самите руснаци казват подобни неща. Казва преди излизахме и идваха туристи, а сега никой не идва нито ние можем да ходим някъде. Ограничения на стоки и медийна цензура.

    Коментиран от #133, #134

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 ПЕНИС ДЖАМБАЗОВ

    0 2 Отговор
    Е ВТАСАЛ ОТДАВНА И Е ГОТОВ ЗА ТОПЛИННА ОБРАБОТКА. ЗА ВСИЧКО ПОДЛО СЕ ПЛАЩА.
  • 131 ЖАДУВАМ ТЕ БОЛХАР

    0 4 Отговор

    До коментар #125 от "Руски тролак":

    БЪЛГАРИЯ НЕ ЩЕ ЗАГУБИ ОТ ГВОЯТА КОНЧИНА.
  • 132 ВСЯКА НАЦИЯ ИМА

    0 5 Отговор

    До коментар #125 от "Руски тролак":

    СВОИТЕ ФИКАЛИИ С КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ЗААНГАЖИРА, ЗА ДА Е ЧИСТ ВЪЗДУХА. ГОВ.ЮК !
  • 133 Стефан

    6 4 Отговор

    До коментар #128 от "BBC Simon Reeve":

    Да-да. На BBC нямам много вяра - същите пропагандатори са и те. Не ходят чужденци там, защото им наложиха санкции. Те си ходят, включително си купуват имоти в България. В момента Крим е превърнат в почивна станция за бюрократите от цяла Русия - имат "съвет" от Путин да ходят там, вместо в България (щото много ни знае балалайката, най-вече на оня боклук Плевнелиев).
  • 134 Стефан

    3 3 Отговор

    До коментар #128 от "BBC Simon Reeve":

    Ами...:

    https://news.bg/interviews/vse-poveche-balgari-patuvat-do-krim-no-ne-iskat-da-se-shumi-za-tova.html
  • 135 Рубладжийче

    6 6 Отговор

    До коментар #126 от "Стефан":

    Стига си тролил, руска подлого. По цял ден и цяла нощ виснеш тук за да защитаваш руските дегенерати. Става въпрос за репресирани българи. Ти руснак ли си?

    Коментиран от #136, #137, #138

  • 136 Стефан

    4 6 Отговор

    До коментар #135 от "Рубладжийче":

    Не, просто мисля, за разлика от много тролове. Това дразни ли те? :)

    Коментиран от #140

  • 137 Стефан

    6 4 Отговор

    До коментар #135 от "Рубладжийче":

    Нали можеш да четеш - ато какво разказва един "репресиран" българин:

    "Санкциите разбира се нанасят вреда, но не могат да ни изолират от света. Те не са единственият проблем. Терористичните актове, организирани от Украйна са по-големият. Спряха ни водата от Днепър и нанесоха големи загуби на селското стопанство. Спряха ни и тока, въпреки че Украйна сама получава много ток от Русия. Много предприятия, училища, частни домове минаха на режим на тока. Затворената граница увеличава себестойността на продукцията, която идва до нас от материковата част на Русия. Ние обаче повишаваме заплатите, които са в пъти по-големи от украинските. И пак ще ви кажа: най-важното е, че в Крим цари мир и спокойствие, независимо от заловените украински диверсанти, които се бяха подготвили да извършат терористични актове. Украинските нацисти, дошли на власт, правят всичко възможно да посеят раздори и вражда сред кримските народи, но не успяват. Всички народи у нас имат равни права, каквито в Украйна нямаха."
  • 138 Стефан

    5 4 Отговор

    До коментар #135 от "Рубладжийче":

    "Кримският полуостров е уникален с това, че на него живеят представители на над 150 националности. По-големите, като българи, татари, немци, вече си имат национална автономия, каквато в Украйна нямаха. Българите са около 3500 души. Техен лидер е Иван Иванович Абажер. Отделят специално внимание на българите, които посещават Крим.

    Много ли граждани на Република България посещават Крим
    Да, особено в последно време. Но част от тях искат това да не се раздухва от българските медии."

    Айде у лево, трол...

    Коментиран от #139, #145

  • 139 Рубладжийче

    6 6 Отговор

    До коментар #138 от "Стефан":

    Колко много, бе тролак евразийски? 200-300-5000-20000? Руските окупатори репресират на първо място татарите а сега са почнали и с българите. Както и през 1944 г. когато репресираха и изсели ха всички народности от Крим без руснаци и украинци. Няма по ксенофобска нация от руската. От вътре им идва да тормозят другите народи, защото самите те се смятат за много велики.

    Коментиран от #141

  • 140 Рубладжийче

    4 6 Отговор

    До коментар #136 от "Стефан":

    Какво мислиш руска гнидо, Гьобелс ряпа да яде. Само копи пейст на опорните точки правиш.
  • 141 Стефан

    6 5 Отговор

    До коментар #139 от "Рубладжийче":

    Няма как иначе да коментирам подобно невежество и злоба освен с "ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА"... :D

    Коментиран от #142

  • 142 Рубладжийче

    6 3 Отговор

    До коментар #141 от "Стефан":

    Това са исторически факти, ама ти не можеш да ги смелиш.

    Коментиран от #143

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Стефан

    5 3 Отговор
    Русия е федерална страна, в която живеят над 170 националности. За какви репресии говорим? За репресии реваха само чеченците, докато накрая се оказа, че размириците там да били организирани и финансирани от Англия.

    Почвам хем да се чудя що ви се връзвам на простотиите да ви отговарям, хем да се забавлявам.
  • 145 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #138 от "Стефан":

    стефи,копипеиста не помага другарю.трябва да попрочетеш тва дето си постнал за да не се излагаш .та в тази статия си цитирал един човек дето бил руски фен иван абажер.само че в статията горе се казва че именно тои се чувства прецакан към момента от руското отношение!!!то и те в статията си го казват.приехме руската анексия добре.демек бяхме зад нея.именно от тогава са публикуваните от теб копипеиски.само че като е дошъл руския свят се оказва съвсем различно от маша и мечока:)!и сега същите дето са били за присъединяването викат олеле маико!та затова призовавам теб и такива като теб ,ходете в русия бе другари.поживеите там,после пак ще дискутираме ако сте отселели де!

    Коментиран от #146, #147

  • 146 Стефан

    3 3 Отговор

    До коментар #145 от "стоян георгиев":

    Ето колко лошо живеят сега репресираните от Чечня. По това, което са ми казвали, същото е и в Крим. И тъй като копи-пейст, туй-онуй - вижте със собствените си очи. Приятно гледане:

    https://www.youtube.com/watch?v=CKILR23Lzo4
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    1 4 Отговор
    ДРУГОТО Е БАЛТАВНЯ ! РУСЯ СЕ ИЗПРАВЯ И НИКОЙ НЕ ЩЕ Я СПРЕ, ЗАТУ ЦЯЛАТА ПОКВАРЕНА ЗАПАДНА И ЕВРО-СВОЛОЧ ДНЕС Е БЕЗПОМОЩНА И ЗЛОБВО ЛЪЖЕ, ЗЛОСЛОВИ И ОТ БЕЗСИЛИЕ РЕВЕ. НО ДА СЕ ИЗПЪЧИ ОТКРИТО СМЕЛО НЯМАТ ВЪТАК. ТАФТЯНИ, КНИЖНИ ТИГРИ, ГРАНЯСАЛИ МЕКИЦИ, ОРЪФЛЯЦИ И МЕКИ ЦИ.И. ЩЕ ИМ ИЗПУШАТ ЗЛЪЧКИТЕ ОТ ЗЛОБА, И ПРЕПЪЛНИНИ С ОТРОВА. КОЛКО МИЛОСТИВИ СА БИЛИ НЯВГА КОМУНИСТИТЕ, ЩОМ СА ПРОСТИЛИ НА БАЩИТЕ И ДЕДИТЕ ВИ. СЕГА НАМ ЧЕСТ СЕ ПАДА СЪС БОКЛУКА ОЦЕЛЯЛ ДА СЕ СПРАВИМ.
  • 150 The TRAPPER

    3 1 Отговор
    Няма кримски , немски , английски японски , чешки и пр. Българи . Има БЪЛГАРИ. И за Българите има - БЪЛГАРИЯ.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 ezikbujewuwi

    0 0 Отговор
    http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin Online Amoxicillin Online http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/