Last news in Fakti

14 Март, 2018 11:30 2 742 24

Новият държавен секретар: ЦРУ трябва да е агресивно, брутално и безпощадно!

  • майк помпео-
  • цру-
  • рекс тилърсън-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Майк Помпео - желязна ръка в дипломатическа кадифена ръкавица

Новият държавен секретар: ЦРУ трябва да е агресивно, брутално и безпощадно! - 1
Снимки: БТА/АР

Майк Помпео, номиниран от президента Доналд Тръмп да оглави Държавния департамент, е бивш военен, чиито дипломатически способности остават загадка преди историческите преговори със Северна Корея, предаде AP

Президентът Тръмп сложи край на продължила няколко месеца несигурност, като обяви в Тwitter, че досегашният първи дипломат Рекс Тилърсън - бивш шеф на петролния гигант "ЕксънМобил" - ще бъде заменен от директора на ЦРУ.

Според висш американски представител Тръмп иска нов екип преди историческите преговори с Пхенян.
За разлика от вече бившия външен министър, Майк Помпео успя да стане част от най-близкия кръг на Доналд Тръмп. "Ние имаме еднакъв начин на мислене", каза президентът, обяснявайки избора си.
Именно Помпео представяше на президента под формата на графики отчетите на разузнавателните агенции, знаейки, че Тръмп мрази да чете.

Новият държавен секретар: ЦРУ трябва да е агресивно, брутално и безпощадно!

Помпео възприе агресивния и на моменти войнствен тон, толкова ценен от шефа му, обещавайки една "по-брутално" ЦРУ, главно по отношение на Иран и Северна Корея.

Той заяви също, че именно изключително твърдата политика на Доналд Тръмп е довела до предстоящата среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Помпео избягваше да критикува открито с президента, който редовно поставя под въпрос заключенията на разузнавателните агенции във връзка с руската намеса на изборите през 2016 г. Той обаче предупреди за възможна нова намеса на руски киберпирати на междинните избори през ноември.

Петдесет и три годишният Майк съумява да се издигне мълниеносно, възползвайки се от всяка възможност, което го отвежда в крайна сметка и до Тръмп.

Новият държавен секретар: ЦРУ трябва да е агресивно, брутално и безпощадно!

Роден в Калифорния, през 1986 г. той завършва престижната военна академия Уест Пойнт с най-висок успех. След пет години служба, Помпео следва право в Харвардския университет - един от най-престижните правни факултети в страната, където е завършил и Барак Обама.

Впоследствие създава инженерна компания в Канзас, а през 2010 г. се впуска в политиката с подкрепата на милиардерите братя Коук, които финансират кандидати, прокарващи техните идеи. Избран за член на Камарата на представителите, Помпео става известен с това, че представя законопроекти, изгодни за братята Коук.

По-късно той влиза в друг доста тесен кръг - Комисията по разузнаване на Камарата на представители, чиито членове имат достъп до голямо количество поверителна информация. Помпео излиза на авансцената обаче при трудната битка на републиканците срещу Хилари Клинтън при делото за атентата в Бенгази през 2012 г., когато загина посланикът на САЩ в Либия.

Новият държавен секретар: ЦРУ трябва да е агресивно, брутално и безпощадно!

За да постига успехи, ЦРУ трябва да е агресивно, брутално, безмилостно и безпощадно, заяви Помпео при назначаването си начело на най-известната разузнавателна служба в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    34 1 Отговор
    "Ние имаме еднакъв начин на мислене", каза президентът-но без коефициент на полезно действие
  • 2 mediator37

    28 5 Отговор
    Едва ли е роден в 1986г. и да е 53 годишен. Га че да е 1966г., ама сега за едни 20 години разлика няма да се улавяме.

    Коментиран от #3

  • 3 Реалата

    4 16 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Аре да четем малко по-внимателно, аман от капацитети!

    Коментиран от #6, #18

  • 4 дедо

    31 4 Отговор
    Поредния дебелосерко не запознат със световните далавери. Аман от бързо издигащи се личности без опит в дипломацията и голяма уста. Поредния краварски безмозъчник.
  • 5 кафявата чума се завръща

    30 4 Отговор
    Образец на демокрацията ... Хитлер също щеше да го хареса с тези принципи , и да му даде SS .
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 по темата

    34 6 Отговор
    Ще са безпощадни дотолкова, доколко им позволи Русия, ако не искат да бъдат заличени като паразити, каквито са и всъщност.
  • 8 Ставрев

    17 0 Отговор
    Отгледан и отраснал в "саксийка" а тези са много там и хал хабер си няма от реалния свят те си живеят в техен си свой свят и за това света и тръгнал на м....ната си!
  • 9 Пеньо

    2 25 Отговор
    Путинопитеците са на път отново да застанат в поза партер. По заповед от Кремъл те дружно оплюха кандидат президента Клинтън и основната спусната опорна точка бе, че тя ще предизвика трета световна война. Сега нещата във Вашингтон се развиват така, че Клинтън ще им се стори миротворец.

    Коментиран от #10

  • 10 Новичок“

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пеньо":

    а нам все равно
  • 11 Румен

    21 2 Отговор
    Джендърите скоро ще ядат дървото.Ония от острова дали улиматум на Русия ха ха бе вие малоумни ли сте ве оня с жълтата коса и оная сбабичосаната това да не Андора ха ха отдавна не са империя че и васали да имат !
  • 12 Иванов

    2 20 Отговор
    Въжето се навива, около Русия. Тепърва Путин и кгб ще научат два урока. Първо- не можеш да воюваш срещу всички. Второ- на турчин вяра да нямаш.

    Коментиран от #15

  • 13 Кошноров

    20 0 Отговор
    "Скъпи" ми евроатлантици едно да знаете да го знаят и началниците натовските-руснаците НЕ започват войни но ги завършват и това нека си го повтарят сутрин обед и вечер може и поекиндия га ние си пием ракията !!!!
  • 14 Гостю

    16 0 Отговор
    Тръмп мрази да чете...
    Ха, и Тигвоча мрази да чете !? Еднокнижния...
    Боко тиквата, банкенското Винету безумното, дето морето му е до колене !
    Уроднясали по целия свят ! И по света, и у нас !
  • 15 Новичок“

    17 0 Отговор

    До коментар #12 от "Иванов":

    Въжето е стегнато около Русия от 1917 година,но няма ефект от него ,а както вървят нещата , няма и да има.Не бъди загрижен за Путин-има кой да се грижи за него,въпреки че препоръките за турците са верни.
  • 16 снегорин

    4 0 Отговор
    Де кинжал де....
  • 17 Гост

    8 0 Отговор
    "Знаейки че тръмп мрази да чете "
    Хахаха Хахаха Хахаха
    Съвсем избушиха кочината
  • 18 УЧЕН

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалата":

    Четем внимателно - и пак грешка ! Обама не е учил в Харвардският у-тет . а в Колумбийксият в Ню Йорк !
  • 19 НАДЯ

    4 0 Отговор
    ПОЕЖЕ СЕГА НЕ СА БРУТАЛНИ И БЕЗПОЩАДНИ УБИЙЦИ, ЕГАТИ ГЬОНСУРАТЛЪКА У СЕКА МАНДЖА МЕРУДИЯ, АМА ЩЕ ЯДАТ КЬОТЕК НАТАМ ВЪРВИ, А И ЙЕЛОСТОН НА СПИ КРАВАРЧЕТА, ЩЕ ВИ ИЗМИЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА
  • 20 Матросов

    1 0 Отговор
    Ще ускори шамаросването на на теампи от путин.
    И натам отиват нещата, Ердо забтова иска да ускори ракетите. В прочем може и да са монтирани първите бройки вече.
  • 21 агресори

    4 0 Отговор
    "За да постига успехи, ЦРУ трябва да е агресивно, брутално, безмилостно и безпощадно.." - То е такова! И политиката на САЩ в света е такава! Но, това ли е правилната политика?
  • 22 Питай патило

    2 0 Отговор
    Като сееш вятър жънеш буря.
  • 23 Ставри

    3 0 Отговор
    Сега войната с Иран е 100% сигурна. За Пхеняна не знам, но Израел се интересува само от това да погребе 30 милиона Иранци. Те открито го заявиха.

    Идват тежки времена! Новите Руски оръжия ще трябва да се диказват по-рано от колкото ми се искаше!
  • 24 Мариян Минев

    0 0 Отговор
    Да,и още,повече!Държава на над 200 години,избуяла от нищото(прерия,бизони,мустанги,шатри с индианци),постигнала световно,теоретично,технологично,индустриално,монетарно и морално ,като доминанта за останалите,в този момент да не отнеме,моркова!Рони Рейгън,се усмихва,от по добрият свят!Мариян Минев.